Yhtenäinen Pelicans sekavan SaiPan vieraaksi Lappeenrantaan

LIIGA / Ennakko
Pelicans näytti SaiPalle kaapin paikan joukkueiden edellisessä kohtaamisessa.
Neljä ottelua putkeen hävinnyt SaiPa isännöi kotihallissaan perjantaina Jukureille taipunutta Pelicansia.

SaiPa ja Pelicans iskevät yhteen toista kertaa kuluvalla kaudella. Ensimmäisessä ottelussa Pelicans oli ottelun ensimmäistä erää lukuunottamatta SaiPaa terävämpi pelin jokaisella osa-alueella, ja lahtelaiset korjasivatkin ottelusta täyden pistepotin 4-2-voitolla.

Kokonaisuutena Pelicansin kauden alku on ollut hyvin kaksijakoinen. Joukkue on voittanut kahdeksasta ottelustaan puolet, joista kaksi murskatyyliin. Toisaalta Petri Matikaisen ryhmä on jäänyt neljässä tappio-ottelussaan peräti kolmesti ilman maalia.

SaiPan peli puolestaan on ollut koko alkukauden heikkoa muutamia välähdyksiä lukuunottamatta. Voittoja on tilillä ainoastaan kaksi, ja viimeisimmät neljä otteluaan lappeenrantalaiset ovat hävinneet maalierolla 9-18.

Ratkaisukohdat

SaiPa osoitti piristymisen merkkejä kuluvan viikon tiistaina pelatussa CHL-ottelussa. Paremmista otteista ei kuitenkaan ollut tietoa torstaisessa Liiga-ottelussa TPS:ää vastaan, kun turkulaiset hakivat Lappeenrannasta täyden pistepotin.

Joukkueen peliin vaikuttaa edelleen monet kärkipelaajien loukkaantumiset, mutta pelkästään niiden taakse Itä-Suomessa ei voida mennä. Pelistä on puuttunut koko alkukauden järjestelmällisyys, joka on johtanut sekavuuteen niin hyökkäys- kuin puolustuspäässä.

Hyökkäysalueen karvaukseen SaiPa on saanut hieman järkeä, mutta pelin avaaminen tökkii edelleen ajoittain erittäin pahasti etenkin paineen alla. Välimatkat kasvavat, jonka johdosta peli menee roiskimiseksi. Samaan aikaan ajoitukset ovat edellä mainituista syistä pielessä.

Pelicansin viisikkopeli puolestaan on ollut kunnossa läpi syksyn. Viisikot ovat yhtenäisiä ja jokainen tietää tasan tarkkaan mitä kentällä tapahtuu. Samaa voidaan sanoa myös joukkueen alivoimapelaamisesta, joka on tällä hetkellä tilastollisesti Liigan kuudenneksi parasta.

Lahtelaisten suuri ongelma viime otteluissa on ollut ylivoimapelaaminen. Ylivoimasta on puuttunut mielikuvitus ja tämän myötä se on ollut tehotonta. Oma osansa tähän on ollut joukkueen kapteenin Antti Erkinjuntin otteilla. Hyökkääjä ei ole pystynyt pyörittämään ykkösylivoimaa vaadittavalla tavalla, vaan on sortunut helppoihin virheisiin.

Maalivahtiosastolla Janne Juvonen on ollut erinomainen. Nuori maalivahti on kannatellut joukkuettaan vaikeilla hetkillä, eikä ole päästänyt helppoja maaleja. SaiPa sen sijaan odottaa Jussi Markkasen paluuta kuumeisesti. Vaikka loukkaantumisia korvaamaan hankittu Jussi Olkinuora ei ole pelannut huonosti, Markkanen on kokemuksellaan tärkeä lenkki SaiPan omassa päässä.

Tilastopoiminnat

SaiPa on tehnyt ensimmäisessä kahdeksassa ottelussaan ainoastaan neljä maalia ylivoimalla, vaikka se on saanut pelata ylivoimaa lähes 52 minuuttia.

Pelicans on onnistunut vielä SaiPaakin heikommin, sillä tehtyjä ylivoimamaaleja on kasassa vasta kolme. Ylivoima-aikaa joukkueelle on kertynyt vajaat 55 minuuttia.

Seuraa Heitä

Eetu Koski #63 |

Keskushyökkääjä

On ollut pirteä jokaisessa CHL-ottelussa, mutta Liigassa on ollut hiljaisempaa. Sai maalihanat auki torstaina TPS:ää vastaan. Aukesiko lukko myös Liiga-kaukaloissa?

Iikka Kangasniemi #4 |

Laitahyökkääjä

Syksyn suurin sensaatio. Pienikokoinen väkkärä johtaa Liigan pistepörssiä ja on aiheuttanut vastustajalle harmaita hiuksia jokaisessa ottelussa.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

SaiPa palaa voittojen tielle
Pelicans on alkukauden aikana onnistunut viimeistelyssään todella kovalla tehokkuudella. Jopa niin kovalla, ettei saman tahdin jatkaminen ole pitkässä juoksussa mahdollista, varsinkaan kun joukkueen taitavimpiin pelaajiin kuuluva Vili Sopanen on loukkaantuneena. SaiPan hyökkäyspelaamisesta on ollut viitteitä, mutta jättipotti on vielä tulematta.
4 5
1 2