Viime kauden kriisiseura Jokereiden vieraaksi

KHL / Ennakko
Jokerit tarvitsee Vitjaz-ottelua enemmän ryminää maalin eteen.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Jokerit kohtaa keskiviikkona kotonaan slovakialaisen Slovan Bratislavan. Slovan oli vähällä kaatua viime kauden jälkeen, kun palkat olivat maksamatta eikä peli luistanut. Tälle kaudelle joukkueen runko on pysynyt kasassa ja peräpää vahvistunut nimimiehillä. Jokerit ei saa pisteitään helpolla.

Jokerit on kerännyt kymmenestä ensimmäisestä ottelustaan kahdeksan voittoa ja 25 pistettä. Helsinkiläiset ovat läntisen konferenssin toisella sijalla. Edessä häämöttää kaksi ottelua enemmän pelannut ja 26 pistettä niistä kerännyt Moskovan TsSKA. Voitto Slovanista, ja kärkipaikka olisi taas narripaitojen hallinnassa.

Koko KHL:n piikkipaikkakin on ulottuvilla, sillä idän puolella Avangard Omskilla on kasassa 28 pistettä, mutta Avangard on pelannut kolme ottelua enemmän.

Jokerit kärsi edellisessä ottelussaan nihkeän 1–2-tappion Vitjazille, jonka maalilla Harri Säteri pelasi huippuottelun. Slovan Bratislava ole yhtään helpompi vastustaja, sillä se on yksi sarjan parhaiten puolustavista joukkueista.

Kärki kasassa kriisistä huolimatta

Slovanin viime kausi oli murheellinen, kun joukkue vajosi talousvaikeuksiensa myötä KHL:n hännille. Ihme kyllä, seura sai kaavittua budjettinsa kasaan ja on edelleen mukana Gagarin Cupin metsästyksessä.

Kausi on alkanut keskikastiin istuvalla tahdilla, kun joukkue on kerännyt 11 ottelusta kuusi voittoa ja viisi tappiota. Edelliset kolme kamppailuaan slovakit ovat tahkonneet kotikaukalossa. Niistä kertyi pistetaulukkoon jatkoaikavoitto Riian Dinamosta ja tappiot Moskovan Spartakille ja Pietarin SKA:lle.

Slovan pystyy vääntämään voittoja keskikastin joukkueista, mutta vain 12 maalia tällä kaudella päästänyt Jokerit on liian kova pala. Vihellellen Jokerit ei kuitenkaan ottelusta selviä, sillä Slovan puolustaa tiiviisti ja on voittanut kaikki kolme kauden vierasotteluaan.

Slovanin kärkihyökkääjät tekivät viime kauden keskinäisistä kohtaamisista Jokereille vaikeita, ja samat nimet kannattaa nytkin muistaa: Rok Ticar, Ziga Jeglic ja Ladislav Nagy.

Slovanin sisäistä pistepörssiä johtaa viime kaudella Kärpissäkin piipahtanut kymmenen tehopisteen ja neljän maalin Lukas Kaspar. Perässä hönkii puolustuksen kärkimies Cam Barker, joka on aloittanut kauden erinomaisesti ja on Kasparin tapaan kirjannut kymmenen tehopistettä.

Slovanin maalia vartioi laadukas kaksikko Barry Brust - Michael Garnett. Kanukkivahdit eivät kuitenkaan pärjää Jokereiden torjujakaksikolle ja ovat varmasti vaikeuksissa Peter Reginin ja Brandon Kozunin yhteispelin kanssa.

Seuraa Heitä

Niklas Hagman #6 |

Vasen laitahyökkääjä

Peter Regin rakentaa paikat, Brandon Kozun iskee maalit ja Hagman tekee tilaa. Kolmikko on tasapainossa.

Cam Barker #52 |

Vasen puolustaja

Jos Slovan mielii voittaa, Barkerin on onnistuttava molemmissa kenttäpäädyissä.

» Lähetä palautetta toimitukselle