Pitäisikö SaiPan antaa Ilvekselle tarkoituksella etumatkaa?

LIIGA / Ennakko
Viime kaudella maalin edessä oli Rau, kiusaako perjantaina Hamilton?
Kuva © Mikko Lieri www.lieri.eu
Viime aikoina maalijuhlia viettänyt Ilves iskee kyntensä seuraavaksi SaiPan sääreen. Lappeenrannassa kolme pistettä maistuisi tahmean alkukauden päälle.

Vaivalloisen alun kaudelleen saanut SaiPa kutsuu perjantaina kylään kotiluolaansa Ilveksen. Keskikastin joukkueiden väliin mahtuvat sarjataulukossa vain Kärpät ja Ässät, joiden yläpuolella Ilves on sijalla kahdeksan ja alla SaiPa sijalla yksitoista.

Viime kaudella SaiPa vei kohtaamisista kolme ja Ilves yhden. Ilves teki tuolloin jokaisessa ottelussa vähintään kaksi maalia, mutta voittoon vaadittiin neljä. Samaa tarvittaisiin myös nyt, sillä SaiPa on joka ottelussa onnistunut heiluttamaan vastustajan verkkoja vähintään kahdesti.

Molemmat joukkueet ovat myös kohdanneet tällä kaudella sekä omat että toistensa paikallisvastustajat. Tappara voitti sekä SaiPan että Ilveksen kahdella maalilla. SaiPa hävisi ensimmäisen ottelun KooKoota vastaan, mutta voitti toisen. Ilves matkustaa Lappeenrantaan juurikin keskiviikkoinen KooKoo-voitto vyön alla.

SaiPan edellinen ottelu on lauantailta, jolloin Pelicans oli parempi 4–2. Lahtelaiset luistelivat väsyneet vieraansa tainnoksiin, eikä tilannetta auttanut Elmeri Kaksosen loukkaantuminen.

Ratkaisukohdat

Normaalisti painotettaisiin sitä, että joukkueiden tulee saada otteluun paras mahdollinen startti. SaiPa on kuitenkin osoittanut niin CHL- kuin liigaotteluissakin voivansa nousta tappioasemasta taistelemaan voitosta. Lukkoa vastaan pelatun pelin jälkeen SaiPa-valmentaja Ari Santanen vitsailikin, että joukkueelle sopii olla ensimmäinen erä purjeessa.

Mikään itseään kunnioittava joukkue tuskin antaa toiselle joukkueelle etumatkaa, mutta yhtä kaikki Ilveksen pitää olla varpaillaan, eikä sillä ottelun loppua kohden ole varaa sellaisiin nukahduksiin, jollaisista se kärsi esimerkiksi KalPaa vastaan, kun kuopiolaiset raastoivat 6–4-voiton.

Pientä viilausta kokoonpanoihin

SaiPalta on jälleen vilinää sairastuvan puolella. Varmasti sivussa olevien Ville Kohon ja Frans Tuohimaan lisäksi kokoonpanosta ovat poissa mitä luultavimmin viikon sisään loukkaantuneet Kaksonen ja Lauri Taipalus, joiden tilannetta seurataan päivä kerrallaan. Lasse Lappalainen ja Valtteri Virkkunen ovat päässeet pelikuntoon, mutta peluutus ratkeaa vasta kokoonpanojen tullessa julki. Myös Tapparaa vastaan loukkaantunut Mikael Kuronen palannee riviin.

Ilves sen sijaan on saanut pitää joukkonsa jotakuinkin ehjänä. Joukkueesta puuttuu pelikieltoa kärsivä Markku Flinck. Sami Sandell otti keskiviikkona iskua, mutta pelasi ottelun loppuun.

Maalivahtipuolella ei nähtäne yllätyksiä. SaiPan ikänestori Jussi Markkanen on aloittanut kauden otteluista neljä viidestä, mutta on toisaalta saanut useamman päivän levon eikä Tuohimaata tuuraamaan hankittua Jussi Olkinuoraa vielä pistetä tulille.

Juttua muokattu 18.06, korjattu Tapparan maalimäärä

Seuraa Heitä

Tapio Laakso #71 |

Keskushyökkääjä

Onnistui mainiosti KooKoota vastaan. Väläytteleekö myös Lappeenrannassa?

Lasse Lappalainen #55 | KalPa

Puolustaja

Kauden ensimmäiset pelit menivät toipumisen takia ohi. SaiPa-puolustus kaipaa piristystä, onko Lappalaisella siihen lääkkeet?

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Saako SaiPa pelin hallintaansa?
SaiPa on pelin hallintaa mittaavien tilastojen mukaan sarjan heikoin joukkue. Vastustaja saa lappeenrantalaisia enemmän laukauksia kohti maalia, samaten SaiPa joutuu aloittamaan useammin omalta puolustusalueelta. Ilveksen otteluissa on vastaavasti nähti runsaasti maaleja kumpaankin kenttäpäätyyn, joten puolustuksen tiivistäminen lienee suuri teema illan otteluun.
1 2
2 3