Tiivis joukkue tiiviillä puolustuksella − TUTOlla edessä tiukka vastus

MESTIS / Ennakko
Peliitat oli Kupittaalla viimeksi kahden maalin verran parempi.
Kuva © Timo Savela
Ailahtelevalta vieraskiertueelta palannut TUTO aloittaa kotipelien viikkonsa keskiviikkona Peliittoja vastaan. Heinolalaisvieras onkin muokannut peli-ilmettään aivan uuteen uskoon runkosarjan tärkeitä viimeisiä pelejä varten. Keskiviikon peliin lähdetäänkin jännittävästä asetelmasta TUTOn ollessa kahdeksas ja Peliittojen yhdeksäs.

Heinolalaiset tasaisten mittelöiden herroja

TUTO ja Peliitat ovat ottaneet toisistaan tällä kaudella mittaa jo viiden ottelun verran. Ottelut ovat olleet suhteellisen tasaisia ja maaleja ollaan nähty hyvällä prosentilla molemmissa päissä. Peliitat on kuitenkin ollut piirun verran parempi, sillä viidestä kohtaamisesta joukkue on vienyt nimiinsä kolme.

Viimeisimmän kohtaamisen helmikuun alussa vei kuitenkin TUTO voittolaukauskilpailun jälkeen Heinolassa. Tällöin ratkaisevan maalin iski Jasper Lindsten. Turkulaiset pääsivät tuulettamaan myös Tuukka Pulliaisen iskemää 1-2-alivoimamaalia. Nähtäväksi jää mihin rooliin erikoistilannepelaaminen nousee keskiviikon kamppailussa Peliittojenkin parannettua ylivoimaansa sitten viime näkemän. 

Heinolalaiset, iskekää ailahtelevaisuuteen

Turkulaiset pelaavat tällä hetkellä juuri sellaista kiekkoa, mitä tuon sarjasijoituksen joukkueelta voikin odottaa: ailahtelevaista. Viime viikonlopun vieraskiertue oli oiva osoitus TUTOn tämän hetken pelistä. Rovaniemellä maalihanat eivät auenneet ollenkaan, mutta Kokkolassa puolestaan maaleja syntyi perjantainkin edestä, peräti kuusi kappaletta.

Lauantain tykityksestä huolimatta turkulaispoppoo tarvitsee peliinsä huomattavasti enemmän ryhtiä. Se, että vastustajan verkkoon syntyy kuusi maalia, ei kerro koko totuutta. TUTOa voikin sanoa lauantaina onnistaneen Hermeksen pelatessa suhteellisen sekavasti. Jos sama temppu toistuu keskiviikkona Kupittaalla, voidaan sanoa joukkueen tekevän paluuta raiteilleen.

Tiivis puolustus turkulaisten riesana

Heinolalaisilla on ollut viime aikoina muutamiakin syitä olla tyytyväisiä itseensä. Ensinnäkin lauantain ottelu Hokkia vastaan oli heinolalaispoppoon parhainta peliä pitkään aikaan, etenkin kun joukkue sai ylivoimakuvionsakin toimimaan. Joukkue on siirtorajan jälkeen hitsautunut entistä tiiviimmin yhteen, minkä seurauksena peliesiintymiset ovat parantuneet huomattavasti.

Tämän lisäksi Peliitat-puolustus on pysynyt tiiviinä ja lähes mahdottomana ohittaa – myös TUTOlle. Viime lauantain Hokki-pelissä heinolalaiset päästivät omiinsa vain yhden maalin eivätkä helmikuun neljä muutakaan ottelua olleet alkuunkaan rajuja selkäsaunoja. Sekavaan peliin taipuvaisella TUTOlla on siis kova työ keskiviikkona Peliitat-puolustuksen kanssa.

 

Seuraa Heitä

Juuso Perttilä #20 |

Hyökkääjä

Lauantaina ilmiömäisiä taitojaan esitelleen Perttilän laukaukset osuvat vihdoin tolppien väliin. Perttilä on jälleen ratkaisevassa roolissa suuntaan tai toiseen.

Tuukka Pulliainen #8 |

Keskushyökkääjä

Kapteeni Aki Keinäsen loukkaannuttua on Pulliainen noussut entistä tärkeämpään asemaan joukkueessaan. Viimeksi alivoimamaalin Peliittoja vastaan viimeistellut hökkääjä on loukkaantumiskierteen jälkeen palaamassa takaisin omalle tasolleen.

» Lähetä palautetta toimitukselle