Tehokas ylivoima vastaan heikko alivoima

LIIGA / Ennakko
Sami Sandell on aloittanut kauden tehokkaasti.
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto
Sarjataulukon 11. sijalla oleva Ilves saa vieraaksi viime kauden piristysruiske KooKoon, joka majailee liigan sijalla 13. Molempien joukkueiden pelit ovat sujuneet kaksijakoisesti. Ilves on pelannut tasaisesti vuorotellen voitto-tappio-linjalla ja KooKoo puolestaan voittanut kaksi ja hävinnyt kaksi peräkkäin. Samalla kaavalla molemmille pitäisi tulla ottelusta voitto.

Ilves lähti Liigaan uudistuneena huippuvalmentaja Karri Kiven johdolla ja toistaiseksi joukkue on mennyt tasaisella linjalla häviten ja voittaen vuorotellen. Lauantaina pelatun KalPa-ottelun Ilves voi ottaa omaan piikkiinsä. Lopussa nukahdukset maksoivat kolme pistettä.

Lisäksi Markku Flinck hölmöli itselleen todella tyhmän ulosajon taklattuaan unkarilaispelaaja Balazs Sebokia maalin jälkeen. Flinckille langetettiin kolmen ottelun pelikielto. Ilvekseltä puuttuu myös Marcus Fagerudd, joka on poissa toistaiseksi ylävartalovamman takia.

Ottelutapahtumat ovat olleet kaksijakoiset ja tasaisuutta Kiven luotsaama porukka hakeekin. 

KooKoon kauden alku ei ollut paras mahdollinen, kun Juha Järvenpää joutui leikkaukseen ja puolen vuoden sairauslomalle. Niklas Treutle on napannut pelaavan maalivahdin paikan itselleen Samu Perhosen katsellessa penkiltä tapahtumia.

Yllättävän viime kauden jälkeen joukkue janoaa nousua pudotuspeleihin, ensimmäisiin seuran historiassa. KooKoo vilisee Ilvekselle tuttuja pelaajia, kuten Kai Kantola ja Eero Savilahti muutamalta viime vuodelta, joilla on mahdollisesti näyttöhaluja vanhaa seuraa kohtaan. 

Erikoistilanne ratkaisee

Ylivoima- ja alivoima-tehokkuutta tarkasteltaessa voi havaita selkeän eron, joka voi hyvin todennäköisesti ratkaista ottelun. Vaikka molemmat joukkueet ovat pelanneet vain neljä ottelua kuluvalla kaudella, on KooKoon ylivoimatehokkuus lähes murhaavaa vajaan 30 prosentin tietämillä.

Ilveksen alivoima on tappanut jäähyjä vain alle 70 prosentin tehokkuudella. Lisäksi Ilves on muutamassa ottelussa istunut vaihtoaition vastakkaisella puolella kaukaloa olevilla penkeillä ihan liikaa.

Josh Green, Kantola ja Ryan O'Connor ovat kukin tehneet kaksi maalia KooKoolle ylivoimalla. Ei pitäisi olla vaikea arvata, mitä Ilveksen pelaajien pitää ottelussa muistaa.

Lopputulosta odotellessa

Molemmat joukkueet ovat pelanneet tasaisia otteluita, poislukien KooKoon murskatappio TPS:lle. Tämä peli ei ole poikkeus, varsinkin jos Ilves pysyy poissa jäähyaskista. Ottelu on molemmille viikon ensimmäinen kolmesta, joten hyvällä alulla saa hyvän draivin päälle.

Seuraa Heitä

Juha-Pekka Haataja #72 |

Laitahyökkääjä

Liigan pistekärki. Neljään otteluun seitsemän pistettä ja aina vaarallinen. Tärkeä palanen ylivoimalla eikä ole vielä jäähdyttelemässä.

Mitch Wahl #79 |

Hyökkääjä

Maalintekoon hankitun jenkin ruuti on ollut vielä märkää. Valmentaja Karri Kivi ei painosta, vaan antaa aikaa. Joko nyt maaliverkko notkuisi?

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Maalijuhla kääntyy Ilvekselle
Ennen kauden alkua tullut Juha Järvenpään loukkaantuminen on osoittautumassa KooKoolle lähes katastrofiksi. Myös Ilves hakee vielä ehjyyttä peliin, mistä edellisen ottelun 4-6-lukemat KalPaa vastaan kertovat. Ilves napsii tärkeät pisteet tapahtumia pursuavassa ottelussa.
4 5
2 3