Valtonen jatkosopimuksen vahvistamana Tamperetta uudestaan valtaamaan

LIIGA / Ennakko
Valtonen kolmentaa jatkossakin Vaasan Sportia.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
Vaasan Sport saapuu Tampereelle Liigan ainoassa ottelussa ja kotkapaitoja johtaa tiistaina jatkosopimuksen solminut Tomek Valtonen. Ilveksen murheena on loukkaantumiseen kauden päättänyt Sami Sandell.

Ilves on aloittanut kauden jos ei mukavasti, niin ainakin kohtuullisesti. Sija yhdeksän vajaan kymmenen ottelun jälkeen on sopiva sijoitus Ilvekselle. Joukkue sai karmeata jobinpostia viime viikolla kun Sami Sandell loukkaantui ottelussa HPK:ta vastaan. Kuten viime kauden, myös tämän kauden päätti kahdeksannessa ottelussa polvivamma, joka vaatii leikkaushoitoa. Takkuturkit olivat ottelun jälkeen lähes shokissa ja voitto karkasi Hämeenlinnaan.

Nyt kun ottelusta on kulunut viikko, on mielenkiintoista nähdä, miten Ilves on käsitellyt tämän asian. Toimitusjohtaja Esa Honkalehto lupasi etsiä vahvistuksia, mutta Sandellin tasoista pelaajaa ei ole markkinoilla. Jos edes lainkaan. Niin Ilveksen miäs hän on. 

Jos jotain huonoa, niin hyvää aina pitää myös löytää. Ilveksen nuorisokaarti on osoittanut hyviä merkkejä kehittymisestä. Otto Koivula on asia erikseen ja Eemeli Suomi sekä Ville Meskanen ovat olleet positiivisessa mukana. Ehkä nyt voisi jommallekummalle antaa vastuuta Sandellin poissaollessa? 

Sport parantaa koko ajan

Sport on aloittanut kauden hyvin ollen liigataulukon seitsemäs. Joukkue kävi menneellä viikolla naaraamassa voiton liigakärki Tapparasta, ja joukkuetta ei varmaan haittaisi napata pisteet myös Ilvekseltä. Sportin alkukausi on mennyt selkeällä kaavalla. Kahden ensimmäisen ottelun saldo oli kaksi voittoa. Ottelut kolme ja neljä tuottivat kaksi tappiota. Viides ja kuudes ottelu olivat voitolliset. Nyt olisi voiton vuoro, mikäli sama kaava toistuu.

Vaasalaisten ylivoimapeli ei ole oikein ollut tehokasta tällä kaudella, vaikka maaleja onkin syntynyt neljä kappaletta. Joukkue joutuu pelaamaan keskimäärin yli 12 minuuttia ennen ylivoimaosumaa. Vasta 17-vuotias Robin Salo on pelannut mukavasti puolustajan paikalta alkukauden, mutta ylivoima-aikaa ei ole siunaantunut. Olisiko kokeilun paikka?

Vastuunkantajiksi hankitut pelaajat alkavat osoittaa kylmän alkukauden jälkeen heräämisen merkkejä. Markus Nenonen on merkkauttanut kahdessa viime ottelussa maalin molemmissa. 

Seuraa Heitä

Teemu Rautiainen #19 | HPK

Laitahyökkääjä

Sandellin ollessa poissa on kultakypärä Rautiaisen kutreilla. Nyt olisi vastuuta ja johtajuutta tarjolla yllin kyllin.

Ville Viitaluoma #39 |

Keskushyökkääjä

Joukkueen ahkerin laukoja ei ole saanut kuin kaksi maalia aikaiseksi. Samalla tahdilla luulisi pian menevän enemmän limppuja sisään.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Sport puolustaa pisteet Vaasaan
Ilman pelillistä johtajaansa pelaava Ilves on edelleen iskukykyinen joukkue, mutta Sami Sandellin menettäminen loppukaudeksi olisi kova isku mille joukkueelle tahansa. Sport perustaa pelinsä erityisesti vieraissa kurinalaiseen ja tiiviiseen puolustuspelaamiseen. Lisäksi Markus Nenonen on löytänyt maalijyvän, mikä takaa vaasalaisille voiton.
1 2
2 3