Jyväskylän illassa luvassa vauhtia ja tunnetta

LIIGA / Ennakko
Marko Virtasen suojatit hakevat kauden toista voittoaan.
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto
Lauantai-illan koitoksessa kohtaavat kautensa alavireisesti aloittanut JYP ja kautensa myös hieman yskähdellen aloittanut SaiPa. Joukkueiden aiemmat kohtaamiset ovat yleensä olleet vauhdikkaita, viihdyttäviä ja tunnetasoltaan kiihkeitä. Illan ottelusta on lupa odottaa samaa.

JYP on aloittanut kautensa mollivoittoisesti. Hurrikaanipaidat on voittanut kuudesta pelistään ainoastaan yhden. Kauden avausvoitto tulikin kotiottelussa Tapparaa vastaan, mutta jyväskyläläiset eivät pystyneet voittoputkeaan kasvattamaan tiistaina TPS:n vieraana. JYP on tällä hetkellä sarjassa 13. 

SaiPa on aloittanut kautensa hieman paremmin kuin illan vastustajansa. Sputnikit ovat voittaneet kauden kuudesta ottelustaan kaksi ja majaileekin sarjassa yhdeksäntenä. SaiPa sai eilen vieraakseen Ilveksen ja tekikin mahtavan nousun kolmen maalin takaa tasoihin, häviten kuitenkin jatkoajalla.

Viime kaudella JYP oli keskinäisissä kohtaamisissa niskan päällä. Joukkueet kohtasivat runkosarjassa neljässä ottelussa, joista hurrikaanipaidat voittivat kolme. Joukkueet kohtasivat vielä keväällä playoffeissa puolivälierissä, josta JYP meni jatkoon otteluvoitoin 4-2. Joukkueet kohtasivat syksyllä harjoitusottelussa, jossa hurrikaanipaidat olivat jälleen vahvempia.

Ratkaisun paikat

JYP on pyrkinyt lisäämään peliinsä kiekollisuutta, mutta ainakaan vielä se ei ole ottanut tuulta alleen. Ajoittain se on toiminut paremmin, mutta esimerkiksi TPS:n vieraana JYPin pelaajat näyttivät välillä olevan eri sivulla pelikirjassa. Tämä aiheutti sen, että viisikon tiiveydestä ei välillä ollut tietoakaan, ajoitukset olivat pielessä ja JYPin pelistä tuttu riistopelaaminen ja aktiivinen karvauspelaaminen olivat hukassa.

Jos JYP mielii illan koitoksesta täydet pisteet ottaa, pitää hurrikaanipaitojen olla terävimpiä maalipaikoissa. Viimeistelytehokkuus kauden alun peleissä on ollut heikohkoa, varsinkin tasaviisikoin on ollut parantamisen varaa. Ylivoima JYPillä on ollut erittäin tehokasta ja tässä piileekin jyväskyläläisten mahdollisuus varsinkin, kun SaiPan alivoima on ollut alkukaudesta vaikeuksissa.

SaiPa tulee olemaan takiaisena jyväskyläläisten iholla läpi ottelun ja tässä piileekin heidän mahdollisuus. JYPin avauspelaaminen ontui Turussa vastustajan aktiivisen karvauspelaamisen takia. SaiPa tulee varmasti sisuuntuneena, aktiivisena ja periksiantamattomuudella illan peliin. Eilinen nousu kolmen maalin takaa tasoihin antoi uskoa pelaajien tekemiseen. 

Seuraa Heitä

Tuomas Pihlman #49 |

Oikea laitahyökkääjä

Joukkueensa kultakypärä on myös joukkueensa paras maalintekijä kolmella maalillaan. Pihlman on ollut vaarallinen maalin edessä ja tulee sitä olemaan myös SaiPaa vastaan.

Curtis Hamilton #10 | Graz 99ers

Vasen laitahyökkääjä

Koko liigan paras pistemies ja paras maalintekijä. Teki edellisessä ottelussa Ilvestä vastaan 2+1 tehot ja toi joukkueensa tasoihin. JYPin pitää olla tarkkana hänen kanssaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

JYP tuskailee maalinteon kanssa
Jyväskyläläisten kausi on lähtenyt heikosti käyntiin. Maalinteko on vaikeaa ja vanhan kaavan jatkuessa tässäkään ottelussa JYPin maalisaldo ei ylitä kolmea. SaiPankaan luistin ei ole kulkenut aivan toivotulla tavalla, mutta joukkueella on kuitenkin valopilkkunaan Curtis Hamilton, joka kykenee ratkaisemaan otteluita vaikka yksin tarpeen niin vaatiessa. SaiPakaan ei varsinaisesti tule järjestämään maali-ilotulitusta, mutta neljä tehtyä maalia on varmasti lähellä.
1 2
4