Jukureille kova vierailija Tampereelta

LIIGA / Ennakko
Tapparan otteet vieraissa ovat olleet voitokkaita.
Kuva © Jarno Hietanen
Tappioputkensa lauantaina KalPaa vastaan katkaissut Jukurit saa vieraita sarjan kärjestä, kun vieraskaukalossa vahvoja otteita esittänyt Tappara saapuu ensivisiitille Mikkeliin.

Jukureiden viiden ottelun mittainen tappioputki katkesi lauantaina, kun joukkue kaatoi KalPan 5-2-numeroin. Aiemmissa otteluissa vaivannut maalinteko-ongelma tuntui olevan pois pyyhitty, sillä mikkeliläisryhmä iski kiekkoa verkkoon kovalla prosentilla ja pahoin yskähdellyt ylivoimapelikin koki parannuksen: joukkue iski kiekon ylivoimalla maaliin kolmesti.

Ylivoima oli huomattavasti aiempaa suoraviivaisempaa ja maalineduspelaaminen oli Jukureilta vahvaa, sillä kaikki kolme ylivoimamaalia iskettiin maalin edestä. Näitä aseita mikkeliläisryhmä tarvitsee myös torstaina, jotta se pystyy sarjakärkeä horjuttamaan. 

Erikoistilanteiden tehokkuus voi nousta erityisen isoon rooliin, sillä joukkueet ovat kuluttaneet jäähypenkkiä melko niukasti: Tappara ja Ässät ovat istuneet jäähypenkillä keskimäärin 7,29 minuuttia per ottelu ja he jakavat tilaston kärkipaikkaa. Toisena tilastossa on Jukurit, jonka keskimääräinen jäähymäärä ottelua kohti on 8,21 minuuttia. Vähäiset erikoistilanteet pitäisi siis pystyä käyttämään tehokkaasti hyväksi.

Loistavan alkukauden pelanneen Henrik Koiviston johtaman kakkosketjun lisäksi viikonlopun KalPa-ottelussa esiin nousi nelosketju Joonas Kalliola-Topi Nättinen-Janne Kumpulainen. Kalliola osui maalipuiden väliin perjantaina ja Kumpulainen paukutti kaksi täysosumaa lauantaina.

Tulta laajalta osastolta

Tappara puolestaan saapuu Mikkeliin kolmen ottelun voittoputkessa. Joukkue pelasi kuluvalla viikolla tiistaina KooKoota vastaan ja nappasi täydet pisteet 4-1-lukemin. Kouvolalaisvieraat hallitsivat ottelua, mutta Tappara viimeisteli tehokkaasti ja piti tiiviillä puolustuksella KooKoon poissa parhailta maalipaikoilta.

Kirvesrintojen tehomiehinä ovat häärineet muun muassa maajoukkuekutsunkin saanut Veli-Matti Savinainen, Henrik Haapala ja Jere Karjalainen, joka on iskenyt viimeisissä seitsemässä liigaottelussa kuusi maalia. KooKoo-ottelussa debyyttinsä Tappara-paidassa tehnyt Sebastian Repo heilutti heti maaliverkkoa ja piristi muutenkin tamperelaisryhmän nelosketjun peliä. Hänen vierellään keskushyökkääjä Juhani Jasu kokosi ottelussa tehot 1+1.

Tiistaina joukkueen maalinsuulla oli tavallisesta poiketen kokenut Teemu Lassila. Nähtäväksi jää jatkaako Lassila maalipuiden välissä vai palaako vahvan alkukauden pelannut Dominik Hrachovina maalinsuulle.

Tappara on ollut kuluvalla kaudella todella kova vierasjoukkue, sillä se on jäänyt kauden seitsemässä vierasottelussaan ainoastaan kerran pisteitä ja poistunut kaukalosta viidesti täysi pistepotti mukanaan. Jukureille on siis tiedossa työntäyteinen iltapuhde, mikäli se haluaa pisteitä puolustavalta mestarilta viedä.

Seuraa Heitä

Topi Nättinen #59 |

Laitahyökkääjä

Pimennossa alkukauden ollut nuorukainen on parantanut peliään viime aikoina ja yhteinen sävel on tuntunut löytyvän nelosketjussa. Joko kauden maalihanat aukeavat Tapparaa vastaan?

Jere Karjalainen #21 | Augsburger Panther

Laitahyökkääjä

Ykkösketjun laitahyökkääjä on viimeistellyt tehokkaasti viime aikoina ja on koko sarjan maalipörssin jaetulla kakkostilalla yhdeksällä täysosumallaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Repo rankoo rangaistuksista
Jukurit katkaisi viiden ottelun tappioputkensa lauantaina KalPaa vastaan. Mikkeliläisten alkuhuuma on ollut hiipumaan päin, ja tiukat ottelut ovat kääntyneet useammin maalin tappioiksi kuin maalin voitoiksi. Tappara sai aikaisen joululahjan Pelicansilta, kun Sebastian Repo liittyi kirvesrintoihin. Tamperelaiset vievät ottelun muun muassa paremman erikoistilannepelin turvin.
1 2
3 4