LeKi lähtee hakemaan isoja pisteitä Hermeksen kustannuksella

MESTIS / Ennakko
LeKi tarvitsee Männikön ja muiden kokeneiden pelaajien esimerkkiä.
Kuva © Mikko Pylkkö mikko.pylkko@jatkoaika.com
Isäntäjoukkue LeKi jatkaa taisteluaan karsintaviivaa vastaan. Lauantaina se saa vastaansa Hermeksen.

LeKille jokainen piste on elintärkeä

Kun Mestiksen runkosarjaa on jäljellä kahdesta neljään ottelua on LeKi sellaisessa asemassa, että se taistelee JYP-Akatemian ja RoKin kanssa siitä, mikä näistä joukkeuista välttää karsintasarjaan joutumisen.

LeKi voitti viime keskiviikkona tärkeässä kamppailussa juuri kilpakumppaninsa JYP-Akatemian, joten lempääläläisillä on varmasti taistelutahto kohdallaan ajatellen lauantai-illan ottelua. Juha Juujärven miehistöllä on ollut pitkiä vaikeita jaksoja loppukauden aikana, mutta muutamasta viimeisestä ottelusta otettavissa olevat voitot voisivat saattaa LeKin kauden siedettävään tulokseen.

Kokeneet pelaajat, kuten Miikka Männikkö, johtavat joukkojaan edestä viimeisissä otteluissa ja juuri tähän kokeneeseen osastoon LeKin on turvauduttava. Lisäksi maalivahtipelin on oltava jälleen Hermestä vastaan parempaa kuin vastustajalla.

Hermes pyrkii jatkamaan hyviä otteitaan - mieluiten jäähyittä

Hermes on voittanut viimeisestä neljästä ottelustaan kolme, joihin sisältyy muun muassa täyden pistepotin ryöstäminen Jukureilta. Joukkue on onnistunut voittamaan viime aikoina aina, kun se on onnistunut tekemään vähintään kolme maalia.

Hermes on ottanut Mestiksessä eniten kaksiminuuttisia. Niitä on kertynyt yhteensä 212 minuuttia. Ainoastaan JYP-Akatemialla on muista joukkueista yli 200 minuuttia pikkukakkosia. LeKin ylivoima on viime otteluissa näyttänyt piristymisen merkkejä, joten kokkolalaiset toivovat varmasti onnistuvansa pelaamaan mahdollisimman siistiä kiekkoa.

Denis Godla lukeutuu sarjan parhaisiin maalivahteihin ja miehen ollessa tolppien välissä ei vastustajalla ole koskaan helppo työ ottaa pisteitä Hermekseltä. Tähän kun lisää sen faktan, että LeKi on toisinaan paininut isojen maalintekovaikeuksien kanssa, on oletettavaa, että Hermes lähtee otteluun hienoisena ennakkosuosikkina.

Tasaako kauden viimeinen taisto puntit?

Hermes johtaa kauden keskinäisiä kohtaamisia voitoin 2-1. Yksi otteluista pelattiin heti alkukaudella, joten sille ei pidä laskea liian suurta painoarvoa ajatellen nykypäivän virettä. Sen sijaan tammikuussa mitellyt kaksi ottelua antavat enemmän osviittaa siitä, missä joukkueet keskinäisessä suhteessa seilaavat.

Hermeksen voitettua tuo syyskuinen kohtaaminen kotonaan, menivät tammikuun tapaamiset molemmat vierasjoukkueen nimiin. 

Edellinen kamppailu Kokkolassa päättyi LeKin puolustusvoittoon maalein 3-1. Tietäen ottelun lähtöasetelman, voidaan ottelusta odottaa jälleen jännittävää ja taisteluntäyteistä kiekkonäytelmää.

Seuraa Heitä

Antti Mäkilä #14 |

Oikea laitahyökkääjä

Väläyttelee ajoittain, mutta Mäkilä ei ole päässyt sille tasolle, jota häneltä voitaisi odottaa. Auttaako joukkuettaan pisteiden muodossa Hermestä vastaan?

Janne Kivilahti #24 |

Hyökkääjä

Kultakypärä on tehnyt tällä kaudella tasaisen hyvää työtä ja onnistumisia on tullut tiuhaan tahtiin. Jatkuuko pistetehtailu LeKin kustannuksella?

» Lähetä palautetta toimitukselle