Ilves esittelee kotiyleisölle uuden hankintansa - kumman joukkueen kelkka kääntyy?

LIIGA / Ennakko
D'Amigon odotetaan nousevan Ilveksen hyökkäyspään johtajaksi.
Kuva © Miikka Jääskeläinen - http://mjfoto.fi
Sarjataulukossa sijalle 12 valahtanut Ilves saa kotikaukaloonsa vieraita Jyväskylästä, kun eilen jatkoaikatappion KooKoolle kokenut JYP tulee testaamaan tamperelaisten lauantaivireen. Ilveksen uusi ulkomaalaisvahvistus Jerry D'Amigo tekee myös debyyttinsä illan ottelussa.

Kauden avausottelussa Ilves onnistui rikkomaan Jyväskylän kirouksen kaatamalla JYPin miltei 10 vuoden tauon jälkeen vieraskaukalossa voittolaukauskilpailun jälkeen lukemin 2-3. Ratkaisevan osuman viimeisteli Ville Meskanen, joka kantaa illan ottelussa Ilveksen kultaista kypärää ensimmäistä kertaa uransa aikana.

Tupsukorvat mittelivät edellisen kerran pisteistä keskiviikkona Kouvolassa. Aneemisen esityksen jälkeen kolme pistettä jäivät KooKoon suvereenin esityksen jälkeen Kouvolaan 5-1 lukemin.

Myös JYP sai eilen taipua KooKoolle, kun kouvolalaiset kävivät ryöstämässä Josh Greenin jatkoaikamaalin turvin kaksi pistettä mukaansa Jyväskylästä.

Ilves esittelee kotiyleisölle uuden vahvistuksensa 

Kuluvalla viikolla Ilves vahvisti rivejään pohjoisamerikkalaisella Jerry D'Amigolla. Viime kaudella D'Amigo kiekkoili AHL:ssa Buffalon farmiseura Rochester Americansin riveissä. 59 otteluun syntyi tehot 12+12.

D'Amigo istutetaan suoraan Ilveksen ykkösketjuun Tapio Laakson sekä toisen ulkomaalaisvahvistuksen, Mitch Wahlin, rinnalle.

Vahvan alkukauden jälkeen tupsukorvilla on ollut kaukalossa vaikeampaa. Ennen lauantai-illan ottelua joukkue on ajautunut viiden ottelun tappioputkeen, jonka myötä myös sarjasijoitus on valahtanut ryminällä.

JYP tuskaillut maalinteon kanssa

Vierailijoiden alkukausi on sujunut tuloksellisesti alakanttiin. Ennen lauantaina kierrosta jyväskyläläiset löytyvät sarjataulukosta vasta sijalta 10.

Joukkue onnistuu usein luomaan riittävästi maalipaikkoja otteluiden voittamiseen, mutta viimeistelytehokkuus ei ole ollut toivotunlaista. Tehottomuudesta on seurannut yliyrittämistä ja keskittymisen herpaantumista, mikä on näkynyt erityisesti ajoittaisena ylihyökkäämisenä.

Pelin taso on heitellyt paljon jopa erän sisällä, mikä on jyväskyläläisiltä uutta. Dominoivaa viisiminuuttista on saattanut seurata täydellinen mahalasku ja pelirytmin katoaminen. Tätä asiaa Marko Virtanen on varmasti painottanut joukkueelle otteluun valmistautuessa.

Molemmat joukkueet kärsineet loukkaantumisista

Runsaiden loukkaantumisten myötä Ilveksen päävalmentaja Karri Kivi on joutunut tekemään pitkää päivää miettiessään ketjukoostumuksia ja paikkaajia loukkaantuneiden pelaajien tilalle.

Illan ottelusta Ilveksen kokoonpanosta ovat varmuudella sivussa loppukauden huilaavat Sami Sandell ja Jyri Niemi sekä Ässiä vastaan loukkaantunut Teemu Rautiainen. Marcus Fagerudd tekee sen sijaan paluun kokoonpanoon loukkaantumisen jälkeen.

JYPin riveistä puuttuvat varmuudella puolustajat Mikko Kuukka ja Jaakko Jokinen ja hyökkääjistä Ossi Louhivaara, Joonas Nättinen sekä Anssi Löfman. Vierasjoukkueen maalinsuulla nähdään Pekka Tuokkola.

Muokattu 22.10.2016 klo 14.26: Leipätekstiä muokattu kokoonpanomuutoksista johtuen.

Seuraa Heitä

Jerry D'Amigo #89 |

Hyökkääjä

Onnistuuko vikkelä pohjoisamerikkalainen nostamaan Ilveksen takaisin voittojen tielle? D'Amigolta kaivataan apuja etenkin tulosyksikköön, sillä tällä hetkellä Ilveksen nuorisokaarti joutuu kantamaan liian suurta vastuuta tuloksten teossa.

Robert Rooba #88 |

Laitahyökkääjä

Virolaissyntyinen Rooba iski kauden avauspisteensä tiistaina Lukkoa vastaan. Potentiaalia on myös pisteiden tekoon, mutta kaipaa otteisiinsa tasaisuutta.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Kääntyykö Ilveksen kurssi?
Loukkaantumisten runtelema Ilves on seilannut ilman kiekollista kapteenia Sandellin loukkaannuttua. Myös JYPillä on ollut ajoittain vaikeuksia hyökkäyspelaamisensa kanssa, joten luvassa lienee vähämaalinen kamppailu.
1 2
2 3