Riittääkö kolme maalia voittoon Lempäälässä?

MESTIS / Ennakko
Onnistuuko Luhtalampi toisessa pelissä peräkkäin?
Kuva © Timo Savela
LeKi hakee piristystä tiukkojen tappioiden sävyttämään arkeensa TUTOn kustannuksella. Mielenkiintoinen tilastohuomio povaa ottelusta tasaista.

TUTO antanut LeKille vain yhden pisteen

LeKi ja TUTO ovat kohdanneet tällä kaudella kolmesti. TUTO on voittanut kaikki kohtaamiset, joskin yhden vasta jatkoajalla. Marraskuun lopulla pelatussa edellisessä ottelussa joukkueiden välillä kentällä nähtiin käytännössä vain yksi joukkue, kun TUTO härnäsi LeKiä Lempäälässä kovalla prässäyksellään. Turkulaiset veivät tuolloin ottelun maalein 1-5.

LeKi kaipaa viimeistä silausta peliinsä

LeKi seilaa kuuden ottelun tappiputkessa, jonka aikana se on onnistunut haalimaan kasaan vain yhden pisteen. Pudotuspeliviiva häämöttää horisontissa enää erittäin ohuena. Joukkue on esittänyt kotihallissaan illasta toiseen varsin mallikasta kiekkoilua, mutta maalinteon kanssa on ollut suurta tuskaa.

Vastuu jakautuu käytännössä todella pienelle määrälle pelaajia, eikä tulitukea tule riittävästi. Nähtäväksi jää, miten esimerkiksi Aleksi Luhtalammen pelihuumori kasvaa miehen tehtyä kauden avausmaalinsa edellisessä ottelussa. Lisäksi maalimäärät ottelua kohden ovat jääneet viime aikoina perin alhaisiksi. LeKi on onnistunut tammikuun neljässä ottelussaan maalaamaan vain seitsemästi, mutta vastustaja on tehnyt kolmesta viiteen maalia lempääläläisten verkkoon.

Turkulaiset haluaisivat joulukuun takaisin

TUTO pelasi mallikkaan joulukuun, sillä joukkue poistui ilman pisteitä ainoastaan vuoden viimeisestä kohtaamisesta, kun Peliitat niisti turkulaiset maalein 3-1. Monet TUTOn otteluista venyivät jatkoajalle tai voittolaukauskilpailuun, mutta Ismo Lehkosen suojatit onnistuivat kääntämään tiukat tilanteet edukseen. Siitä on varmasti hyötyä Juha Juujärven luotsaamaa LeKiä vastaan.

TUTO kaipaisi myös piristysruisketta hieman ailahtelevaan puolustuspelaamiseensa. Joissain otteluissa kolmekaan maalia ei riitä voittoon asti, kun joukkue sortuu päästämään jopa viisi maalia. Viimeisimmissä kahdessa ottelussa TUTO on tehnyt yhteensä kolme maalia. 

Seuraa Heitä

Aleksi Luhtalampi #19 |

Hyökkääjä

Luhtalammelta odotettiin hyvin menneen viime kauden jälkeen läpimurtoa täksi kaudeksi, mutta tulosta ei ole syntynyt. Avaako edellispelissä syntynyt kauden avausmaali ketsuppipullon?

Miikka Tuomainen # |

Laitahyökkääjä

Kahdeksaan otteluun tehot 1+2 merkkauttanut romuluinen laitahyökkääjä tekee illasta toiseen hyvää työtä joukkueen eteen. Kantaako se hedelmää perjantaina?

» Lähetä palautetta toimitukselle