Hermes vastaan LeKi - toinen palaa voittojen tielle

MESTIS / Ennakko
Tuuletteleeko Rooba lauantaina Hermeksen peliasussa?
Kuva © Riku Laukkanen - facebook.com/R1kuExposures
Tukevasti pudotuspelipaikassa kiinni oleva sarjanousija Hermes kohtaa lauantaina putoamispeikkoa vastaan taistelevan LeKin. Ottelu on joukkueiden kolmas kohtaaminen tällä kaudella.

Hermeksellä laaja ratkaisijamateriaali etunaan

Janne Kivilahden johtama Hermes-hyökkäys on ollut tällä kaudella tehokas. Jopa viisi pelaajaa on tehnyt enemmän pisteitä kuin LeKin kultakypärä Jimi Santala. Yli kymmenen maalia iskeneitä pelaajia kokkolalaisilla on kolme, kun taas LeKillä ei ole heitä ensimmäistäkään. Lisäksi Bluesista Hermekseen siirtynyt Robert Rooba pelaa avausottelunsa Mestis-seurassa. Häneltä on myös lupa odottaa onnistumisia.

Lisäksi maalin suulta löytyy Denis Godlan tasoinen seppä, joten Hermeksen alakertakin on hyvissä käsissä. Godlan torjuntaprosentti 92,09% on Mestiksen kolmanneksi paras, kun otetaan tarkkailuun vähintään kolmanneksen joukkueensa otteluista pelanneet maalivahdit. LeKissä viime aikoina torjuntavastuun kantanut Nico Viksten löytyy karvan yli 87 prosentin tilastollaan huomattavasti alempaa. 

LeKi kärsii yhä maalinteon vaikeudesta

Vaikka keskiviikkona LeKi onnistuikin iskemään kolme maalia sarjakärki Jukureita vastaan, ei se ole viime aikoina maaleilla mässäillyt. Lisäksi joukkue tarvitsisi kipeästi ratkaisijoita. Puolustajat Santala ja Pasi Puistola tahkoavat isoja minuutteja hyvällä tasolla, mutta hyökkäyspäässä on hiljaisempaa. Toisinaan Miikka Männikölle kasaantuu liian suuri vastuu tuloksenteosta.

LeKissä on liuta pelaajia, joilta voidaan odottaa aiempien näyttöjen valossa parempaa tulosta. Esimerkiksi Jonatan Tanuksen neljä maalia ja Antti Mäkilän nolla maalia ovat lukemia, joiden soisi lempääläläisten kannalta olevan korkeammat. Sen sijaan alkukaudella tuloksenteon kanssa tuskaillut Aleksi Luhtalampi on piristynyt ja iskenyt viimeiseen neljään otteluun kauden kolme maaliaan.

LeKi metsästämään avauspisteitään Hermeksestä

Aiemmista otteluista voitot on kirjattu Hermekselle ensin maalein 2-1 Kokkolassa ja myöhemmin kaudella 5-2 LeKin kotiluolassa. Edellisessä ottelussa Hermes oli todella tehokas ylivoimalla, kun se viimeisteli peräti kolme ylivoimaosumaa. Tuomas Koskinen värkkäsi tuolloin kaksi osumaa.

− 1-2-maalin jälkeen meidän selkäranka katkesi liian helposti, tuumasi LeKin päävalmentaja Juha Juujärvi edellisen Hermes-ottelun jälkeen.

LeKillä ei ole varaa katkeamisiin tai nukahduksiin, mikäli se mielii napata kotiinviemisiä länsirannikolta. 

Seuraa Heitä

Juuso Rämö #33 |

Hyökkääjä

LeKissä Ilveksestä lainalla oleva Rämö pelasi edellisessä Hermes-ottelussa Juujärven mukaan hyvän ottelun. Silloin heilui myös verkko. Heiluuko lauantaina?

Robert Rooba #88 |

Laitahyökkääjä

Espoon Kokkolaan vaihtanut virolaishyökkääjä saattaa olla kova luu Mestis-kaukaloissa. Onnistuuko Rooba jo avausottelussaan?

» Lähetä palautetta toimitukselle