Kärpät kaahaa kolmostielle tuoreella keskikaistalla

LIIGA / Ennakko
Oula Palve ja muut Kerhon sentterit kohtaavat aloitusympyrässä tuoreita miehiä.
Kuva © Aleksi Manninen aleksi.manninen@jatkoaika.com
HPK:n ja Kärppien perjantaiottelussa riittää katseltavaa. Kokonaisuutena hyvän syksyn pelannut kotijoukkue pääsee testaamaan Kärppien tuoreiden vahvistusten ja tyhjentyvän sairastuvan vankentamaa pelaajapatteria. Kärpät esittelee perjantain ottelussa Liigalle todennäköisesti molemmat uudet tšekkivahvistuksensa.

Oulun Kärppien alkukausi on ollut pisteiden ja sarjasijoituksen valossa surkea. Materiaalinsa ohuuden sekä uuden päävalmentajan Kai Suikkasen hioman pelitavan kanssa kangerrellut oululaisjoukkue aloittaa maajoukkuetaukonsa jälkeisen rupeaman sarjan kolmanneksiviimeiseltä sijalta. Eniten joukkueella on tökkinyt maalinteko, sillä tähän mennessä Kärpät on tehnyt sarjassa vähiten maaleja (31).

Ennen maaottelutaukoa Kärpät menetti kärkisentterikseen hankitun Niklas Olaussonin sairastuvalle. Olausson on Kärppien ilmoituksen mukaan sivussa seuraavat kolme kuukautta. Häntä sekä yleistä teho-ongelmaa paikkaamaan Kärpät ilmoitti ensin lokakuun viimeisenä päivänä hankkineensa NHL-tasolla kannuksensa näyttäneen Jiri Tlustyn sekä keskiviikkona sentteri Jan Hruskan.

Kokoonpano on köyhtynyt Olaussonin lisäksi pidemmäksi aikaa mukiinmenevästi pelanneella Jari Sailiolla (arviolta kaksi kuukautta sivussa), mutta hyökkääjät Toni Kähkönen, Saku Mäenalanen ja John Albert ovat toipuneet ja mukana joukkueen kanssa vieraspeleissä HPK:ta ja TPS:ää vastaan.

Hruska ottanee paikan ykkösketjun keskelä, jossa hänen laidoilleen luistelevat Tlusty sekä Niklas Hagman. Tuore keskikaista kaipaa onnistumisia maalinteon lisäksi aloitusympyrässä, missä Kärppien sentterit ovat napsineet voittoja Liigan pohjalukemilla.

HPK:lla alla tappioita, mutta peli on kokonaisuutena kuosissaan

Keskiviikon selkeä tappio Lahdessa oli HPK:n kolmas viimeisissä neljässä kamppailussa. Niistä yksi tuotti pisteen, kun HPK hävisi aiemmin HIFK:lle kotonaan 1−2 voittolaukauskisassa. Sarjasijoitus on kuitenkin tyydyttävä seitsemäs, ja eniten Hämeenlinnassa tunnutaan nyt odottavan vaihtuneiden ketjukokoonpanojen sekä uusiutuneen pakiston asettumista uomiinsa.

Kauden aikana hankittuja vahvistuksia alakertaan ovat olleet puolustajat Richard Stehlik ja vanha tuttu Mathias Porseland. Jälkimmäinen pelaa perjantaina ensimmäisen kotiottelunsa paluunsa jälkeen. Hänen peliminuuttiensa voi odottaa kasvavan hiljalleen kauden edetessä.

Kiekollista peliä HPK on toteuttanut hyvin, sillä joukkue on laukaisuhallintatilastossa edelleen Liigan kärjessä. Hämeenlinnassa odotetaankin hallinnan poikivan lisää maaleja. Toistaiseksi tehot ovat jakautuneet tasaisesti läpi ketjujen, ja kymmenen tehopisteen rajapyykin ovat toistaiseksi saavuttaneet yhdessä vaiheessa samassa ketjussa pelanneet Sakari Manninen, Oula Palve sekä Janne Lahti.

Alkukaudesta ennen loukkaantumistaan lupaavan tasaisesti maaleja naputellut Philippe Cornet iski kauden viidennen osumansa Pelicansia vastaan. Laitahyökkääjän kokonaisvaltaisessa pelissä on vielä parantamisen varaa.

Perjantain ottelu on Kärpille ja HPK:lle jo kauden kolmas kohtaaminen. Kaksi edellistä ottelua ovat molemmat päättyneet kotijoukkueen voittoon.

Seuraa Heitä

Mathias Porseland #10 |

Puolustaja

30-vuotias Porseland on Hämeenlinnassa tuttu puolustaja vuosikymmenen alusta. Tuolloin ruotsalaispakki edusti HPK:ta kahden kauden ajan ennen siirtymistään KHL:ään. Tehokkaammalla kaudellaan Porseland keräsi tehot 10+19=29, ja tulivoimaa sekä varmuutta odotetaan Porselandilta myös nyt. Suosionosoitukset ottelun alussa ovat taatut.

Jiri Tlusty #11 |

Keskushyökkääjä

Tlusty on eräs kaikkien aikojen kovaprofiilisimpia pelaajia Liigassa koskaan. NHL:ssä Tlusty oli vuodesta toiseen hyvä edistyneissä tilastoissa, mutta ura rapakon takana tyssäsi toistaiseksi siihen, ettei yksi nappikausi työsulkukaudella poikinut enempää kärkiketjujen tehoja. Liigassa häneltä on kuitenkin lupa odottaa suuria. Hyvin todennäköisesti kentän seuratuin pelaaja perjantaina.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Kärpät jatkaa HPK:n alamäkeä
HPK on ailahdellut viime otteluissaan, Suikkasen Kärpillä on vastaavasti käsillä viimeiset näytön paikat. Joukkue on saanut kerätä rivejään maaottelutauon aikana, eivätkä tuoreet tsekkivahvistukset ainakaan heikennä joukkueen kiekollista peliä.
2 3
4 5