Luomu kohtaa kontrollin - HIFK ensimmäistä kertaa Hämeenlinnaan

LIIGA / Ennakko
Kontrolloidusti yhtenä rintamana, aivan kuten on ennalta sovittu ja tauluun piirretty.
Kuva © Aleksi Manninen aleksi.manninen@jatkoaika.com
HPK saa vieraita Helsingistä, kun kautensa hieman yskähdellen aloittanut HIFK saapuu Rinkelinmäelle. Isännät ovat olleet kotikaukalossaan vakuuttavia, vieraat saapuvat sinne edellisen illan tappio niskassaan.

Perjantaina Porissa 2−0-tappion kärsinyt HIFK sai otteluun kauan kaivatun pelaajan kokoonpanoon. Alkukauden sivussa ollut Roope Hintz pelasi kauden ensimmäisen ottelunsa.

Syksyn ajan loukkaantumisten piinaaman HIFK:n riemun latisti ottelussa tapahtunut Juhamatti Aaltosen loukkaantuminen. Kultakypärä jätti pelin kesken jo ottelun avauserän jälkeen.

− Alavartalovammasta on kyse. Loukkaantuminen pakotti samalla jo valmiiksi hieman vajaamiehisen joukkueemme entistä vajaammaksi, HIFK:n päävalmentaja Antti Törmänen kertoi Ässät-ottelun jälkeen.

Myös HPK-leiri koki kovia torstaina Pelicansia vastaan. Puolustaja Joonas Lehtivuori loukkaantui pahannäköisesti Antti Tyrväisen ryntäyksen seurauksena. Tilanne puhututti luonnollisesti vielä seuraavana päivänäkin, vaikka HPK kokosikin rivinsä hyvin ottelussa ja vei voiton selvänumeroisesti 6-2.

− Eihän se helppo tilanne ollut, varsinkin kun sen näki vielä taululta hidastuksena. Se voi viedä voimia tai tuoda voimia. Me käsittelimme sen eilen hyvin, HPK-puolustaja Henrik Forsberg totesi.

Myös hyökkääjä Teemu Turunen loukkaantui ottelussa ja joutuu jättämään lauantain HIFK-ottelun väliin. Kokoonpanoon nousevat hyökkääjä Miro Ruokonen ja LeKissä alkukauden pelannut puolustaja Matias Haaranen.

Unohtakaa "Scott Stevens TOP10 hits"

Törmäsen HIFK:ssa pelaajat voivat ottaa enemmän vapauksia ja riskejä pelatessaan. Reagointi ja selkärangasta tapahtuvat päätökset riskien suhteen voivat olla vahvuus ja yllättää hyvinkin kontrolloitua kiekkoa pelaavan joukkueen.

− Samantyylistä kiekkoa pelaavat varmasti kuin viime kaudellakin. Sellaista luomulätkää osittain, jossa on vapaammat kädet taktisesti välillä, Forsberg analysoi.

Hieman siipirikkoisenakin helsinkiläisten hyökkäyksestä löytyy taitoa, jos tilaa antaa millinkin liikaa. 

− Heidän yksilöidensä taitavuus ja se tietty vapaus tietysti aiheuttaa sen, että ne yksilöt pitää pystyä puolustamaan pois. Muutama tietty asia on, jonka joukkue tekee hieman eri tavalla kuin muut Liigassa, HPK-valmentaja Antti Pennanen tietää.

− Tilanne on hyvä siinä mielessä, ettei meidän tarvitse muuttaa omaa juttuamme. Uskon, että meidän oma tapamme on vahvuus suhteessa HIFK:n tapaan.

Kuinka taitavat yksilöt sitten saadaan ulos mukavuusalueeltaan? Puolustaja Forsbergillä on siitä vankka näkemys.

− Puolustuspelaaminen ja iholla oleminen vie kiekollisilta yksilöiltä mehut pois. Se turhauttaa, jos puolustaa tiiviisti. Toki taklauksetkin kuuluvat peliin, mutta se aika on jo mennyt, kun Scott Stevens veteli sinisellä jätkiä pystyyn ja vei sillä pelolla taitoyksilöiltä luovuutta pois.

Seuraa Heitä

Joe Finley #3 |

Puolustaja

Kivitalon kokoinen yhdysvaltalaispakki ei tullut Suomeen esittämään taikatemppuja. Jykevä pakki on pelannut vahvuuksillaan ja esittänyt jämerää peruspeliä, mutta ollut kiekollisestikin perusvarma.

Kirill Tulupov #22 |

Puolustaja

Kotijoukkueen alakerran kolossi alkaa päästä pikku hiljaa jyvälle liigakiekosta. Loukkaantuminen ja pitkä pelaamattomuus ovat näkyneet vielä varovaisuutena otteissa, mutta Pelicansia vastaan pelasi jo yli 13 minuuttia parantaen otteitaan ottelun loppua kohden.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

HIFK:n ruuti märkää
HPK on löytänyt kiekolliseen peliinsä tehokkuutta, HIFK puolestaan on tuskaillut viimeistelynsä. Levännyt, kontrolloitua jääkiekkoa pelaava HPK on ennakkosuosikki perjantaina nollille Ässiä vastaan jäänyttä HIFK:ta vastaan.
3 4
1 2