Hermeksen superviikko alkaa - tervehtynyt Hokki saapuu Kokkolaan

MESTIS / Ennakko
Janne Kivilahti on Hermeksen tehokkain pelaaja.
Kuva © Timo Savela
Hermeksen kova viikko alkaa keskiviikkona, kun sarjakakkonen Hokki saapuu Kokkolaan. Kotijoukkue päihitti RoKin viimeisimmässä pelissään kotihallissa lukemin 5-1. Vierasjoukkue niinikään voitti LeKin Kajaanissa 5-2.

Vahvistunut Hermes yrittää horjuttaa Kajaanin torneja

Hermes on voittanut kolme viimeisintä otteluaan. Viimeisimmässä kamppailussa RoKi kaatui Kokkolassa lukemin 5-1. Tuolloin Hermeksen avainpelaajina oli kaksi maalia iskeneet Joonas Huovinen ja Robert Rooba.

Kotijoukkue sai neljä vahvistusta riveihinsä, joista yksi on vastustajajoukkue Hokista. 21-vuotias puolustaja Ville Vittaniemi siirtyi loppukaudeksi Hermeksen riveihin. Ruotsalaisen Sunderby SK:n kasvatti on pelannut tällä kaudella 17 Mestis-ottelua Hokin paidassa. Sport-pelurit Juho-Erik Laitamäki ja Felix Westermarck jatkavat näillä näkymin loppukevään Kokkolassa, mutta Sport on nimennyt kyseiset pelaajat niiden nuorten pelaajien listalle, jotka se saa kutsua liigamiehistöönsä. Jääkiekkoliiton siirtolistan mukaan myös SaiPan Joona Jääskeläinen jatkaa Hermeksen paidassa loppukauden ajan.

-Hyvä fiilis on joukkueesta ja joukkueessa. Siirtoajan lopussa saatiin leveyttä joukkueeseen ja sitä kautta myös automaattisesti kilpailua pelipaikasta. Kevättä kohti mentäessä on tärkeää että on myös ns. särkymävaraa, kommentoi Hermeksen päävalmentaja Antti Karhula tulevaa koitosta seuran verkkosivuilla.

Maajoukkuetauon aikana tervehtynyt Hokki lähtee hakemaan kauden parasta Hermes-peliä

Hokin sairastuvalta kuuluu välillä hyviäkin uutisia, kun keskiviikoksi pääsee takaisin tositoimiin joukkueen kultakypärä Niklas Näppi ja Hokki-kasvatti Eetu Patronen. Vastustajajoukkue Hermeksestä siirtynyt Ville Rajala pelaa ensimmäisen ottelunsa Hokin riveissä tällä kaudella ja heti entistä seuraansa vastaan. 

Viimeisin vieraiden ottelu päättyi heidän voittoonsa, kun LeKi kaatui Kajaanissa lukemin 5-2. Hokin ehdoton ykköspelaaja oli Kärppien A-junioreista lainalla oleva maalivahti Sami Väliharju. Väliharju aloittaa Hokin veräjällä myös tässä ottelussa.

— Vastustaja on haasteellinen, ei olla heitä vastaan hirveän hyvin pärjätty. Isona teemana on huomista silmällä pitäen saada kauden paras Hermes-peli aikaiseksi tähän viimeiseen keskinäiseen runkosarjaotteluun. Tiedossa on, että he ovat olleet tehokkaita meitä vastaan, eli yleisesti paremmalla puolustamisella yksilö- ja viisikkotasolla on lähdettävä liikkeelle, kommentoi Hokin päävalmentaja Jari Laukkanen seuran verkkosivuilla.

Hermes on vienyt tämän kauden keskinäiset 2-1

Lokakuussa joukkueet kohtasivat ensimmäisen kerran Kokkolassa, jolloin Hermes vei ottelun nimiinsä lukemin 6-4. Kajaanissa joukkueet kohtasivat marraskuussa, jolloin Hokki päihitti kokkolalaiset 4-2. Tämän vuoden alkupuolella joukkueet kohtasivat Kajaanissa toistamiseen peräkkäin, jolloin Hermes vei pisteet mukanaan Kokkolaan voittaen 4-6 loppulukemin.

Seuraa Heitä

Ville Vittaniemi #27 |

Puolustaja

Mielenkiintoista nähdä, kuinka Vittaniemi onnistuu entistä seuraansa vastaan.

Sami Väliharju #1 |

Maalivahti

LeKi-ottelussa miesten otteluissa debytoinut Väliharju pelasi erittäin hyvän ottelun ja palkintona tuli ensimmäisestä pelistä voitto.

» Lähetä palautetta toimitukselle