LeKin kausi vedenjakajalla - "Kovin mahdollinen haaste tähän vaiheeseen"

MESTIS / Ennakko
Kellistäisikö LeKi sarjakärjen kotonaan ja ilmottautuisi vielä mukaan pudotuspeleihin?
Kahdeksan ottelun tappioputkessa vaelteleva LeKi saa keskiviikkona vieraakseen sarjan kärjessä porskuttavan Jukurit. Sarjakärjen kuntopuntari näyttää täysin painvastaista kuin kotijoukkue LeKin – vieraat liitävät tällä hetkellä viiden ottelun voittoputkessa.

Karkaako pudotuspeliviiva kotijoukkueelta jo tavoittamattomiin?

Viimeisestä kahdeksasta ottelusta LeKin pistesarakkeeseen on kilahtanut ainoastaan yksi piste. Samalla ero viimeisessä pudotuspelipaikassa kiinni olevaan Peliittoihin on revennyt jo 14 pisteeseen - LeKillä on kuitenkin pelattuja otteluita kaksi vähemmän.

Suuressa osassa tappio-otteluista LeKi ei ole pelillisesti ollut paljoakaan vastustajaa perässä, mutta näennäinen hyvä pelaaminen ei ole auttanut viemään joukkuetta voittoihin asti. Kotijoukkueen päävalmentaja Juha Juujärvi näkee Jukurien olevan hyvä mittari tappioputkeen suistuneelle saukkolaumalle, ja antaakin tunnustusta mikkeliläisille.

− Kovin mahdollinen haaste tähän vaiheeseen. Jukurit on hyvin liikkuva ja hyvin valmennettu jengi, joka pelaa kovalla temmolla ja ratkaisijoita löytyy laajalta rintamalta.

LeKi koki aiemmin tällä viikolla tuntuvan menetyksen kokoonpanonsa suhteen, kun kauden ehdoton valopilkku Henri Tuominen siirtyi Tšekin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla pelaavan HC Slavia Prahan riveihin.

Viime aikojen erinomaiset tulokset hämänneet

Jukureiden peliä ovat viime otteluissa rasittaneet lukuisat loukkaantumiset, ja niiden myötä vieraiden päävalmentaja Antti Pennanen on saanutkin parsia täyden kokoonpanon eteen kovasti töitä.

Voitoista huolimatta myöskään mikkeliläisten otteet kaukalossa eivät ole pelillisesti häikäisseet, vaikka voittoja on napsunutkin tasaisella tahdilla. 

− Viime aikoina ollaan hieman pelattu huonosti, ei olla ihan tyytyväisiä siihen, miten me pelataan tällä hetkellä, kertoi Pennanen Mestis Weeklyn haastattelussa.

Jukurit ensimmäistä kertaa tällä kaudella Lempäälässä

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti. Lokakuun viimeisenä päivänä Jukurit koulutti LeKiä kotikaukalossaan lukemin 4-0, ja joulukuun alussa pelattu ottelu päättyi myös isäntien selkeään voittoon. 

Mielenkiintoista on se, että vaikka kausi on jo ylittänyt reilusti puolen välin, tämä on ensimmäinen kerta, kun Jukurit vierailee Lempäälässä.

Kotijoukkueen maalitolppien välissä on kahdessa keskinäisessä ottelussa seisonut jo kolme eri torjujaa: Dominik Hrachovina, Henri Kiviaho sekä Ville Nieminen. Keskiviikkona vuoronsa saa nuori Nico Viksten, joka vieraili viime viikolla myös Ilveksen luukkuvahtina.

Seuraa Heitä

Jonatan Tanus #20 |

Laitahyökkääjä

Oli alkukaudesta hyvässä pistetahdissa ennen loukkaantumistaan. On saanut edelleen paljon vastuuta, mutta onnistumisia ei ole tullut odotettua tahtia.

Timo Hiltunen #28 |

Laitahyökkääjä

Nopea, oikea käsi alhaalla pelaava Hiltunen on onnistunut viime otteluissa tiuhaan maalinteossa. Jatkuuko hyökkääjän hyvä vire myös Lempäälässä?

» Lähetä palautetta toimitukselle