Halloween-teemaisessa Raksilassa pelottelee mörkö nimeltään Maalinteko

LIIGA / Ennakko
Illan juhlakaluihin lukeutuva Mikko Niemelä on estänyt myös JYPin maalintekoyrityksiä jo useamman kauden ajan.
Kuva © Jouko Kylmäoja, http://www.kylmaoja.net
Kärppien ja JYPin viimeinen ottelu ennen maajoukkuetaukoa pelataan Halloween-hyväntekeväisyystapahtuman merkeissä. Isäntien ykkösketju on tappavan tehokas, mutta kuka tekee maalit silloin kun se on vaihdossa?

Kärppien viikko kului Kaakkois-Suomea kiertäessä. Joukkue pelasi SaiPaa ja KooKoota vastaan pitemmän kaavan kautta molempina iltoina, ja näistä otteluista kotiintuomisiksi kertyi yhteensä kolme pistettä.

Huomionarvoista molemmissa otteluissa oli se, että Kärpät onnistui tasoittamaan lukemat alle kaksi minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä. Molemmilla kerroilla maaleista vastasi selkeästi parhaiten pelaavan ykkösketjun pelaajat.

JYPin kaksi edellistä ottelua päättyivät illan isäntiä paremmin. KooKoota vastaan pelattu ottelu ratkesi vastustajan hyväksi jatkoajalla, mutta perjantaina JYP onnistui kaatamaan Jukurit Jyväskylässä kolmen pisteen arvoisesti.

JYP on ennen illan kierrosta sarjataulukon sijalla 10. Kärppien pistesaldo 20 oikeuttaa sijaan 12. Joukkueet eivät ole vielä kohdanneet toisiaan tällä kaudella.

Nihkeähkö alkukausi

Vaikka molemmat joukkueet ovat pelanneet ja reissanneet paljon juuri ennen lauantain ottelua, on JYPillä ollut kuluvalla viikolla huomattavasti Kärppiä enemmän aikaa palautua ja harjoitella kotonaan.

Kärpät ja JYP ovat pelanneet lähes identtisen alkukauden. Molemmilla on ainoastaan neljä varsinaisen peliajan voittoa, mutta JYP on onnistunut Kärppiä paremmin jatkoerissä ja voittolaukauskilpailuissa.

Kärppien ja JYPin äärimmäisen tasaiset pudotuspelisarjat ovat olleet viime kausien vakioviihdettä. Kausiennakoissa korkealle povattu JYP ei ole onnistunut juurikaan Kärppiä paremmin pisteiden haalimisessa, joten hyvää taisteluhenkeä kahdessa edellisessä osoittanut Kärpät saattaa vaarallisen ykkösketjun ja ylivoimansa turvin siirtyä maajoukkuetauolle voittajana.

Kärppien maalinteko harvojen harteilla

Kärpät on tuskaillut maalinteon kanssa koko alkukauden. Ongelmaa on pahentanut heti ensimmäisistä otteluista alkanut tulosketjupelaajien loukkaantumissuma, jonka myötä ketjukoostumukset ovat eläneet jatkuvasti eikä toimivia kokonaisuuksia tunnu hevin löytyvän.

Kahden edellisen ottelun kärppämaalit ovat käytännössä kaikki saman ykkösketjun käsialaa, tosin ylivoimaketjuissa mukana on muidenkin ketjujen pelaajia. Kahdessa edellisessä ottelussa suurimman osan pisteistä on tahkonnut ykkösketjun kolmikko Shaun Heshka (1+3=4), Niklas Olausson (0+4=4) ja Mika Pyörälä (3+0=3).

Kärppien ykkösketju toimii tällä hetkellä loistavasti, mutta kolme alempaa ketjua ovat jatkuvassa myllerryksessä ilman merkittävää tulosta. Yksittäisiä onnistumisia nähdään jokaisessa ottelussa, mutta ainoastaan ykkösketjun kohdalla voidaan puhua valmiista ja äärimmäisen vaarallisesta aseesta.

Maajoukkuetauko tulee Kärpille kreivin aikaan, sillä sairastuvalta palaavat pelaajat tarvitsevat paljon aikaa täysmittaiseen harjoitteluun jotta he olisivat valmiita palaamaan kokoonpanoon. Kärpät nimittäin tarvitsee kipeästi lisää maalintekijöitä pelaavaan kokoonpanoon.

Pyörälän ja Niemelän juhlaottelu

Kaudesta toiseen Kärppien avainpelaajiin lukeutuva Pyörälä pelaa lauantaina liigauransa 500. ottelun. Pyörälä on tämän kauden liigapelaajista neljänneksi eniten otteluita pelannut pelaaja.

Myös kärppäpuolustaja Mikko Niemelä saavuttaa lauantain ottelussa merkkipaalun. Kyseessä on nimittäin hänen 200. liigaottelu.

Niemelän toissakauden kuuden ottelun Pelicans-lainapestiä lukuunottamatta molemmat pelaajat ovat pelanneet kaikki liigaottelunsa Kärpissä.

Seuraa Heitä

Tuomas Vartiainen #13 | Esbjerg Energy

Laitahyökkääjä

Ennakkoluulottomasti pelaava Vartiainen ei ole vielä avannut pistetiliään Liigassa, mutta miehen otteiden perusteella se on vain ajan kysymys.

Jerry Turkulainen #32 | HC Ajoie

Laitahyökkääjä

Noin kuukausi sitten täysi-ikäistynyt Turkulainen on äitynyt tulokaskaudellaan huimaan pistetehtailuun. Yhdeksästä ottelusta on kasassa viisi pistettä, ja viimeisin osuma nähtiin perjantaina Jukureita vastaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Kärppien ketsuppipullo aukeaa
Kärpät ei ole koko kauden aikana onnistunut kertaakaan neljää kertaa maalinteossa. Lauantaina on edessä ensimmäinen kerta. JYP on pistekeskiarvolla mitattuna sarjan toiseksi heikoin vierasjoukkue, eikä kriisin partaalla seilaava Kärpät anna armoa.
5 6
2 3