LeKi saa vieraita länsirannikolta

MESTIS / Ennakko
Juujärvi piiskaa omiaan vaihtoaitiossa.
Kuva © Miikka Jääskeläinen - http://mjfoto.fi
Kaksi sarjataulukossa peräkkäisillä sijoilla olevaa, ja pudotuspelipaikasta taistelevaa joukkuetta kohtaavat, kun LeKi ja Hermes iskevät yhteen.

LeKi janoaa tulosta

LeKi on kärsinyt koko kauden ajan tuloksettomuudesta. Pelillisesti otteet ovat olleet hyviä, mutta vastustaja on aina onnistunut iskemään maalin tai kaksi enemmän. Yleensä kolme tai neljä maalia on riittänyt voittoon, mutta iltoina, joina LeKi on tehnyt vastaavan maalimäärän, vastustaja on onnistunut iskemään yhden enemmän.

LeKin maalintekovastuu on kasautunut kokeneille kärkihyökkääjille, kuten Miikka Männikölle. LeKi tarvitsisi nuorelta kaartilta onnistumisia, jotta se saisi vaarallisuutta hyökkäyspäähän.

Maalivahtipeli ja puolustus on ollut LeKin vahvuus viime kauden otteluissa. Jimi Santalan ja Pasi Puistolan johtama pakkikalusto tarvitsisi kuitenkin tulitukea, jotta hyökkäyksiinlähdöt saisivat lisää tehoa.

Hermes kaipaa tasaisuutta

Janne Kivilahden ja Teemu Hutun takana ei Hermeksellä ole ollut liiaksi tasaisia suorittajia. Muutama muukin pelaaja on väläytellyt kauden mittaan ja saanut aikaan ihan mukiinmeneviä pisteitä, mutta pärjätäkseen pudotuspeleissä tulee Hermeksen saada lisää tasokkuutta hyökkäyspäähän.

Maalivahtipeli Denis Godlan johdolla on ollut kauden aikana kohtuullisen hyvää tasoa, joten sillä puolella Hermeksellä ei ole huolta. Joonas Kuuselakaan ei ole huono maalivahti, mutta hänen torjuntavuoroillaan vastustaja on saanut mahdollisuuden voittoon liian usein.

Hermeksellä tilastot puolellaan

LeKi on sarjan toiseksi huonoin kotijoukkue. Se on kerännyt kolmestatoista pelaamastaan kotiottelusta kuusi voittoa. Lisäksi LeKi on ensimäiset erät huomioiden Mestiksen toiseksi huonoin joukkue. 

Hermes sen sijaan on pysyttäytynyt sarjan keskikastissa jokaisen erän tilastoissa. On siis selvästi nähtävissä, että Hermes on pystynyt säilyttämään tasaisuutensa lempääläläisisäntäänsä paremmin.

EDIT: Seuraa häntä-pelaajat muutettu. Västilä ja Lehto eivät ole pelaavissa kokoonpanoissa.

Seuraa Heitä

Tommi Välimaa #72 |

Laitahyökkääjä

Ilveksestä LeKin vahvuuteen tullut Välimaa saa Mestiksessä ison vastuun. Onnistuuko isokokoinen hyökkääjä sarjaporrasta alempana?

Aleksi Rekonen #18 |

Laitahyökkääjä

Tällä kaudella liigavauhtiakin haistelemaan päässyt Rekonen on istutettu Hermeksessä ykköskeskushyökkääjäksi. Tilanteita kovia tehoja iskeneen Janne Kivilahden rinnalla arvaisi syntyvän.

» Lähetä palautetta toimitukselle