Horjuttaako Hermes vihdoin SaPKoa voiton arvoisesti?

MESTIS / Ennakko
Denis Godla tolppien välissä on ollut Hermekseltä keskeinen satsaus.
Kuva © Timo Savela
Perjantaina Hermeksen vieraaksi matkaava SaPKo kärkkyy itselleen parempia asetelmia keväälle. Kymmenen pisteen päässä pässipaidoista majailevalla Hermeksellä tekee puolestaan tiukkaa kasvattaa eroa pudotuspeliviivaan.

SaPKo toistaiseksi niskan päällä

Hermes ja SaPKo pelasivat molemmat viimeksi viime viikon sunnuntaina, joten jäälle luistelee kaksi levännyttä, mutta normaaliin harjoitusrytmiin palannutta joukkuetta. 

Kauden aiemmissa keskinäisissä kohtaamisissa SaPKo on kuitannut viisi pistettä kuudesta. Kokkolalaiset eivät ole siis pystyneet haastamaan pässipaitoja voitosta.

Voitot karttaneet Hermestä

Hermeksen sunnuntaista 6-4-voittoa Hokista edelsi viiden ottelun pisteetön tappioputki. Sen aikana joukkue teki keskimäärin vain 2,2 maalia ja päästi keskimäärin peräti viisi maalia ottelua kohden. Kokkolalaiset ovatkin pitkin kautta poukkoilleet voittoputkista pitkiin tappioputkiin.

Pelillisesti sekä puolustuksen että hyökkäyksen suoritusvarmuus on usein ollut heikoilla kantimilla. Slovakkivahti Denis Godlaa ottelukohtaista urakkaa Hermeksen on syytä pyrkiä vähentämään.

Hyökkkäyssuuntaan kokkolaisilla on kuitenkin hyvä aihio rakentaa: joukkue pääsi myös Hokkia vastaan useisiin ylivoimahyökkäyksiin käyttäen nopeita kääntöjä. Hermes osaakin hyödyntää vaarallisuutensa silloin, kun vastustaja ei ole parhaimmillaan. 

Tasapaino SaPKon avainasiana

Viidentenä oleva SaPKo on vain pisteen päässä Kiekko-Vantaasta ja viiden pisteen päässä Jokipojista. Pässilauma onkin, huolimatta lukuisista tappioista Jukureille ja Hokille, sekä materiaaliltaan että pelillisesti pudotuspelijoukkue kotiedulla.

Joukkue sai joulun jälkeen Casimir Jürgensin takaisin takalinjoilleen, joten jalkeilla paras mahdollinen puolustus. Savonlinnalaisten puolustuspää on nostanutkin hiljalleen tasoaan lähemmäksi hyökkäysosastoa. Keväällä näiden osa-alueiden olisikin oltava tasapainossa toisiinsa nähden.

Seuraa Heitä

Eetu Karvinen #5 |

Laitahyökkääjä

Kokkolalaisjoukkueen tuore hankinta pukee Hermes-paidan päälleen keskiviikkona. Lähteekö Karvisen peli paremmin lentoon, toisin kuin KeuPassa?

Tomi Wilenius #63 | Pyry

Keskushyökkääjä

Mestiksen maalipörssissä neljäntenä oleva Wilenius on pysynyt tiukasti lähes piste per ottelu -tahdissa. Hyökkääjä onkin vain kiihdyttänyt vauhtiaan kohti ratkaisupelejä.

» Lähetä palautetta toimitukselle