Liekehtivä Lahti kohtaa häikäilemättömän Hamiltonin

LIIGA / Ennakko
Janne Lahdella kulkee.
Kuva © Aleksi Manninen aleksi.manninen@jatkoaika.com
Rinkelinmäellä kohtaavat lauantaina kaksi joukkuetta, joiden kesähankinnat alkavat lämmetä kauden edetessä.

Suurimpia ilonaiheita HPK:n hyökkäyksessä ovat tällä hetkellä erityisesti Janne Lahti ja Oula Palve, jotka yhdessä Sakari Mannisen kanssa löytyvät joukkueen ja koko Liigan parhaimmistosta kaikki pelit pelanneiden osalta. Niin sanotussa Corsi close -tilastossa eli ottelun ollessa tasan tai yhden maalin erolla jommalle kummalle laukaisuyrityksistä noin kaksi kolmasosaa suuntautuu vastustajan maalia kohti näiden herrojen ollessa jäällä.

Lukemat tasoittuvat todennäköisesti kauden edetessä, mutta kertovat siitä, että HPK:n voitot ovat tulleet vastustajaa paremman kiekollisen pelin kautta. Kolmikon lisäksi kovaan iskuun on vertynyt Petteri Nikkilä, joka aloitti kautensa hieman epävarmasti, mutta on noussut ratkaisemaan pelejä ennakkoluulottomilla ja hieman aiempaa tarkemmilla liikkeillään.

HPK on kokonaisuutena edellä aikataulussa. Joukkueen muutosprosessi Antti Pennasen alaisuudessa vaatii edelleen kärsivällisyyttä joukkueen kannattajilta, mutta voittoputki tässä vaiheessa kautta on varmasti enemmän kuin kukaan Hämeenlinnassa osasi syys-lokakuulta odottaa.

Hamiltonin mahtipyssy

SaiPan kärkinimi maalinteossa on kesän nappihankinta Curtis Hamilton. Peräti yhdeksän maalia kymmenessä ottelussa takonut kanadalainen on vaarallinen ja arvaamaton maalinedustalla. Hänen laukauksensa on tarkka, ja se vaatii sähäkkyyttä sekä tarkkuutta myös lauantaina vastaan luistelevilta HPK:n pelaajilta.

Hamiltonin, Matti Järvisen ja Elmeri Kaksosen ketju on ollut joukkueen paras. Sen sijaan ykköskenttään asetettu Brock Trotter oli henkilökohtaisella tasolla avausttelussaan pirteä, mutta kärsi Tero Koskirannan tällä hetkellä orastavista ongelmista. Ruotsista siirtynyt Brotter pelasi avauskamppailunsa Liigassa HIFK:ta vastaan, joten nyt pelattava ottelu on hänelle toinen Liigassa. Trotter saatetaan nähdä tulevissa peleissä myös sentterinä.

Ennen HIFK-ottelua SaiPa ehti kärsiä viisi tappiota putkeen Liigassa. Kyseinen ottelu ja CHL-kamppailu luovat kuitenkin seuraajille uskoa parempaan. Puolustuspään peli on silminnähden tiivistynyt ja sitä seuranneiden hyökkäysten laatu on parantunut.

Loukkaantuneista Jussi Markkanen on vertymässä pelikuntoon ja vain Ville Koho sekä Frans Tuohimaa ovat pidempään poissa. HPK:n poissaolijoita ovat varmuudella Eero Somervuori, Philippe Cornet ja Ukko-Pekka Luukkonen..

Seuraa Heitä

Oula Palve #89 | Ilves

Keskushyökkääjä

Uusi maestro on parantanut peli peliltä. Perjantaina syötti joukkueensa molemmat maalit. Hakee ratkaisua ja paikkoja hanakasti, osallistuu aktiivisesti. Matkalla Liigan tähdeksi.

Per Savilahti-Nagander #88 |

Puolustaja

Ei varsinaisesti häikäise, mutta edelleen luotettava molemmissa päissä kenttää. Saattaa napauttaa myös maalin.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

HPK:n nousuvire kova haaste SaiPalle
HPK on vihdoin löytänyt isomman vaihteen pelistään. Alkukauden kangertelut näyttävät jääneen taakse ja viime otteluista on pudonnut pisteitä mukavalla tahdilla. SaiPa on kuitenkin saalistanut parista viime ottelusta komeat voitot sekä Tapparasta että HIFK:sta, joten kotivoittoa ei kannata pitää itsestään selvänä. Ainoa varma seikka on suurehkot maalimäärät.
3 4
2 3