Virkistynyt KooKoo murtamaan pataluolan voittokulkua

LIIGA / Ennakko
Leland Irving, tuo maalivahti Kanadan Albertasta, on jälleen paljon vartijana.
Kuva © Jarno Hietanen
KooKoo pääsee Porin-visiitilleen pienessä myötätuulessa, kun viime kauden pronssimitalisti kellistyi torstain kotiottelussa.

Tiistai 11.3.2014 on päivämäärä, jolloin Leland Irving piirsi edelliset luistimenjälkensä Isonmäen jäähallin estradille. Tuolloin Jokereiden nutussa pelannut kanadalaisvahti todisti silloisen joukkueensa ylivoimaista näytöstä. Kotijoukkueelle ei jäänyt käytännössä mitään mahdollisuutta voittoon.

Tuo peli ei jäänyt mieleen niinkään Irvingin loistokkuudesta, vaikka hänen joukkueensa voitto olikin ylivoimainen. Jarkko Ruutu ja Ässistä muualle lähteneet mestaruuskauden pelaajat veivät suuren yleisön huomion.

Tällä kerralla Irving on mahdollistanut maalivahtiensa kanssa kipuilleen KooKoon ryhtiliikkeen. Saksalainen Niklas Treutle sai väistyä, ja tällä hetkellä Irving kantaa päävastuuta joukkueensa maalin tilkitsimisestä. Kuuden ottelun synkeä tappioputki on historiaa, ja kouvolalaiset ovat lokakuussa jo napsineet mukavasti voittojakin.

KooKoo metsästää vielä kauden ensimmäistä vierasvoittoaan varsinaisella peliajalla, kerran se onnistunut juhlimaan yliajalla. Lukon voitto TPS:stä perjantain kiekkokierroksella tarkoittaa sitä, että KooKoo lähtee kamppailuun sarjajumbona. Tämä lataa vierasjoukkuetta varmasti viime pelien parantuneeseen vireeseen.

Ässien viime aikojen pelajaakato sai jatkoa torstain Sport-pelissä, kun kultakypärä Jussi Makkonen koki kovia Robin Salon polvitaklauksen voimasta. Päävalmentaja Jyrki Aho onkin kiitellyt nuorten pelaajien valmiutta nousta kokoonpanoon, mutta sairastuvan laajuus on väkisinkn havaittavissa joukkueen hyökkäyspelissä.

Porilaisnippu on sarjataulukon yläpäässä elänyt nimenomaan vahvoista kotipeleistään. Mikkelin Jukurit on ennen lauantain peliä ainoa, joka on Ässiltä voiton vienyt Isossamäessä.

Seuraa Heitä

Aleksi Mäkelä #9 |

Puolustaja

Mäkelä on parantanut otteitaan kauden edetessä. Vaasassa hänelle vihellettiin vasta kauden ensimmäinen jäähy, ja oma tontti puolustuspäässä on säilynyt kunnossa.

Josh Green #12 |

Keskushyökkääjä

Ratkaisi voittomaalikilpailun Kärppiä vastaan joukkueensa eduksi. Kokenut kanadalainen saa hyökkääjistä eniten vastuuta peliajan muodossa.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Sarjan paras kotijoukkue vie sarjan huonointa vierasjoukkuetta
Pistekeskiarvolla mitattuna Ässät on sarjan paras kotijoukkue, KooKoo huonoin vierasjoukkue. Ässillä on myös paljon hampaankolossa kahden perättäisen tappion myötä, joten kouvolalaisten on tyytyminen kotimatkaan tyhjin käsin.
3 4
1 2