RoKi aloittaa loppukirin pudotuspeleihin tähtäävää KeuPaa vastaan

MESTIS / Ennakko
Paavo Hölsä venyi paraatipelastuksiin Hermestä vastaan. Jatkuuko sama vire maajoukkuetauon jälkeen?
Kuva © Emil Hansson www.hansson.kuvat.fi
Sarjan hännillä olevalla RoKilla on kolme pistettä matkaa karsintaviivan yläpuolelle, kun joukkue kohtaa vahvistuneen KeuPan Rovaniemellä. Joukkueiden keskinäisiä kohtaamisia hallinneella RoKilla on otollinen hetki kääntää kurssi ylöspäin pudotuspelipaikkaa varmistelevan KeuPan kustannuksella.

Työteliäs kotijoukkue

RoKin viimeisin koitos päättyi 5-1 -vierastappioon Hermekselle, kun maalipaikkojen tuhriminen käänsi ottelun kotijoukkueelle. Pelillisesti RoKi pisti kokkolalaisille hyvin kampoihin, mutta vierailla ei ollut onni myötä viimeistelyssä kiekon jäätyä pyörimään useaan otteeseen maaliviivan tuntumaan.

Joukkueet ovat ehtineet ladata akkunsa maajoukkuetauon aikana, joten jäällä nähdään varmasti vauhtia ainakin kotijoukkueen toimesta. RoKin paras ase on vahva liike, jolla joukkue aiheuttaa vaikeuksia vastustajan puolustukselle ja saa sitä kautta luotua usein vaarallisia maalipaikkoja.

Muutoksia kokoonpanossa

KeuPa otti kolmannen perättäisen voittonsa ennen taukoa, kun TUTO kaatui vieraskaukalossa jatkoajan jälkeen lukemin 1-2. Vahvavireisten keuruulaisten puolustus on toiminut viime aikoina hyvin, sillä joukkue on päästänyt kolmessa edellisessä ottelussa vain kolme maalia.

KeuPan puolustus on pitänyt vastustajan tehokkaasti poissa maalin edustalta, mikä on helpottanut Rasmus Rinteen ja Antti Karjalaisen työtä tolppien välissä. Maalivahdit ovat selvittäneet kaukolaukaukset ja vähäiset vaaralliset paikat hyvällä prosentilla, joten RoKille voi tulla hikinen ilta vieraiden puolustaessa yhtä tehokkaasti kuin viimeaikaisissa otteluissa.

KeuPa vahvisti rivejään ennen siirtotakarajan umpeutumista kahdella puolustajalla, kun Lukon yhteistyöpelaaja Ville Hyvärinen ja Ässien A-nuorissa kiekkoillut Konsta Mesikämmen liittyvät vahvuuteen loppukaudeksi. Keskiviikkona KeuPan väreissä nähdään myös Lukko-hyökkääjä Toni Suuronen.

RoKi heiluttanut tahtipuikkoa

Joukkueet ovat kohdanneet toisensa tällä kaudella kolmesti Keuruulla ja kerran Rovaniemellä. Lappi Areenan taiston vei RoKi lukemin 5-2 ja Keuruulta rovaniemeläiset hakivat pisteet 1-2 – ja 2-5 -voitoillaan.

KeuPan ainoa voitto RoKista päättyi lopputulokseen 3-0. Keskiviikon kierroksen jälkeen joukkueet ottavat yhteen vielä runkosarjan päätöspäivänä 12.3, jolloin KeuPa matkaa jälleen Rovaniemelle.

Seuraa Heitä

Mikko Männistö #11 | Asplöven

Puolustaja

Joukkueen toiseksi tehokkain puolustaja on jäänyt viime otteluissa vähäiselle peliajalle. Petraako virhealtis puolustaja otteitaan ansaitakseen isompia minuuttimääriä?

Toni Suuronen #14 |

Laitahyökkääjä

20-vuotias hyökkääjä on pelannut tällä kaudella 46 ottelua Liigaa Lukon riveissä. Auttaako joukkuettaan hakemaan ensimmäisen vierasvoiton Lappi Areenalta?

» Lähetä palautetta toimitukselle