Karsintapeikon karistelua syöttöpelillä vai vierasihmeellä?

MESTIS / Ennakko
Henri Fominin alkukauden tehokkuutta tarvittaisiin rovaniemeläisjoukkueessa.
Kuva © Timo Savela
Karsintojen uhan alla olevat RoKi ja JYP-Akatemia kohtaavat Lapissa. Akatemian leirissä haetaan voittoa viimeisestä vierasottelussa. Rovaniemeläisjoukkue tavoittelee parempaa syöttöpeliä.

Parantuuko RoKin kiekollinen peli?

Perjantaina rovaniemeläisjoukkue joutui Mikkelin Jukurien kovaan käsittelyyn. Vaikka 1−7-tappio kotihallissa muodostui pitkälti vierasjoukkueen rutiininomaisesta suorittamisesta, niin huomioitavana oli lappilaisten vaikeudet syöttämisessä, sen vastaanottamisessa ja kiekonhallinnassa.

Karsintarajan ylittämistä ajatellen syöttöjen täytyisi napsahtaa keskiviikkona sinipaidoilla oikeisiin lapoihin ja rauhallisuuteen tulisi kiinnittää huomiota. Myös viimeistelyyn tulisi panostaa, sillä kolmessa edellisessä ottelussa RoKi on kyennyt viimeistelmään yhteensä neljä maalia. Edellä mainitut kolme peliä ovatkin päättyneet rovaniemeläisjoukkueen tappioihin.

Akatemian osalta tärkein vierasottelu

JYP-Akatemia painii isäntien tapaan karsintarajan ylittämisestä. Jyväskyläläisten silmin se edellyttäisi LeKin ohittamista ja RoKin pitämistä aisoissa. Pikkuhurrikaaneilla on lähimuistissa kirvelevä rangaistuslaukauksiin päättynyt tappio Turussa, kun Topi Taavitsainen ratkaisi voiton TUTOlle.

Jyväskyläläisten tulee keksiä vaihtoehtoisia valmistautumismenetelmiä otteluun, sillä kauden aikana vieraspelit eivät ole menneet maireasti. 24 vieraspelissä Akatemia on kerryttänyt neljä varsinaisen peliajan voittoa, mikä on Mestiksen heikoin suoritus.

Kotihalli on ollut voittojen takeena

Joukkueet ovat kohdanneet kuluvalla kaudella yhteensä viisi kertaa, joissa voittaja on pelannut aina kotonaan. Akatemia on isännöinyt kolme kertaa, kun vuorostaan Rovaniemellä joukkueet ovat otelleet kahdesti.

RoKin ja JYP-Akatemian väliset ottelut ovat olleet joko tiukkoja muutaman maalin kisailuja, tai murskapelejä. Tammikuussa pikkuhurrikaanit voittivat lukemin 6-1, ja vastaavasti sinipaidat joulukuussa 7-0. Näitä kahta ottelua aiemmat ovatkin olleet niitä tasaisia vääntöjä.

Seuraa Heitä

Kalle Saramäki #9 |

Hyökkääjä

TUTO-ottelussa oli joukkueensa ainoa onnistuja maalien osalta. Saako Sarajärvi Rovaniemelläkin vastustajan maalivalon päälle?

Henri Fomin #47 |

Laitahyökkääjä

Syksyn aikana Fomin oli RoKin ylivoimaisesti tärkein pelaaja. Tehtaili pisteitä ja toimi joukkueensa innoittajana kaukalossa. Viimeiset kuukaudet ovat olleet Fominille vaikeita, ja laiturin tehokkuutta kaivattaisiin kipeästi nyt jos koskaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle