HPK ja JYP mittaavat kumman kantti kestää kolmeen pisteeseen

LIIGA / Ennakko
Ensimmäistä kolmen pisteen voittoa Liigassa saalistava Emil Larmi jatkaa HPK maalin suulla.
Kuva © Marko Jansson
Vauhdikkaasti otteluihin lähteneet joukkueet eivät ole onnistuneet pitämään johtoasemaansa varsinaisen peliajan loppuun saakka. Erikoistilannepelaaminen saattaa olla ratkaisevassa roolissa HPK:n ja JYPin kohtaamisessa.

HPK ja JYP lähtevät saalistamaan ensimmäistä kolmen pisteen voittoaan perjantaina Hämeenlinnassa. Joukkueet kohtasivat edellisellä kaudella neljä kertaa, eivätkä saaneet tilastollista niskalenkkiä keskinäisistä ja numerollisesti tasaisista kohtaamisistaan. Molemmat joukkueet voittivat kerran kotihallissa ja kerran vierasottelussa.

HPK:lla on takana kaksi ottelua, joista molemmista joukkue on onnistunut nipistämään pisteitä. Kärpiltä irtosi sarja-avauksesta lisäpiste voittomaalikilpailusta, jossa Emil Larmi torjui kaiken mitä vastustajalla oli nuorelle maalivahdille tarjota.

Myös vierailu Poriin toi HPK:lle pisteen, mutta siellä Ässien Simon Suoranta ratkaisi lisäpisteen kohtalon upealla jatkoaikaosumalla.

JYPillä on takana kolme ottelua ja astetta tuskaisempi taival. Joukkue on onnistunut viemään kaksi ottelua voittomaalikilpailuun saakka, mutta Ilves ja KalPa onnistuivat terävämmin taistelussa lisäpisteestä. HIFK vei kotonaan kolme pistettä ja JYPin kaadossa suurimman roolin otti ottelussa kaksi pistettä tienannut Lennart Petrell.

JYP onnistui Ilvestä ja Kalpaa vastaan menemään jo kahden maalin johtoon. Molemmissa otteluissa joukkue kuitenkin menetti saavutetun edun, eikä itseluottamusta saatu enää tarvittavalle tasolle varsinaisen peliajan päätyttyä.

HPK:lla on ottelut menneet samanlaisella kaavalla, mutta Kärppiä vastaan latausta riitti varsinaisen peliajan jälkeen vielä lisäpisteen verran.

Erikoistilannepelaaminen ratkaisevassa roolissa

JYP on tehnyt kaikki maalit niissä otteluissa ylivoimalla, joissa joukkue on saalistanut pisteitä. Jatkossa JYP ei voi luottaa ainoastaan tuomarin pilliin, vaan joukkueesta pitää astua esiin pelaajia, jotka pystyvät tekemaan ratkaisevia osumia myös tasakentällisin.

HPK:n kannattaakin tässä valossa varoa ottamasta rangaistuksia ja ottaa vauhti vastustajalta pois rehellisin keinoin. HPK ei ole onnistunut ylivoimapelissään vielä kertaakaan ja joukkue tuskaili saman asian kanssa jo harjoitusottelussa Ässiä vastaan.

Joukkueiden maaleja ovat vartioineet onnistuneesti nuoret maailmanmestarit. Larmi ja Veini Vehviläinen ovat saalistaneet joukkueelleen vähintään pisteen jokaisessa pelaamassaan ottelussa. Tappiolisessa HIFK-ottelussa JYPin maalissa oli torjuntavastuussa Pekka Tuokkola.

HPK:n maalilla jatkaa myös seuraavassa ottelussa Larmi ja olisi mukava nähdä nuorten sankareiden ottavan mittaa toisistaan perjantain kohtaamisessa.

HPK:n maalinteossa on parhaiten onnistunut molemmissa pelaamissaan otteluissa osuman viimeistellyt Philippe Cornet. JYPillä maalinteko on jakautunut useamman pelaajan harteille. 19-vuotias puolustaja Sami Niku on onnistunut saalistamaan vähämaalisissa otteluissa jo kolme syöttöpistettä.

Seuraa Heitä

Emil Larmi #33 | Växjö Lakers

Maalivahti

Nuoren maalivahdin otteita kannattaa pitää silmällä useallakin eri tavalla. Larmi on saanut ansaitsemaansa vastuuta tolppien välissä ja näyttänyt olevansa luottamuksen arvoinen. Tämän lisäksi silmiinpitävää on rentous ja iloisuus, jotka näkyvät Larmista ottelun pelikatkoilla.

Sami Niku #8 |

Puolustaja

Sami Niku on ollut maalinteossa mukana syöttöpisteen verran jo kolme kertaa. Jatkaako kaksi vuotta sitten liigadebyyttinsä HPK:ta vastaan tehnyt pelaaja pistetehtailuaan?

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

JYP tyly vieras Hämeenlinnassa
Mestarisuosikkeihin lukeutuvan JYPin voittotili on edelleen avaamatta. Jokaisessa ottelussa jyväskyläläisillä on ollut paikat ottelun ratkaisemiseen, mutta viimeistely ei ole ollut toivotulla tasolla. Aiempien pelien tilannemäärät huomioiden JYP on ennakkosuosikki.
0 1
3 4