Vääräpaitainen Moses jokerihaaveen uhkana

KHL / Ennakko
Steve Moses pelaa nykyään Jokereita vastaan.
Kuva © Miro Pesonen - http://karhuvaari.kuvat.fi
KHL-runkosarja huipentuu jännittävään kärkikohtaamiseen, kun divisioonavoitosta nujakoivat Jokerit ja Pietarin SKA iskevät yhteen Helsingissä. Kotijoukkueella on vielä kaikki mahdollisuudet omissa käsissä.

Divisioonavoitto on ollut Jokereilla jo jonkin aikaa niin lähellä, mutta niin kaukana. Tiistaina helsinkiläiset saavat mitä makeimman paikan napata tarvittavan pisteen, kun vastaan asettuu iso paha Pietarin SKA.

Helsinkiläiset ovat saaneet pitää taukoa peräti viikon, mikä on antanut joukkueelle tilaisuuden palautella voimia rankan loppurutistuksen keskellä.

- Pitkä putki oltiin reissussa, mutta saatiin viikon tauko peleistä siihen päälle. Pääsi olemaan perheen kanssa, huoltamaan kroppaa ja viettämään muutaman vapaapäivän, Jani Rita summasi Jokerien kotisivuilla.

Hallitsevan KHL-mestarin ja Jokereiden välillä riittää jännitettä johtuen kaupunkien läheisyydestä, omistajakuvioista ja jännittävistä otteluista. Lisämaustetta soppaan tuo Pietariin loikannut Steve Moses, joka pelasi itsensä jokerifanien sydämiin. Pienikokoinen jenkki on varmasti illan seuratuin vieraspelaaja, vaikka kuumakalle Ilja Kovaltsuk pelaa samassa joukkueessa. 

Moses on myös todellinen riski jokeripuolustukselle ja -maalivahdille: takana on 19 peliä pietarilaisjoukkueessa ja tehopisteitä on syntynyt jo 16.

Suomalaisia vierasjoukkueessa on kaksi: tällä kaudella 52 peliä pelannut ja tehot 14+13 iskenyt Jarno Koskiranta sekä 39 peliä torjuntaprosentilla 91,7 pelannut maalivahti Mikko Koskinen

- SKA on kova vastus ja hyvä mittari meille. Siellä on tosi paljon taitoa ja alivoiman pelaaminen etenkin on tosi vaikeaa. Boksista pitää pysyä poissa, Rita jatkoi seuransa kotisivuilla.

SKA on raapinut viime peleistä hyvin pisteitä. Edellisessä pelissä Jugra kaatui peräti lukemin 7-2, joskin tästä ottelusta on jo kymmenen päivää. Jokerit taas on viime aikoina lähinnä hävinnyt johtuen osaksi joukkueen täydestä sairastuvasta.

Loukkaantumistilanteensa kanssa tuskaillut joukkue saa takaisin Niklas Hagmanin, joka pelaa tiistaina. Petteri Wirtasta ja Roope Talajaa puolestaan odotetaan takaisin mukaan pudotuspelien alkaessa.

Lisäksi Jesper B. Jensen on tiistaina pelikiellossa. Pekka Jormakan paluusta ei ole vielä tietoa.

Paineet ovat täyden kotihallin edessä pelaavalla Jokereilla, mutta narripaitojen puolesta puhuu ainakin eräs tilasto. Tällä kaudella joukkue on kohdannut SKA:n kolmesti, ja joka kerta ottelun kotijoukkue on poistunut jäältä voittajana. 

» Lähetä palautetta toimitukselle