Tehoketjujen taisto Kalevankankaalla

LIIGA / Ennakko
Antti Suomela on ollut viime aikoina hyvässä tehovireessä.
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto
Kalevankankaan lauantai-illassa yhteen iskevät Jukurit ja JYP. Kotijoukkue pääsee otteluun maukas taisteluvoitto allaan, kun vastaavasti vieraat kärsivät kirvelevän jatkoaikatappion perjantaina.

Jukureille JYP-kamppailu on jo viikon kolmas. Joukkue kärsi keskiviikkona tiukan taiston jälkeen 3-2-jatkoaikatappion HPK:n vieraana, mutta taisteli 1-0-vierasvoiton perjantaina Pelicansista.

JYPillekin peli on kolmas kuluvalla viikolla. Tiistaina joukkue nappasi CHL:ssä selkeän 4-0-voiton Skellefteåsta, mutta perjantain Liiga-kamppailussa se sai todeta HIFK:n paremmakseen maalein 3-2 jatkoajan jälkeen.

Joukkueet ovat kauden aikana kohdanneet aiemmin kahdesti harjoituskaudella, joista JYP vei nimiinsä molemmat. Mikkelissä loppulukemat olivat 2-1 ja Jyväskylässä 4-1.

Ratkaisukohdat

JYPin pelejä on koko alkukauden vaivannut epätasaisuus. Joukkueen peleissä on ollut hyviäkin hetkiä, mutta vastapainoksi pelin taso on heilahdellut yksittäisen erienkin sisällä. HIFK:ta vastaan joukkue oli jo tiukasti kiinni kolmessa pisteessä, mutta vierailijat nousivat viime hetkillä tasoihin ja nappasivat lisäpisteen jatkoajalla.

Jyväskyläläisten valopilkkuna on ollut loukkaantumisten jälkeen takaisin yhteen laitettu ketju Joonas Nättinen-Antti Suomela-Jani Tuppurainen. Skellefteåta vastaan koostumus juoni kolme hurrikaanipaitojen neljästä osumasta ja HIFK-kamppailussa se vastasi ryhmän molemmista maaleista.

Jukureilla on kuitenkin heittää vastaan vähintään yhtä tuhoisa kolmikko. Ketju Teemu Tallberg-Henrik Koivisto- Zach Budish on ollut kovassa iskussa läpi syksyn ja kuluvalla viikolla se on tehtaillut sarvipäiden kaikki kolme maalia. Pelicansia vastaan voittomaalin iskenyt Koivisto on koko sarjan pistepörssissä kolmannella tilalla pistein 5+5.

Mikkeliläisryhmän menestyksen avain on ollut tehokkaan kakkosketjun lisäksi tiivis viisikkopuolustus, jolla se on onnistunut tylsyttämään vastustajan hyökkäyksen. Lisäksi Mika Norja sekä perjantaina kauden ensimmäisen nollapelinsä pelannut Sami Rajaniemi ovat esiintyneet vakuuttavasti maalinsuulla.

Tilastopoiminta

Jukurit on alkukaudesta paininut alivoimaongelmien kanssa, mutta viime aikoina siihen on alkanut tulla parannusta. Mikkeliläisryhmä on viimeisistä neljästä pelistään jokaisessa onnistunut tappamaan kahden miehen alivoiman. 

JYP vastaavasti on ollut sarjan tehokkain ylivoimajoukkue ja on onnistunut iskemään kahdeksan ylivoimaosumaa. Nähtäväksi jää onnistuuko Jukureiden parantunut alivoima hyydyttämään jyväskyläläisten ylivoimakuviot.

Seuraa Heitä

Zach Budish #18 |

Laitahyökkääjä

Isokokoinen amerikkalaishyökkääjä tekee tehokkaasti toimivassa kakkosketjussa valtavasti likaista työtä. Perjantain kamppailussa hän alusti vahvalla taistelullaan voitto-osuman ja samaa panosta kaivataan JYPiäkin vastaan.

Jerry Turkulainen #32 | HC Ajoie

Laitahyökkääjä

Mikkeliläislähtöinen laitahyökkääjä tuli ryminällä mukaan liigakehiin ja iski heti debyytissään maalin. Vahvat otteet ovat jatkuneet ja pienikokoinen väkkärä tuottaa takuulla harmia myös Jukureille.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Otteluruuhka Jukurien turma
Lauantain ottelu on Jukureille kolmas neljään päivään. Vain harvalla mikkeliläisten pelaajalla on kokemusta vastaavasta pelirytmistä, vielä vähemmän Liiga-pelien temmolla. Myös JYP pelasi perjantaina, mutta on kokeneempi käsittelemään perättäisten päivien pelejä.
0 1
2 3