Ei ole monia syitä, miksi TPS katkaisisi Ässien voittokulun

LIIGA / Ennakko
Jyri Marttinen on ollut liigapuolustajien parhaimmistoa.
Kuva © Mika Kylmäniemi - mika@photomotion.org
Turussa kohtaavat kaksi ääripäätä: TPS on vaipunut laskusuhdanteeseen, kun puolestaan Ässien hurjalle menolle ei tunnu löytyvän pysäyttäjää. Ani harva asia viittaa asiaintilan muutokseen.

Sekä TPS että Ässät pelasivat perjantaina, joten Turun lauantai-illassa ottavat toisistaan mittaa kaksi rasituksesta palautuvaa joukkuetta. Matka ei kummallakaan ole tosin järin pitkä, sillä TPS palaa Turkuun Raumalta siinä missä Ässät matkaa Artukaisiin Porista.

Lähtökohdat kamppailuun ovat ryhmillä tyystin erilaiset. TPS-pelaajien päät painuivat CHL-tappio mukaan lukien jo viidennen kerran perätysten, kun Palloseura hävisi Lukolle jatkoajalla 2−1. Ässät sen sijaan porskuttaa seitsemän varsinaisen peliajan voiton putkessa, ja patapakan hirmuvireen sai viimeisimpänä kokea 2−0-näpäytyksen saanut HIFK.

Ässät on muurannut maalinsa

Turkulaisilla on ollut viime aikoina isoja ongelmia maalinteon kanssa. Puolustus- ja maalivahtipeli ovat toimineet, mutta hyökkäyspäässä mielikuvitusta on puuttunut ja erityisesti Lukkoa vastaan ylivoima yski pahemman kerran.

Mustavalkoisten urakkaa ei helpota se tosiseikka, että Ässien selkäranka on ollut pitkässä voittoputkessa nimenomaan vankka puolustus ja loistelias torjuntatyöskentely. TPS-valmennus on rukannut ketjukoostumuksia paljon myös otteluiden sisällä, mutta porilaisia vastaan ehyiden vitjojen olisi löydyttävä.

Ässävahdit Ari Ahonen ja nollapelin HIFK:ta vastaan torjunut Andreas Bernard ovat saaneet erinomaista tukea Jyri Marttisen jykevästi johtamalta pakistolta. Kiekollisesti edukseen on taasen erottunut varsinkin nuori Jere Seppälä.

Hyökkääjistä on noussut esiin eritoten ykkösketjun tutkapari Jussi Makkonen ja Simon Suoranta. TPS:llä on vastata Ässien tehoduoon Dave Spinalla ja Patrik Virralla, jotka ovat kannatelleet Palloseuraa alkukaudella.

TPS sai Perrinin takaisin

TPS sai Lukko-otteluun mieluistaan vahvistusta sairastuvalta, kun ykkössentteri Éric Perrin palasi kokoonpanoon. Turussa hänen toivotaan nostavan erityisesti Tomi Kallion pelaamisen tasoa, sillä joukkueen kapteeni on etsinyt itseään varsinkin Perrinin ollessa sivussa.

TPS:n kannalta oleellista onkin, miten Raumalla aavistuksen hitaalla jalalla liikkeellä olleet konkaripelaajat jaksavat kamppailuvalmiita ja ahkerasti luistelevia patapaitoja vastaan, kun palautumisaikaa on edellisestä pelistä alle vuorokausi. Perrin ennakoi TPS:n sivuilla taistosta kovaa vääntöä.

− Olen ollut Jyrki Ahon valmennuksessa, joten tiedän suunnilleen, millainen joukkue on tulossa vastaan: Ässät on työteliäs ryhmä, joka ei yritä mitään ihmeellisyyksiä. He nojaavat työntekoon, ja pelissä on kyse siitä, että olemme valmiit vastaamaan tähän ja tekemään töitä heitäkin lujemmin.

Perrinillä vahvistunut kotijoukkue saa Ässät-peliin taas yhden lisäyksen kokoonpanoonsa, sillä Lukko-ottelussa pelikiellon kärsinyt Henrik Tallinder on taas edustuskelpoinen. Väkevä ruotsalaispakki on TPS:lle tärkeä apu taatusti fyysiseen mittelöön.

Seuraa Heitä

Tomi Kallio #71 |

Laitahyökkääjä

TPS-kapteeni on alkukaudella kyllä päässyt maalintekopaikoille useasti, mutta tuhlaillut tilaisuuksiaan vähintään yhtä monesti. Perrinin paluun pitäisi taas piristää kokenutta kipparia, mutta yksi maali 12 otteluun ei ole riittävästi turkulaisten kärkihyökkääjältä. Putoaako apina selästä Ässien kustannuksella?

Jyri Marttinen #58 |

Puolustaja

Patapakiston liideri on pelannut isoja minuutteja ja ollut kaksinkamppailuissa elementissään. Maalin edessä ilkeä vastustaja on ollut armoton, eikä hyökkääjille ole juurikaan ylimääräistä tilaa jäänyt. Myös hyökkäyspäässä ajoittain onnistunut Marttinen on tällä hetkellä yksi Liigan kiistatta parhaista puolustajista.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Ässien voittoputki poikki
Ässät marssii seitsemän ottelun voittoputkessa. Sarjan vahvin kotijoukkue on kuitenkin vieraissa vasta keskitasoa. TPS sai puolestaan lisäapuja sairastuvalta, kun Perrin palasi turkulaisten kokoonpanoon. Konkarin siivittämänä TPS katkaisi pisteettömien otteluiden putkensa ja lauantaina edessä on paluu voittojen tielle.
4 5
0 1