Pelicans länsirannikon murskajaisissa

LIIGA / Ennakko
Jyri Marttisen (toinen vasemmalta) on syytä olla tarkkana maalinedustalla.
Kuva © Mikko Ruohola http://mikko.ruohola.org/
Lahden Pelicans kohtaa samalla reissullaan molemmat Satakunnan joukkueet. Vili Sopanen johdatteli kolmella maalillaan Lukon kellistämistä, ja seuraavana tavoitteena on Ässien nitistäminen.

Näin muuttolintujen aikaan Lahdesta liikkeelle lähtenyt parvi ei jättänyt yhtään kiveä kääntämättä keskiviikon Lukko-ottelussa. Kotijoukkue nujerrettiin armotta, eikä sille jätetty kuin kaksi tilaston kaunisteluun tarvittavaa osumaa 50 minuutin pelin jälkeen.

Kuten aina maalijuhlissa, onnistujia riitti laajalla rintamalla.

Kapellimestarina toimi Vili Sopanen tehoilla 3+1, kun taas Antti Erkinjuntti ja Juhani Tyrväinen saalistivat kolme syöttöä mieheen. Kaikkiaan kymmenen pelaajaa pääsi tehopisteiden makuun. Lähtökohtana joukkueen avainpelaajien onnistumiset kuulostavat lupaavalta, varsinkin kun isännillä on takunnut sekä viimeistely että puolustaminen.

Kaiken kaikkiaan lahtelaiset ovat aloittaneet kautensa mallikkaasti. Yhdeksän pistettä viidestä ottelusta oikeuttaa tällä hetkellä sijaan viisi, ja Satakunnassa nähdyllä peli-ilmeellä pisteitä on vilahtamassa pussiin enemmänkin.

Kotijoukkueella on takanaan pieni epäonnistumisten putki. Vieraspeleissään Ässät on tällä kaudella ollut vaisu, mutta tiistaina kotipelikin livahti sormien välistä. Jukurit kävi nappaamassa ansaitusti ensimmäisen vierasvoittonsa.

Neljä tappiota kuudesta pelistä tietää sitä, että patanippu ponnistaa illan otteluun jumbosijalta.

Kun joukkueet ovat pelanneet vasta neljästä kuuteen ottelua, se ei ole vielä kohtalokkaan vaarallista, mutta on päivänselvää, että kyseiselle sjoitukselle ei kannata jäädä pitkäksi aikaa levähtämään.

Ässien päävalmentajan Jyrki Ahon mukaan Jukurit antoi loistavan oppitunnin siitä, mitä voittaminen vaatii puolustamisen ja uhrautumisenkin suhteen. Nämä opit on laitettava käytäntöön tällä kertaa erittäin kovavireistä lahtelaisnippua vastaan.

Patapaitojen onneksi Charles Bertrand sai vihdoin kaipaamansa onnistumisen, ja Antti Kerälä on hiljalleen toipumassa takaisin pelikuntoon alkukauden loukkaantumisen jäljiltä.

Seuraa Heitä

Jyri Marttinen #58 |

Puolustaja

Marttinen pelasi lahtelaisjoukkueessa viimeksi keväällä 2012, joten tyyli ei ole täysin tuntematon. Maalinedustalla tarvitaan isännän otteita, ja välillä konkari on joutunut paikkaamaan pahasti harhailleen parin retkiä.

Vili Sopanen #15 |

Laitahyökkääjä

Sopasen neljä tehopistettä oli merkittävässä roolissa 6−3-voitossa Lukosta. Jos sama tahti jatkuu, voi Pelicans hyvinkin napata kaikki pisteet pois Satakunnasta.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Jatkuuko porilaisten kurimus?
Pelicansin ryhmä ei ole sarjan nimekkäin, mutta sillä on kyky painaa laajalla rintamalla pelin painopiste hyökkäyspäätyyn. Myös viimeistely on onnistunut kiitettävällä tehokkuudella. Ässillä puolestaan on ollut vaikeuksia saada peli hallintaan ja viimeistely on ollut epäinhimillisen heikkoa.
1 2
3 4