Jatkaako KooKoo tervanjuontia Pelicansin vieraana?

LIIGA / Ennakko
Edellisen kauden mittelöissä Pelicans oli edellä kouvolalaisia.
Kuva © Pasi Lepola - http://www.pasilepola.com
Pelicans ja KooKoo ottavat yhteen Lahden lauantai-illan löylyissä kauden seitsemänsissä otteluissaan. Joukkueet kohtasivat värikkäissä merkeissä viime kaudella kuudesti, joissa pisteet jaettiin Pelicansin hyväksi 13-5.

Edelliset ottelut

Kouvolalaisten toinen Liiga-kausi on lähtenyt käyntiin kangerrellen. Kuudesta kamppailusta haaviin on tarttunut yhtä monta pistettä. Maaleja KooKoo on päästänyt omiin sarjan viimeisenä olevan Rauman Lukon jälkeen toiseksi eniten.

Lahtelaisten tämän viikon suunnitelmiin kuulunut länsirannikon kiertue sujui kaksijakoisesti. Keskiviikkona Pelicans takoi raumalaiset jäänrakoon Vili Sopasen johdolla, mutta otti seuraavana päivänä aavistuksen väsyneen esityksen jälkeen kuokkaan Porin Ässiltä numeroin 3-1.

Pelicans sai maistaa Ässät-ottelussa omaa lääkettään, sillä lahtelaiset ovat päässeet kuluneella kaudella jo kahdesti itse levänneenä kurmoottamaan edellisenä päivänä pelannutta joukkuetta.

Ratkaisukohdat

Kotijoukkue lähti kauteen pitkälti samalla rungolla, millä päätti edellisen. Joukkueen yhtenäisyys näkyy selvästi pykälää hyökkäävämpänä ja tasapainoisempana pelinä.

Pelicansin positiivisinta antia on ollut joukkueen nimellinen kolmosketju kultakypärä Iikka Kangasniemen johdolla. Kahvipöytäkeskusteluissa pienikokoista Kangasniemeä on vertailtu pelityyliltään jopa itse lahtelaisten suosikki Ryan Laschiin.

KooKoon edellisen kauden tiiviistä yhteispelistä ei ole alkukaudella nähty kuin rippeitä. Täsmähankinnoilla ryyditetty joukkue ei ole saanut kiinni pelin juonesta kuin hetkittäin. Eritoten hyökkäyksiin lähdöt ovat näyttäneet katsomoon tervanjuonnilta. 

KooKoon ykkösveskari Juha Järvenpään ollessa pois kouvolalaisten miesvahvuudesta, on 25-vuotias Niklas Treutle pitänyt hallussaan ykköstorjujan paikkaa.

Saksalaismaalivahdin liigataival ei kovinkaan mairittelevasti ole käyntiin lähtenyt. Liki neljä päästettyä maalia ottelua kohden ei ole riittävä taso pudotuspeleihin tähyävälle joukkueelle.

Tilastopoiminnat

Joukkueilla on alkukaudesta ollut suuri ero ylivoimapelissä. KooKoo on onnistunut ylivoimalla maalin teossa keskimäärin joka neljännellä ylivoimalla. Pelicans sen sijaan on saanut tähän mennessä aikaan kokonaiset kaksi ylivoimamaalia, joihin on tarvittu miltei kymmenen ylivoimakertaa per maali.

Vierailijoiden Ryan O´Connor johtaa puolustajien pistepörssiä tehoin 2+4. Tehokkaasta startista huolimatta kolmatta Liigakautta tahkoava kanadalainen ei selviä puhtain paperein, sillä miehen tehotilasto näyttää karmaisevasti lukemaa -7.

Seuraa Heitä

Juha-Pekka Haataja #72 |

Laitahyökkääjä

Parin hieman vaisumman kauden jälkeen 33-vuotias hyökkääjä on palannut Liigan kärkimiesten joukkoon. Kuuden ottelun jälkeen pisteitä kasassa kahdeksan ja paikka pistepörssin kärkikahinoissa on selviö.

Sebastian Repo #92 | Lukko

Laitahyökkääjä

Tulokaskaudella kiskaisi 15 maalia. Toistaiseksi on nuorten maailmanmestarilla ollut tilastojen valossa hiljaisempaa. Sai edellisessä ottelussa pistetilinsä syöttöpisteen turvin auki. Joko nyt aukeaisi maalitilikin?

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Lahdessa luvassa maalikarkelot
KooKoo on kärsinyt lähes kaikissa otteluissaan useita runsasmaalisia häviöitä, kun taas Pelicans on osunut tolppien väliin 17 kertaa neljän ottelun aikana. Kouvolalaisten tilannetta tekee tukalaksi myös Juha Järvenpään poissaolo. Lähtökohtien perusteella olisi hämmentävää, jos Pelicansin maalisaldo jäisi alle viiteen.
5 6
1 2