Vitjaz joutuu hurjavireisen Jokereiden kynsiin

KHL / Ennakko
Viime kaudella Tapparassa maaleja urakalla latoneen Olli Palolan alkukausi Vitjazissa on ollut hankala.
Kuva © Jaakko Stenroos - http://jaskan.kuvat.fi/
Unelma-alun kauteen ottaneen Jokereiden pelit jatkuvat lauantaina, kun Vitjaz Podolsk saapuu Helsinkiin. Historiassaan lähinnä riehuvana laumana tunnettu Vitjaz on nykyisin täysin eri porukka, ja onpa seurassa mukana kolme suomalaistakin.

Jokerit palasi keskiviikkona kotikentälleen loistavasti sujuneen vieraskiertueen jälkeen. Vaikka joukkueen valmennus valitteli hieman energiavajetta, ei esityksessä ollut moitittavaa, eikä niin sanottua ulospuhallusta tullut. Jokerit eli koko pitkän reissun ajan Suomen ajassa, joten pahaa aikaerorasitusta ei pitäisi porukassa olla parin päivän viiveelläkään.

Moskovan Dinamo kaatui lopulta lukemin 2-1, eikä Jokerit saanut pelissä mitään ilmaiseksi. Joukkueen kärsivällisyys ja kurinalaisuus ovat kuitenkin tällä hetkellä huikealla tasolla.

Helsinkiäisten kärkihyökkääjät Peter Regin ja Brandon Kozun ovat niin ikään kovassa iskussa, ja pystyvät luomaan kahdestaan useamman tekopaikan per ottelu. Esitykset näkyvät myös tilastot, sillä Jokerit on miehittänyt niin sarjataulukon kuin henkilökohtaisten pörssienkin kärkisijat.

Mikäli Jokerit jatkaa samassa vireessä kuin edellisissä peleissä, joutuu Vitjaz pelaamaan unelmaottelun voittaakseen.

Palolalta odotetaan tehoja

Vieralijankin alkukausi on sujunut ihan mukavasti, kun 10 pelistä mukaan on tarttunut 17 pistettä. Lähtökohtaisesti Vitjazin odotetaan kamppailevan viimeisistä pudotuspelipaikoista.

Joukkue uusiutui viime kesänä paljon. Maalivahti Harri Säteri sai kaverikseen kaksi muuta suomalaista, kun Liigan maalitykki Olli Palola sekä Jokereistakin tuttu puolustaja Teemu Eronen siirtyivät seuraan.

Erosen alkukausi on sujunut liki piste per peli tahdilla, mutta Palolalla on ollut vaikeampaa. Maaleista elävä hyökkääjä oli pitkään täysin ilman pisteitä, mutta edellisessä pelissä keskiviikkona hän sai viimeinkin kiekon verkkoon. Palola oli seuran kesän isoimpia satsauksia, joten tehoja pitäisi syntyä myös jatkossa.

Joukkueen hyökkäystehot lepäävät paljon ykköskentän Roman Horakin ja Mario Kempen vastuulla. Hyvää taustatukea antaa myös 35-vuotiaanakin hurjaa vauhtia kiitävä Maksim Afinogenov, joka on joukkueelleen todella tärkeä pelaaja.

» Lähetä palautetta toimitukselle