TUTOlla tilaisuus tasata puntit

MESTIS / Ennakko
Peliitat on tähän mennessä ollut vahvempi joukkueiden keskinäisissä kohtaamisissa.
Kuva © Timo Savela
Lauantai-iltana Kupittaalla kohtaavat perjantaina lepopäivää viettäneet TUTO ja Peliitat. Seitsemännellä sijalla sarjataulukossa majaileva vierasjoukkue kaipaa onnistujia, kun puolestaan kuudetta sijaa pitävän isäntäjoukkueen täytyy ryhdistäytyä omassa päässä.

Vastustaja pois omalta tontilta

TUTO pelasi keskiviikkona vieraspelin Tikkurilassa Kiekko-Vantaata vastaan ja vaikka lopputuloksena olikin komea 3-1-vierasvoitto, täytyy koko joukkueen ravistella itseään hereille Peliittoja vastaan. Turkulaisten peli huutaa tällä hetkellä ennen kaikkea selkeyttä omassa päässä pelaamiseen.

Keskiviikkona vastustaja päästettiin aivan liian helposti luistelemaan omaan päätyyn, mikä aiheutti tukalia tilanteita ja sydämen tykytyksiä. Oikeastaan suurin syy siihen, miksi lukemat pysyivät suotuisina TUTOlle, oli Kristian Järvisen varmat torjunnat maalilla ja K-Vantaan heikohkot vedot. Ryhdikkyys omassa päässä on siis lauantai-illan kova sana turkulaisleirissä.

Synkkä vieraspelisaldo

Peliittojen kolme viimeistä vieraspeliä eivät ole menneet täysin putkeen. Joulukuun kaksi vieraspeliä päättyivät 7-1 ja 3-0, eikä vuoden alkukaan ollut otollinen: JYP-Akatemia oli viikko sitten lauantaina tyly isäntä, kun se vei täyden pistepotin 4-1-numeroin. Viimeisessä kolmessa vieraspelissä on syntynyt siis vaivaiset kaksi maalia.

Vieraskaukalokammosta on siis päästävä eroon Turkuun päin matkatessa. Etenkin jos turkulaiset sortuvat sekavaan pelaamiseen omassa päädyssään, on Peliittojen paikka iskeä. Vaikka tärkeät maalitykit ovatkin lähteneet Lahden suuntaan, on ratkaisijoita löydyttävä. Nyt jos koskaan olisi yllättäjän paikka iskeä.

Tuoko TUTO otteluvoitot tasan?

Joukkueet ovat viimeksi kohdanneet Kupittaalla lokakuun alussa, jolloin TUTO voitti vain hyvin niukoin 5-4-numeroin. Maalintekijöiden uupuessa Peliittojen voi olla vaikea yltää aivan vastaaviin lukemiin tällä kertaa, mutta pari maalia ja tiivis puolustus riittävät voittoon.

Kotikentällään Peliitat on ollut vahva TUTOa vastaan, sillä kaikkiaan kolmesta tämän kauden kohtaamisista Peliitat on voittanut kaksi nimenomaan kotonaan: syyskuussa heinolalaiset voittivat 4-3 ja joulukuun lopulla lukemin 3-1. Jos Kupittaan kotitaika on tälläkin kertaa murtumaton, on TUTOlla mahdollisuus tasoittaa puntit. 

 

 

Seuraa Heitä

Hannes Björninen #24 | Brynäs

Keskushyökkääjä

Loppiaisen ikävässä Jukurit-tappiossa Björninen onnistui maalinteossa peräti kahdesti. Onko hän se onnistuja, jota Peliitat tarvitsee?

Topi Taavitsainen #55 |

Laitahyökkääjä

Syksylläkin ykkösketjussa ihastuttanut Taavitsainen jatkaa tasaisen vahvoja otteitaan. K-Vantaata vastaan hyökkääjä iski tehot 1+1.

» Lähetä palautetta toimitukselle