Välimaa kohtaa vanhan seuransa ylivoimaonnistujien kohtaamisessa − debytoiko Hagman?

LIIGA / Ennakko
Entinen Ilves, nykyinen saukko, joka on lainassa Kärpillä − Tommi Välimaa
Kuva © Timo Savela
Kaksi loukkaantumisista kärsivää joukkuetta kohtaavat toisensa Tampereen lauantai-illassa. Erityisesti Kärpät on pelannut alle odotusten kauden ensimmäisissä peleissä.

Ilves ja Kärpät ovat molemmat pelanneet Liigaa kymmenen ottelun verran. Ilves löytyy sarjataulukosta paria pykälää ylempää. Tamperelaisjoukkue on sijalla yhdeksän. Kärpät puolestaan majailee sijalla 12. 

Ilves on joutunut viime aikoina loukkaantumisten runtelemaksi. Sami Sandellin kausi on ohi ja Teemu Rautiainen on useamman kuukauden sivussa. Lisäksi puolustaja Marcus Fagerudd on ollut kokoonpanosta sivussa.

Ilveksellä on ollut kotiotteluissaan hankaluuksia otteluiden loppujen kanssa. KalPaa ja Sportia vastaan käydyissä kamppailuissa tupsukorvat ovat menettäneet täyden pistepotin viime minuuteilla ja poistuneet lopulta yhden pisteen kanssa. Ilves on sarjan heikoimpia kotijoukkueita. Kärpät tosin on ollut yksi huonoimmista vieraspoppoista.

Kärpät hankki Niklas Hagmanin vahvistamaan joukkuetta. Hagman saattaa palata Ilves-ottelussa kärppänuttuun pukeuduttuaan oululaisväreihin viimeksi kaudella 2000-01.

Kärppien ulkomaalaishyökkääjät Niklas Olausson ja John Albert ovat kärsineet loukkaantumisista, mutta Olausson on palannut jo kokoonpanoon. Häneltä odotetaan jatkossakin kärkihyökkääjän elkeitä ja otteita.

Päävalmentaja Kai Suikkasen lanseeraama "päivitetty pelikirja" ei ole vielä noussut oikeuksiinsa oululaisten tavassa pelata. Puolustajien avaukset kestävät välillä niin pitkään, että niistä tulee varsin epätoivoisia.

Lisäksi mielenkiintoinen nimi Kärppien kokoonpanossa on hyökkääjä Tommi Välimaa, joka on lainalla Mestis-seura LeKistä. Välimaa on pelannut usean kauden ajan llveksessä.

Molemmat joukkueet ovat aivan Liigan kärkipäässä ylivoimatehokkuudessa, mutta ovat myös ottaneet paljon rangaistuksia. Ylivoimaonnistumiset nousevat siis tilastojen valossa isoon rooliin illan pelissä.

Seuraa Heitä

Teemu Aalto #38 |

Puolustaja

Aalto sai viimein maalitilinsä auki. Siniviivan pommittajalta odotetaan tehollisesti enemmän. Aalto laukoo paljon, mutta tähtäin ei toistaseksi ole ollut kohdallaan. Osuuko Kärppiä vastaan?

Tommi Välimaa #72 |

Laitahyökkääjä

Ilveksessä usean kauden ajan pelannut Tommi Välimaa teki tälle kaudelle sopimuksen LeKin kanssa. Kärpät kuitenkin lainasi Välimaan Ouluun muutamaksi kuukaudeksi. Kurittaako Ilves-kannattajien entinen suosikki omiaan?

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Kärppien tuskailu maalinteossa jatkuu
Kärppien maalinteko on takkuillut viime otteluissa pahasti. Koko alkukauden tehtyjen maalien määrä on Liigan heikoimpia. Ilveksellä taas toistuu vanhat perinteet, hyvän alkukauden jälkeen riveistä putoaa avainpelaajia pois, otteluita ei enää voitetakaan eikä tulevaa suuntaa ei tiedä kukaan. Ilveksen kokoonpanon heikentymisestä huolimatta kotivoitto on todennäköinen, eikä jatkoaikaa tarvita voittajan hakemiseen.
3 4
2