Kuopiossa etsitään uusia uria

LIIGA / Ennakko
Rissanen viimeisteli Kärppiä vastaan täysosuman.
Kuva © Timo Savela
KalPa saa lauantai-illan vierakseen syvissä vesissä uivan KooKoon. Molemmille joukkueille voitto varmasti ottelusta maistuisi, sillä edelliset pelit ovat tarjonneet vain tappion karvasta kalkkia.

Molemmat joukkueet lähtevät lauantai-illan kamppailuun tappioputkessa. KalPalla putki on kolmen ottelun mittainen, kun kouvolalaisvieraat ovat poistuneet tappio niskassaan neljästä edellisestä ottelusta.

Kuopiolaisryhmän suurin ongelma viime peleissä on ollut maalinteko, sillä se on iskenyt kiekon viimeisissä kolmessa pelissä maalin neljästi. Hyökkäyksessä isointa vastuuta ovat kantaneet Janne Keränen ja Jaakko Rissanen, ja heille odotettaisiinkin taustatukea muulta joukkueelta.

Joukkueen maalivahtipelaaminen on kuitenkin ollut hyvällä tasolla ja sekä Eero Kilpeläinen että torstaina Kärppiä vastaan torjunut Denis Godla ovat onnistuneet tehtävissään.

Löytyykö uusi suunta Kuopiosta?

Torstain Lukko-tappion myötä sarjajumboksi tipahtaneen KooKoon pelissä ilonaiheet ovat olleet viime peleissä vähissä. Joukkueen viisikkopelaaminen on ollut täysin sekaisin ja etenkin hyökkääminen on todella vaikeaa. Joukkue ei tunnu pääsevän organisoidusti alueelle lainkaan, vaan hyökkäykset perustuvat yksittäisten pelaajien yksilösuorituksiin.

Lukkoa vastaan tästä nähtiin hyvä esimerkki, kun Terry Broadhurst hankki röyhkeällä yksilösuorituksellaan rangaistuslaukauksen ja varmisti siitä iskemällä osumallaan kouvolalaisryhmälle yhden pisteen kotiinviemisiksi.

Omassa päässä kouvolalaispuolustus on ongelmissa, kun vastustaja pääsee paineistamaan sitä ja vastustajalle aukenee hyvin helposti avopaikkoja. Lukkoa vastaan Samu Perhosen hyvät otteet pitivät lukemat tasaisina, sillä Lukolla oli varsinkin ottelun alkupuoliskolla useampikin hyvä tilaisuus maalintekoon. Kouvolalaisryhmä onkin päästänyt sarjassa selkeästi eniten maaleja, sillä sen verkko on heilunut peräti 33 kertaa.

Yksi harvoista onnistuneista asioista KooKoon alkukaudessa on ollut ylivoimapelaaminen, sillä joukkue on iskenyt kauden 15 osumastaan peräti seitsemän ylivoimalla.

Tämäkin osa-alue pääsee todelliseen testiin lauantai-iltana, sillä KalPa on tilastojen valossa sarjan paras alivoimajoukkue. Kuopiolaisryhmän verkkoon on tehty vain kaksi maalia heidän pelatessa vajaalla ja vastaavasti ryhmä itse on iskenyt kaksi alivoimamaalia.

Seuraa Heitä

Janne Keränen #91 | TUTO

Laitahyökkääjä

Juonikas laitahyökkääjä on ollut tehokkaalla pelipäällä osunut viimeisissä kolmessa pelissä maalipuiden väliin kahdesti. Tehoja kaivataan KooKootakin vastaan.

Terry Broadhurst #37 |

Laitahyökkääjä

Kouvolalaisjoukkueen harvoihin valopilkkuihin lukeutuva hyökkääjä yrittää kentällä kovaa, mutta ei saa tukea muulta ryhmältä. Hyökkääjän pitäisi saada tartutettua oma energiansa myös joukkuetovereihin.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

KalPa palaa iloiseen hyökkäyspeliin
Kauden alussa KalPa oli yksi sarjan raikkaimmista tuulahduksista hyökkäyspelaamisen saralla. Viimeisessä kolmessa ottelussa maalihanat ovat olleet kuitenkin tukossa. Myös KooKoolla on paljon käyttämätöntä potentiaalia, joten Kuopiossa saatetaan nähdä paljonkin maaleja.
4 5
2 3