Lappeenrannassa metsästetään uusia ratkaisijoita Strömbergin juhlaillassa

LIIGA / Ennakko
Mika Pyörälä on ollut Kärppien tehokkain pelaaja alkukaudella.
Kuva © Jarno Hietanen
Kisapuistossa nähdään tiistaina tyvipään taistelu, kun Oulun Kärpät matkustaa Lappeenrantaan SaiPan vieraaksi. Molempien joukkueiden kauden alku on ollut ennakko-odotuksia heikompi.

SaiPa ja Kärpät kohtaavat kuluvalla kaudella ensimmäistä kertaa. Viime kaudella oululaiset nappasivat kolme voittoa neljästä ottelustaan SaiPaa vastaan. Menneisiin on kuitenkin turha tuijottaa, sillä molemmat joukkueet ovat uusiutuneet rajusti.

Kestomenestyjänä tunnettu kärppälauma onkin ollut vaikeuksissa alkukaudella ja on sarjataulukossa vasta sijalta 12. SaiPa sen sijaan majailee pisteen päässä sijalla 13.

Molemmat joukkueet ovat voittaneet kuluvalla kaudella viisi ottelua. SaiPan voitoista kaikki ovat tulleet varsinaisella peliajalla. Kärpät puolestaan on voittanut otteluistaan yhden vasta voittomaalikilpailun jälkeen. Viimeisestä viidestä ottelusta SaiPa on voittanut kolme ja Kärpät kaksi.

Ratkaisukohdat

Paperilla Kärpissä on edelleen taitoa paljon, vaikka joukkue uusiutuikin rajusti. Toistaiseksi tämä ei ole kuitenkaan näkynyt kentällä. Tehoja ei tule laajalta rintamalta, vaan vastuun joutuvat kantamaan illasta toiseen samat miehet. Pirteimmin kauden on aloittanut kokenut Mika Pyörälä yhdessä Niklas Olaussonin kanssa.

Kärppien edellisen ottelun jälkeen päävalmentaja Kai Suikkanen tuskaili merkkausvirheitä ja tehottomuutta. Oululaisten pelissä on ollut samoja ongelmia myös muissa syksyn otteluissa. Paikkoja olisi riittävästi, mutta kiekko ei löydä tietään verkkoon. Vastaavasti vastustajat ovat rankaisseet virheistä hyvällä prosentilla.

SaiPa on osoittanut piristymisen merkkejä − ainakin jos katsotaan viime pelien tuloksia. Kehitystä on tapahtunut myös pelillisellä puolella. Puolustus on tiivistynyt ja joukkue kääntää peliä nopeammin ja varmemmin.

Ajoittain SaiPa joutuu kuitenkin edelleen juoksemaan perässä, jos vastustaja ei pelaakaan juuri sillä tavalla kuin ennakkoon odotettiin. Tästä hyvä esimerkki nähtiin SaiPan edellisessä kamppailussa KooKoota vastaan, kun ottelun toisessa erässä SaiPa oli ajoittain pahasti perässä KooKoon muutettua pelaamistaan erätauolla.

Kärppien tavoin SaiPakin on tuskaillut ratkaisijoiden puutetta. Curtis Hamilton ja Matti Järvinen ovat kantaneet päävastuun SaiPan maaleista. Tero Koskirannan johtama kakkosketju on kuitenkin osoittanut piristymisen merkkejä Brock Trotterin tulon myötä. Erityisesti ylivoimaan taitava Trotter on tuonut lisää juonikkuutta.

Tilastopoiminnat

Kim Strömbergille illan ottelu on Liiga-uran 300. SaiPan lisäksi hyökkääjä on edustanut Liigassa Jokereita ja Tapparaa. Strömberg lähestyy myös 100 tehopisteen rajaa, sillä ennen illan ottelua tilillä on tehot 38+59=97.

Kärppien peli on ollut alkukaudella parempaa kotijäällä Raksilassa. Viidestä voitosta vain yksi on tullut vieraskaukalossa. Kärpät onkin koko Liigan kolmanneksi huonoin vierasjoukkue tällä hetkellä.

Toisaalta SaiPan kotisaldossakaan ei ole kehumista. Seitsemästä ottelusta kolme voittoa ja päästettyjä maaleja 24, joka on eniten koko Liigassa, kun katsotaan joukkueiden kotiotteluita.

Seuraa Heitä

Kim Strömberg #21 |

Keskushyökkääjä

Illan juhlakalu oli sivussa muutamasta ottelusta ennen lauantaista KooKoo-ottelua. Viimeisteli kyseissä ottelussa voittomaalin 58 sekuntia ennen loppua. Tipahtiko apina hartioilta?

Mikael Ruohomaa #13 | Frölunda

Keskushyökkääjä

Viime kauden tehomies on vaellellut alkukauden varjojen mailla. Oulussa odotetaan kuumeisesti hyökkääjän palaamista viime kauden tasolle. Alkaako uusi nousu Lappeenrannan tiistai-illassa?

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

SaiPa jatkaa voittojen tiellä
SaiPa on alun vaikeuksien jälkeen löytänyt peliinsä tehoja. Kärpät puolestaan ei. Oululaiset ovat pelanneet viisi ottelua vieraskaukaloissa, tuloksena vain yksi voitto sekä vaivaiset kahdeksan tehtyä maalia.
3 4
1 2