Alisuorittanut Slovakia haastaa Suomen

MAAJOUKKUE / Ennakko
Tämä näky on tullut tutuksi slovakeille.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Pietarin sunnuntai-illan ottelussa Leijonat kohtaa Slovakian. Slovakian turnaus on ollut viimevuotiseen tapaan äärimmäisen kankea, eikä slovakkikone ota tänäkään vuonna käynnistyäkseen. Leijonille olisi tarjolla tärkeät kolme pistettä.

Leijonat on marssinut voitosta voittoon ensimmäiset viisi peliään MM-turnauksessa. Ajoittain Suomelle on riittänyt voittoon pelkkä pelailu. Leijonien kokonaissuorittaminen on hyvällä tasolla, mutta viimeinen terävyys maalipaikoilla on puuttunut ja sitä tulisi parantaa.

Suomella on ollut myös vaikeuksia pitää peli kasassa koko 60 minuutin ajan.

− Kokonaispeliä tulisi parantaa. Ranskaa vastaankin kolmas erä repsahti. Jäähyt vähän sekoittivat, mutta silti olisi pitänyt pitää taso koko pelin, suomalaispakki Esa Lindell vahvisti.

Slovakian alku puolestaan on ollut murheellisempi. Slovakit onnistuivat voittamaan turnauksen kaksi ensimmäistä ottelua Ranskaa ja Unkaria vastaan, mutta sittemmin slovakit ovat joutuneet taipumaan kolmesti; Saksalle, Valko-Venäjälle ja Kanadalle.

Slovakian kone on yskähdellyt, eikä se ole saanut peliään kulkemaan missään vaiheessa kunnolla. Vaikka kaksi ensimmäistä ottelua olivat Slovakialta voitokkaita, eivät ne pelillisesti olleet kovinkaan kummoisia suorituksia.

Leijonat on ollut turnauksessa parempi kaikilla kuviteltavissa olevilla osa-alueilla. Ylivoimaprosentti, alivoimaprosentti, maalivahtipeli, maalintekotehokkuus ja kaikki muut tilastolliset asiat puhuvat sen puolesta, että Leijonien pitäisi napata tänään turnauksen kuudes voitto.

Slovakian penkin takana tapahtunut muutos voi olla osasyy sekavaan peliin, kun tälle kaudella Slovakian maajoukkueen haltuunsa ottanut Zdeno Giger yrittää ajaa pelitapaansa sisään joukkueeseen. Aiemmissa peleissä on näyttänyt silti, että slovakit eivät aina tiedä, missä pitäisi olla.

Slovakialla on kuitenkin olemassa yllätysvalmis joukkue, mikäli se saa pelinsä uomiin. Slovakian eilinen Kanada-peli ei antanut siitä viitteitä, ja lopulta lauantai-illan kiekkohuuma päättyikin Kanadan 5−0-voittoon.

Tätä kautta Suomi pääsee myös levänneempänä otteluun, sillä se pelasi lauantaina päiväottelun ja Slovakia iltaottelun.

Tietynlaisessa suvantovaiheessa elävän Slovakian on vaikea nähdä voittavan Leijonia. Slovakian vanha kiekkopolvi on siirtynyt tai siirtymässä pois maajoukkueesta ja uutta ajetaan vasta sisään. Potentiaalia on olemassa, mutta voi viedä vielä muutaman vuoden, ennen kuin se saadaan konkretisoitua menestykseksi.

Vielä ei ole tämän slovakkijoukkueen aika. Ehjällä suorituksella Leijonat ottaa Slovakialta täydet kolme pistettä.

» Lähetä palautetta toimitukselle