Ympäri käydään ja yhteen tullaan - TPS hakee revanssia

LIIGA / Ennakko
Viikko sitten Lukko poistui kaukalosta voittajana. Miten käy nyt?
Tasan viikko sitten Lukko ja TPS taistelivat sarjapisteistä Raumalla. Lukko nappasi tuolloin tärkeän jatkoaikavoiton turkulaisvieraiden suosiollisella avustuksella. Miten käy nyt?

Lukon orastava voittoputki katkesi tiistaina Ilveksen käsittelyssä. Maalinteon vaikeus on näkynyt Lukon otteissa selkeästi syksyn edetessä.

Viiden viimeisen ottelun aikana pistetili on karttunut neljällä pisteellä. Lukko ei ole ottanut tässä kuussa ensimmäistäkään voittoa varsinaisella peliajalla.

Toinen iso kehittämiskohde on lähes koko kauden ollut ylivoimapeli. Raumalaiset saavat kiekon hyökkäysalueelle melko vaivattomasti ja pystyvät rauhoittamaan pelin hyvin, mutta maalinteko ja paikoin jopa maalintekopaikoille pääseminen on työvoitto sinänsä.

Jotain maalinteko-ongelmasta kertoo se tosiseikka, että vain viidesti Lukko on tehnyt yli kolme maalia. Verkkoa pitää pystyä heiluttamaan useammin tai mitään mahdollisuuksia voittojen määrän nousuun ei ole. Tässä katse kohdistuu moniin hyökkäyspäässä vajaatehoisesti esiintyneeseen pelaajiin, kuten Aaron Gagnoniin ja Sami Lähteenmäkeen.

Puolustusalueella on myös vaikeuksia ja Lukko onkin päästänyt SaiPan lisäksi eniten maaleja koko Liigassa. Tähän haetaan muutosta uusien hankintojen muodossa. Viime viikolla joukkueeseen liittyi maalivahti Jakub Stepanek ja eilen julkaistiin järkälemäisen Keaton Ellerbyn loppukauden sopimus.

Myötätuulen turkulaiset

Turussa voidaan olla levollisin mielin ottelun alla siitä huolimatta, että viime viikon tappio Raumalla olikin katkera. TPS pelasi hurjan määrän ylivoimaa, mutta ei onnistunut voittamaan ottelua. TPS:n ylivoimatehokkuus onkin Liigan häntäpään luokkaa.

Viimeisimmät ottelut ovat tuoneet turkulaisille vaihtelevaa menestystä. Lukko-ottelun jatkoaikatappion lisäksi kuudentena sarjataulukossa oleva joukkue voitti Ässät ja HPK:n sekä hävisi KalPalle ja HIFK:lle.

TPS kuuluu peräpäänsä osalta Liigan pitävimpiin. Ylivoima puolestaan on valahtanut yhdeksi Liigan huonoimmista. Joukkueen kärkipelaajat pystyvät pelastamaan voittoja ja pisteitä joukkueelleen tästä huolimatta. TPS nauttiikin laajasta materiaalista ja se kompensoi ylivoimatehon huonoutta jonkin verran.

Seuraa Heitä

Jakub Stepanek #30 | Slovan

Maalivahti

Voi olla, että pääsee tekemään debyyttinsä Lukko-paidassa. Meritoitunut ja kokenut maalivahti, joka luottaa reflekseihin ja nopeuteen. Tärkeässä asemassa joukkueessa.

Erik Thorell #86 | EV Zug

Laitahyökkääjä

TPS naarasi Ruotsin toiseksi korkeimmalta sarjatasolta pelaajan, joka on hyödyksi joukkueelle. Viimeisteli tiistaina HPK-ottelussa kaksi osumaa. Vastuunkantajia myös tänään.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Lukkosula ei löydy vieläkään
Kärkikahinoihin veikattu Lukko ei ole vieläkään onnistunut nappaamaan voittoa kotonaan varsinaisella peliajalla. Voitto Kärpistä viikonloppuna nostatti odotuksia rennommasta ilmeestä, mutta sitä ei vielä ole näkynyt. TPS on vaikeroinut vieraskentällä, mikä vie ratkaisun jatkoajalle.
2 3
2 3