Iskussa oleva HPK yrittää horjuttaa sarjakärki Tapparaa

LIIGA / Ennakko
Antti Pennasen pelitapa on iskostunut hyvin pelaajiin.
Kuva © Jarno Hietanen
Tappara saa tiistain kotiotteluunsa kovakuntoisia vieraita, kun vastaan asettuu kuuden voiton putkessa liitävä HPK.

Sarjan piikkipaikkaa hallussaan pitävän Tapparan otteet ovat ailahdelleet viime otteluissa, mutta pisteitä on kuitenkin ropissut mukavaan tahtiin. Viime lauantain ottelu Pelicansia vastaan Lahdessa toi kuitenkin hyvin esiin sen, että joukkueen peli on vielä kaukana valmiista.

Tappara on kuluvalla kaudella pelaamissaan otteluissa viimeistellyt yhteensä 32 maalia. Tilastojen taakse kätkeytyy kuitenkin se tosiasia, että yhtä tehtyä maalia kohden joukkue on varsinkin viimeisimmissä kotiotteluissaan hukannut tukun loistavia maalipaikkoja.

Maalintekotehokkuuden lisäksi parantamisen varaa on etenkin Jere Karjalaisen, Jani Lajusen ja Henrik Haapalan muodostamalla ykkösketjulla. Ajoittain näyttävältäkin vaikuttava pyöritys jää toisinaan näennäiseksi, eikä todellisia huippupaikkoja tahdo syntyä Haapalan ja Karjalaisen lupaavasta pistekehityksestä huolimatta.

Myöskään viime viikolla kaukaloon palannut Veli-Matti Savinainen ei vielä aivan ole yltänyt sille tasolle, jolla hyökkääjä oli ennen loukkaantumistaan.

Kehityskohdista huolimatta on kuitenkin todettava, että kovin suurista huolenaiheista ei voida puhua, kun joukkue majailee sarjan kärjessä.

Kurottaako HPK sarjakärkeen?

Tampereelle vieraaksi illan otteluun saapuva HPK lukeutuu alkukauden positiivisimpiin yllättäjiin. Yhdestätoista ottelusta joukkue on kerryttänyt yhteensä 21 pistettä, mikä oikeuttaa sarjataulukon kolmanteen sijaan ja vain kahden pisteen päähän sarjakärki Tapparasta.

Viime vuosina lähinnä viimeisistä pudotuspelipaikoista taistellut HPK on uuden päävalmentajansa Antti Pennasen myötä saanut lisää ajatusta pelitapaansa, mistä kertoo muun muassa joukkueen kyky rytmittää peliä todella hyvin.

Parantuneen pelitavan lisäksi joukkueen kokoonpanosta löytyy tällä hetkellä liuta kovalla itseluottamuksella pelaavia yksilöitä.

Etenkin illasta toiseen uurastava Janne Lahti, jo kaksi nollapeliä torjunut Emil Larmi ja yhteisen sävelen löytäneet Sakari Manninen ja Oula Palve ovat kovassa iskussa. Myös puolustajat Petteri Nikkilä ja Joonas Lehtivuori ovat peli peliltä parantaneet otteitaan.

Parantamisen varaakin kuitenkin on ja tasonnostoa odotetaan varsinkin puolustaja Teemu Suhoselta ja hyökkääjä Juho Keräseltä. Suhosen murheena on liiallinen virhealttius, kun taas isomman roolin perässä Hämeenlinnaan tullut Keränen on ollut kiekollisessa pelissä pettymys.

Onko Tappara toipunut lauantain kolhuista?

Suuri mielenkiinto illan ottelussa kohdistuu varsinkin kotijoukkue Tapparan puolustusosastoon. Viime ottelussa Pelicansia vastaan kovia kokeneiden Otso Rantakarin ja Pekka Saravon pelikunto on vielä arvoitus, joka luo suuren kysymysmerkin joukkueen ympärille.

Puuttuessaan sekä Rantakari että Saravo jättävät ammottavan loven joukkueen takalinjoille, joka tietää kasvavaa vastuuta runkopuolustajien ohella etenkin Aleksi Saloselle ja Tapio Sammalkankaalle. Lisäksi kaukalossa nähtäneen myös Niko Tuhkanen tai Jere Rouhiainen.

Seuraa Heitä

Petteri Nikkilä #74 | HPK

Puolustaja

Alkukaudella paljon virheitä tehnyt Petteri Nikkilä on saanut juonesta kiinni. Lukeutui viime otteluissa HPK:n parhaimpiin puolustajiin yhdessä Joonas Lehtivuoren kanssa.

Aleksi Salonen #9 |

Puolustaja

Jo viime kaudella Tapparaan siirtynyt Aleksi Salonen pelaa rohkeasti kiekon kanssa. Puolustaja pitää mielellään kiekkoa ja laukoo tarpeen tullessa hanakasti. Mahdollisten puolustuspään poissaolojen realisoituessa saa rutkasti lisävastuuta.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Murskaava erikoistilannepelaaminen Tapparan aseena
Tappara ja HPK kamppailevat Hämeen herruudesta tiistaina. Kummankaan ottelut eivät viime aikoina ole olleet suurta maali-iloittelua, mikä tarkoittaa Tapparan tiiviin viisikkopelin korostumista. Kun mukaan lisätään Tapparan loistava yli- ja alivoimapelaaminen, kolme pistettä jäävät Tampereelle.
3 4
1 2