Peliitat ja Kiekko-Vantaa viimeistelevät runkosarjan

MESTIS / Ennakko
Emil Larmi tähyää lauantai-iltana kesälomalle.
Kuva © Timo Savela
Kiekko-Vantaa ja Peliitat kohtaavat runkosarjan viimeisessä ottelussaan Heinolassa. Keskinäiset ottelut ovat olleet Kiekko-Vantaan heiniä, kun joukkueet ovat taistelleet jo viisi kertaa vastakkain. Kiekko-Vantaa valmistautuu pudotuspeleihin samalla kun Peliitat suuntaa kesälomalle.

Kiekko-Vantaa ja Peliitat pelaavat runkosarjansa viimeisen ottelun lauantaina Heinolassa. Keskiviikkona selvisi, että pudotuspeleihin ylsi Kiekko-Vantaa samalla, kun Peliitat jäi ilman paikkaa auringossa.

Kiekko-Vantaalla neljän ottelun tappioputki

Kiekko-Vantaa selvisi vaivoin pudotuspeleihin. Alkukevät on alkanut vantaalaisilla heikosti, sillä joukkueella on neljän ottelun tappioputki. Lisäksi joukkue taistelee erikoistilannepelaamisensa suhteen, koska esimerkiksi ylivoimapeli varsinkin kotiluolassa on ollut surkeaa.

Kiekko-Vantaa on hävinnyt viimeisistä viidestä ottelusta neljä, kotona kolme kertaa ja kerran vieraissa, mutta vastustajat ovat olleet myös kovia: KeuPa, Hokki ja SaPKo. Viikko sitten lohipaidat kärsivät tappion savonlinnalaisille maalein 3-1.

Joukkue on tuskaillut ylivoimansa kanssa myös laukauksien tasolla, missä on ollut parantamisen varaa. Useimmiten laukaukset ovat suuntautuneet keskelle maalia ja vastustajan maalivahdin syliin.

Onko Peliittojen peli vain pelailua?

Koska Peliitat ei noussut hienosta taistelusta huolimatta pudotuspeleihin, saattaa joukkueen pelaaminen olla vain viimeinen pelintapainen ennen kesälomaa. Ottelun merkitys ei ole kummoinen, mutta etenkin Kiekko-Vantaa voi valmistautua pudotuspeleihin.

Peliitat on pelannut viisi viimeistä ottelua saldolla kaksi voittoa ja kolme tappiota. TUTO ja LeKi veivät kolme pistettä, kun Jokipoikia vastaan heinolalaiset saavuttivat yhden pisteen.

Keskiviikon katastrofiottelussa LeKiä vastaan Peliitat johti kahdella maalilla, mutta lempääläläiset tulivat ja menivät ohi. Joukkueen asennetta ja koko kautta kuvasti se, että jokainen pelaaja antoi kauden aikana parhaansa ja jopa enemmän.

Keskinäiset ottelut Kiekko-Vantaan heiniä

Kiekko-Vantaa ja Peliitat ovat pelanneet vastakkain viisi kertaa. Lauantain ottelu on joukkueiden kuudes kohtaaminen runkosarjassa. Kiekko-Vantaa on voittanut otteluista kolme, kun Peliitat on poistunut kaukalosta voittajana kaksi kertaa.

Maaliero puhuu kuitenkin karua kieltä lohipaitojen hyväksi lukemin 15-10. Ottelut ovat päättyneet Kiekko-Vantaalle 1-2, 1-2, 6-2, 4-3 ja 3-1. Ainoastaan kahdessa kohtaamisessa ottelu on päättynyt suuremmalla erolla kuin yhden maalin marginaalilla.

Kiekko-Vantaa valmistautuu pudotuspeleihin samalla, kun heinolalaiset hyvästelevät kauden 2015-16 ja suuntaavat kesälomalle.

Käyttäjän mroivas kuva

Arvio ottelusta: Mikko Roivas

Peliittojen ja Kiekko-Vantaan väliset kohtaamiset ovat olleet kahta ottelua lukuun ottamatta tasaisia vääntöjä. Kiekko-Vantaa lähtee otteluun täysillä palkeilla, vaikka pudotuspelipaikka varmistui jo keskiviikkona. Peliitat hävisi tuolloin LeKille kotonaan maalein 3-4, kun lohipaidat hävisivät edellisen ottelunsa SaPKolle maalein 1-3.

Jos Kiekko-Vantaa saa käyntiin ylivoimapelinsä, vantaalaiset ovat lähellä voittoa. Tietenkin siihen tarvitaan jäähyjä Peliitoille ja onnistumisia Kiekko-Vantaalle. Ottelusta tullee tasainen, kuten muistakin kohtaamisista, mutta uskon, että Kiekko-Vantaa vie voiton ja päästää Peliitat kesälomalle.

Seuraa Heitä

Lassi Raitanen #77 |

Puolustaja

Puolustaja on kunnostautunut eritoten hyökkäävänä puolustajana, joka on tärkeässä roolissa joukkueessaan.

Emil Larmi #33 | Växjö Lakers

Maalivahti

Äityykö nuorukainen torjumaan Kiekko-Vantaan hyökkäykset, vai jäikö peli-ilo keskiviikkona kotikaukaloon?

» Lähetä palautetta toimitukselle