Puhaltaako puhuri vai pauhaako zigizagi?

LIIGA / Ennakko
Herättääkö tuomarityöskentely jälleen keskustelua?
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto
Jyväskylässä mitellään kauden toinen Järvi-Suomen paikalliskamppailu perjantaina. Jukurit haluaakin saada voiton jälkeiset zigizagi-huudot pauhamaan, sillä JYP oli ensimmäisessä kohtaamisessa etevämpi.

JYP pelasi edelliset ottelunsa viime viikonloppuna. Tuolloin sekä Ilves että KooKoo olivat parempia, KooKoo tosin vasta jatkoajan jälkeen.

Jukurit ehti valahtaa jo viiden ottelun mittaiseen tappioputkeen ennen lauantaista KalPa-voittoa. Torstaina joukkue otti jo toisen peräkkäisen voittonsa kaatamalla sarjakärki Tapparan 2-1-numeroin.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kertaalleen, kun JYP haki kaksi pistettä Mikkelistä. Tuo ottelu oli Markus Ruusun loistokas debyytti, kun nuorukainen nappasi 46 torjuntaa.

Ratkaisukohdat

Jukurien peli koki pienoista muutosta tappioputken jälkeen. Vaihdokset eivät sinällään olleet yllättäviä, sillä käytännössä vain hyökkäyspeliä suoraviivaistettiin. Erityisesti ylivoimapelissä kiekkoa toimitetaan aktiivisemmin maalille.

Tämä voi tietää JYPille hankaluuksia, sillä hurrikaaniryhmällä on ollut suuria vaikeuksia siivota maalinedustansa. Lisäksi jos Jukurit lähtevät karvaamaan aktiivisesti, JYPin pelin avaaminen on ollut helppo saada pois tolaltaan.

Vaikka Jukurit ovat löytäneet hiljalleen taustatukea Henrik Koivistolle, JYPin hyökkäysarsenaali kestää vertailun loukkaantumisista huolimatta. Jyväskyläläisten kannalta avainkysymys on se, että pysyykö hyökkäyspelissä maltti, jos tulosta ei tule samantien.

Myös JYPin kohdalla olisi paikallaan yksinkertaistaa hyökkäyspeliä. Esimerkiksi maalilleajot ovat puuttuneet täysin myös isommilta järkäleiltä, mikä on tehnyt vastustajan maalivahdin urakasta huomattavasti helpomman.

Jos sama työnteon puute loistaa läpi, Jukureille aukeaa hyvä mahdollisuus iskeä tarvittavat maalit. Syntymättömien maalien jälkeen JYPin hyökkääjät ovat unohtaneet puolustamisen, mikä on avannut vastustajalle jatkuvia mahdollisuuksia ylivoimahyökkäyksiin.

Erikoista

Vaikka JYPin otteet ovat olleet ailahtelevia, voidaan joukkuetta sanoa eräällä saralla sarjan parhaimmistoon kuuluvaksi. Jyväskyläläiset ovat KalPan lisäksi ainoa joukkue, joka ei ole kotiotteluissa jäänyt kertaakaan pisteittä.

Ottelun alla nähdään kukitus, sillä Tuomas Pihlman pelasi lauantaina Tampereella uransa 600. liigaottelun.

Seuraa Heitä

Tuomas Pihlman #49 |

Oikea laitahyökkääjä

Pihlmanin kausi on ollut ailahteleva, vaikka tilillä onkin neljä maalia. Juhlistaako komeaa rajapyykkiä kauden ensimmäisellä tasakentällisin syntyneellä kotimaalilla?

Topi Nättinen #59 |

Laitahyökkääjä

Suuremman vastuun perässä Jukureihin siirtyneen Nättisen alkukausi ei ole sujunut ongelmitta. Viisi syöttöpistettä kerännyt hyökkääjä on kerännyt peliaikaa vasta 11. eniten jukurilaumassa.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

JYP vaikeroi paikalliskamppailussa
Jukurit kuuluu yksiin vähiten jäähyjä ottaviin joukkueisiin liigassa. Tämä tuo harmaita hiuksia JYPille, sillä tasakentällisin maalinteko on ollut tuskaisaa, mutta ylivoima on toiminut kohtalaisesti. Tasainen puskeminen ja hetkittäiset hurmokset synnyttävät isännille pari maalia, mutta saman iskee myös vierasjoukkue JYPin virheistä. Voittaja haetaan ylitöiden kautta.
2 3
2 3