Päähän taputuksia metsästämässä Oulussa

LIIGA / Ennakko
Kärpillä ei ole ollut liiemmin syytä pään taputuksiin.
Alavireisesti kautensa aloittanut Oulun Kärpät saa vieraakseen torstai-iltana Hämeenlinnan Pallokerhon. Sarjataulukon pohjamutiin valahtanut kotijoukkue on voittanut tähän mennessä vain yhden pelin, kun taas vierailija on jäänyt pisteittä ainoastaan yhdessä kamppailussa.

Oulun Kärpät kohtaa torstai-iltana HPK:n jo toistamiseen alkukaudesta. Edellisen ottelun nimiinsä vei Pallokerho voittomaalikilpailun kautta lukemin 3-2.

Eri joukkue, sama lopputulos. Molemmat osapuolet illan kaksikosta saivat edellisessä ottelussaan rumasti takkiin lukemin 5-1. Ennenaikaisen lumen Pallokerhon tupaan lapioi Lukko, kun taas Kärppien kylvetyksestä vastasi Tappara.

Kasvojen pesu kelpaisi torstaina varmasti molemmille joukkueille. Illan kamppailun jälkeen vettä on kuitenkin tarjolla vain voittajalle.

Tolpat nähdään kentällä, mutta kenet niiden välissä?

Alkukaudesta tiensä hämeenlinnalaisten sydämiin torjunut Emil Larmi on osoittanut varsin lupaavia otteita nuoresta iästään huolimatta. Vertauksilta toiseen entiseen oranssipaitaan Juuse Sarokseen ei ole voinut välttyä.

Nuoren veskarin pelistä puuttuu kuitenkin vielä iälle tyypilliseen tyyliin tasaisuus. Tiistain ottelu päättyi Larmin osalta toisen erän alkuun, kun kiekko löysi tiensä hänen selkänsä taakse jo kolmannen kerran. Tämän jälkeen Nathan Lawson sai oman mahdollisuutensa, mutta mieleen jäi lähinnä räikeä imaisu llmari Pitkäsen keskialueelta lähettämään laukaukseen.

Moni kausiennakko piti etukäteen Kärppien maalivahtiosastoa jopa Liigan parhaana. Niminä kova kaksikko Jussi Rynnäs-Sami Aittokallio on kuitenkin toistaiseksi jättänyt paljon toivomisen varaan.

Tiistaina maalilla aloittaneen Rynnäksen ottelu päättyi jo neljän minuutin pelin jälkeen, kun kohti ammutusta viidestä vedosta kaksi löysi tiensä verkon perukoille. Tilalle luistellut Aittokallio esiintyi loppuottelun ajan kiitettävästi, mutta unelias kärppäpuolustus ei antanut maalivahdilleen tarpeeksi tukea taistellakseen pisteistä.

Maalivahtitilanne torstain peliä ajatellen on näin ollen kummankin joukkueen osalta täysin auki. Kuka vain voi löytää itsensä tolppien välistä seisomasta puoli seitsemältä, kun kiekko tippuu jäähän.

Routasydän syyskunnossa

Edelliskauden jälkeen valtavassa myllerryksessä ollut kärppäjoukkue on aloittanut kautensa todella tahmeasti. Viiden pelin jälkeen tuloksena on Liigan 14. sija ja ainoastaan neljä pistettä. Tilannetta ei ole helpottanut jo valmiiksi kapean rosterin kärsimät loukkaantumiset kärkipelaajien kohdalla.

Täksi kaudeksi Kärppien kapellimestariksi hypännyt Kai Suikkanen on haikaillut mediassa poikkeuksellisen äänekkäästi lisävahvistusten perään. Tämä on toki ymmärrettävää, ottaen huomioon, että Kärppien viime kauden joukkueesta poistui käsittämättömät 18 pelaajaa. Saapuneiden määrä ei puolestaan yllä lähellekään samoja lukemia; laadusta puhumattakaan.

Kuitenkin Suikkasen haastatteluissa peräänkuuluttama sydän ja kaikkensa jättäminen kaukaloon on loistanut tähän asti poissaolollaan. Tunteesta ei ole ollut tietoakaan ja ajoittain kärppäjoukkue on vaikuttanut jopa luovuttaneelta. Rosteri on ainakin toistaiseksi kapea, mutta sen kanssa on vain tultava toimeen.

Kausi on pitkä, eikä päätä suinkaan kannata vielä työntää pusikkoon. Työnteko on kuitenkin aloitettava jo tässä vaiheessa kautta. Oulussa on totuttu ylivertaiseen materiaaliin ja kentällä viilettävään tähtisikermään. Nyt kun vastaavaa tilannetta ei ole, on routasydämen pelattava entistäkin isompaa roolia.

Seuraa Heitä

Lasse Kukkonen #5 |

Puolustaja

Henkilökohtaisista syistä edellisen ottelun väliin jättänyt kapteeni tekee oletettavasti paluunsa jo illan kamppailuun. Kukkosen poissaolo heijastui tiistaina koko joukkueeseen. Tuo pelkällä läsnäolollaan paljon kaivattua henkeä kärppälaumaan.

Oula Palve #89 | Ilves

Keskushyökkääjä

Viime kaudella Mestiksessä suorastaan dominoinut Palve sai avattua Liigan maalitilinsä tiistain kamppailussa. Ovela keskushyökkääjä hakee nyt seuraava askelta uralleen HPK:n nutussa.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Kärpät heiluttaa maaliverkkoja
Kärppien alkukausi on ollut tulosten valossa mollivoittoinen, mutta parempaan on eväitä. Kiekonhallintaa mittaavissa tilastoissa oululaiset ovat sarjan kärkipäätä, mutta hallinta ei ole siirtynyt vielä tulostaululle. HPK:n puolustus- sekä maalivahtipelaaminen horjuivat jo Lukkoa vastaan, eikä Kärpät kotikentällään ole yhtään helpompi vastustaja.
5 6
1 2