Jokereilla edessään järkälemäinen haaste: "Olen joukkueen paras aloittaja"

KHL / Ennakko
Oskar Osala on hyvässä vireessä.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
Jokereiden kausi on väkevän alkukauden jälkeen taantunut mollivoittoiseksi, kun otteluohjelma on tuonut eteen toinen toistaan kovempia joukkueita. Haasteet jatkuvat keskiviikkona, kun suurseura Metallurg Magnitogorsk ja suomalaisjyrä Oskar Osala saapuvat Helsinkiin.

Seitsemästä edellisestä ottelustaan vain kaksi voittanut Jokerit on sekavassa tilassa. Kovien Pietarin SKA- ja Moskovan TsSKA-otteluiden piti kehittää Jokereiden peliä kohti kirkasta kevättä, mutta viime ottelut ovat kertoneet muuta. Toiset erät ovat edelleen hankalia.

SKA:lle tai TsSKA:lle häviäminen ei ole häpeä, mutta Salavat Julajev Ufa olisi pitänyt maanantaina voittaa. Keskiviikkona Areenalla pitäisi nähdä selkeä korjausliike, mutta tappioiden jatkuminen ei nykyisillä näytöillä olisi suuri yllätys.

"Tällä sapluunalla on voitettu KHL-mestaruuskin"

Jokerit kohtaa keskiviikkona Mike Keenanin johtaman kivikovan Metallurg Magnitogorskin, jossa Oskar Osala on aloittanut kautensa erinomaisesti. Järkälemäinen Osala on noussut tällä kaudella joukkueensa ykkösalivoimaan ja kakkosylivoimaan.

Tulostakin on tullut, sillä kasassa on jo 11 pistettä, kun koko viime kauden saldo oli vain piirun enemmän, 16 pistettä. Viimeisissä neljässä ottelussa Osala on iskenyt kolme maalia ja kaksi syöttöpistettä.

Hyvä alkukausi on monen asian summa, mutta yksi merkittävistä muutoksista on Osalan siirto laiturin tontilta keskushyökkääjän paikalle.

– Joskus junnuissa olen sentterinä pelannut, että sillä tavalla vähän on muistissa ne jutut. Muutos on vain hyvä asia, saan lisää perspektiiviä pelaamiseeni, Osala kertoi tiistaina Jatkoajalle.

Ainakin osasyynä uuteen rooliin ovat joukkueen nuoret keskushyökkääjät Vladislav Kaletnik ja Venäjän nuorten maajoukkuepelaaja Artjom Železkov. Nuorukaiset ovat Osalan mukaan pelanneet ailahtelevasti, joten keskikaistalle on tarvittu ryhtiä.

– Olen jopa joukkueen paras aloittaja. Pelit ovat sujuneet todella hyvin, Osala itsekin hämmästelee sopeutumistaan uuteen rooliin silmin nähden innostuneena ja motivoituneena.

– Kovalla työllä olen kasvaneet peliminuuttini ansainnut, hän muistuttaa KHL:n ja Metallurgin tasoisen joukkueen vaatimuksista.

Toissakauden KHL-mestari jatkaa edellisten kausien vahvuuksillaan. Maalit ja pisteet tekee tuttu tehokolmikko: KHL:n pistepörssin kakkosmies Sergei Mozjakin, Danis Zaripov ja Jan Kovar. Myös Torpedo Nižni Novgorodista hankittu Wojtek Wolski on ollut tehokas, mutta on keskiviikkona pelikiellossa.

Puolustajista 15 pistettä nakuttanut Chris Lee on selvästi tehokkain, ja maalilla vastuuta kantaa aiempien kausien tapaan kaksimeterinen ykkösvahti Vasili Košetškin. Kapeat kärjet eivät Osalan mukaan ole ongelma.

– No, tällä sapluunalla on voitettu KHL-mestaruuskin.

Metallurgin viimeiset kolme ottelua ovat päättyneet vain maalin erolla. Maanantaina joukkue pelasi Latviassa Riian Dinamoa vastaan ja haki vieraspisteet niukasti maalein 2–1. Osala syötti Zaripovin tekemän voittomaalin.

Helsinkiin kivikova venäläisryhmä matkusti heti maanantain ottelun jälkeen, joten kevyesti tiistaina harjoitellut joukkue pääsee otteluun Jokereita vastaan hyvin palautuneena.

– Olen katsonut tällä kaudella muutaman Jokereiden ottelun. Se on tälläkin kaudella todella hyvin kasattu joukkue. Heidän pelejään on kiva katsoa. En oikein osaa sanoa, millä heitä voidaan horjuttaa, mutta yritetään pelata omaa tiivistä peliämme, Osala kuvailee.

Seuraa Heitä

Oskar Osala #92 |

Laitahyökkääjä

Voimahyökkääjä Osala on iso ja väkivahva pelaaja, jonka ominaisuudet korostuvat alivoimalla.

» Lähetä palautetta toimitukselle