Nälkäinen TUTO jälleen kotiyleisön edessä − Akatemialla tiedossa haastava ilta

MESTIS / Ennakko
Joukkueet ovat kohdanneet kerran aikaisemmin Kupittaalla. Akatemia pääsi silloin tuulettaman kahdesti.
Kuva © Timo Savela
TUTO saa lauantaina vieraakseen karsintapaikkaa välttelevän JYP-Akatemian. Joukkueet ovat kohdanneet kahdesti tällä kaudella ja molemmilla kerroilla TUTO on ollut parempi. Akatemialla voi siis olla edessään suhteellisen hankala lauantai-ilta.

Akatemian saatava enemmän onnistumisia

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella vasta kahdesti: kerran Jyväskylässä ja kerran Turussa. Molemmilla kerroilla on TUTO ollut maalinteossa terävämpi eikä JYP-Akatemia ole onnistunut yhden pelin aikana iskemään turkulaisverkkoon kuin kaksi osumaa. 

Jos aikaisempiin tuloksiin on tuijottaminen, on Akatemialla edessään tiukka ottelu lauantaina. Joukkue pyrkii välttämään kevään karsintapelit ja vain pisteen päässä niskaan hengittävää LeKiä ei saa päästää ohi. Jos turkulaisten viime pelien maalivire säilyy, on Akatemian osuttava maaliin enemmänkin kuin kaksi kertaa.

Maalinteko onnistuu, mutta parantamista löytyy

TUTO saa lähteä lauantain otteluun suuren helpotuksen siivittämänä, sillä turkulaispoppoo varmisti keskiviikkona pudotuspelipaikkansa. Tahmeaa kautta tahkoneen TUTOn pelistä löytyy maalintekoinnon palautumisen jälkeen kuitenkin vieläkin parannettavaa.

Asia, johon turkulaisten on niin kevättä kuin lauantain peliäkin ajatellen kiinnitettävä huomiota, on oman pään pelaaminen. Etenkin keskiviikkona Peliittoja vastaan isäntäjoukkueen otteet olivat hätäisiä ja päävalmentaja Miika Elomokin myönsi, että joukkueen purkuyrityksen olivat luokattomia.

Ikävä tappioputki Akatemian riesana

JYP-Akatemian viime pelien lopputulokset ovat surullista luettavaa: helmikuun kuudesta pelistä joukkue voitti ainoastaan K-Vantaata vastaan pelatun ottelun. Myös maaliskuu alkoi tappiollisesti, kun Akatemia hävisi suhteellisen rumin 6-3-lukemin LeKille.

Jyväskyläläisten vierasviikko ei siis alkanut toivotulla tavalla ja helppoa ei tule olemaan myöskään Kupittaalla, sillä kahdessa viime pelissään TUTO on innostunut iskemään maaleja ihan kunnolla. Jyväskyläläisten on vain pidettävä päänsä kylmänä ja puolustus tiiviinä, jotta harmillinen tappioputki saataisiin vielä runkosarjan viime metreillä katkaistua.

Seuraa Heitä

Kalle Moisio #5 |

Hyökkääjä

Kahdessa viime pelissä tehot 1+1 iskenyt Moisio oli pirteällä pelipäällä keskiviikkona. Ykköskentän hyökkääjästä saattaakin olla kuoriutumassa tärkeä tekijä kevään tosipelejä ajatellen.

Atte Antinaho #7 | KeuPa HT

Hyökkääjä

Nelosvitjan hyökkääjä esiintyi pirteästi muuten ankeassa LeKi-pelissä keskiviikkona iskien kaksi syöttöpistettä.

» Lähetä palautetta toimitukselle