Keskinkertainen vierasjoukkue haastaa kotijoukkueen timanttisen puolustuksen

MESTIS / Ennakko
Kauppilalle olisi tarjolla suurta kiekollista roolia LeKin peräpäässä, mutta pystyykö hän vastaamaan haasteeseen?
Kuva © Timo Savela
Tiistaina jatkuvat pelit myös Mestiksen puolella, kun juuri ennen joulutaukoa epäonnistuneen ryöstöretken Tikkurilaan tehnyt LeKi isännöi Kiekko-Vantaata.

Keskinäisten pisteet tasan 6-6

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella jo neljästi. Lokakuussa pelatuista kolmesta keskinäisestä ottelusta LeKi vei nimiinsä kaksi ja Kiekko-Vantaa yhden.

Edellisen kerran joukkueet mittelivät paremmuudesta Kiekko-Vantaan isännöimänä viimeisellä kierroksella ennen Mestiksen joulutaukoa. Ottelu eteni tasalukemissa aina kamppailun viimeiselle peliminuutille asti, kunnes 45 sekuntia ennen päätössummeria kotijoukkueen Janne Öfverström iski ylivoimalla vantaalaisille 2-1–voitto-osuman.

Kotijoukkueen puolustus ollut timanttia

Alkukaudesta Juha Juujärven luotsaaman saukkolauman otteet eivät silmiä häikäisseet, mutta ennen joulutaukoa pelatuissa otteluissa alkoi tunnelin päässä näkyä valoa niin pelillisesti kuin tuloksellisestikin. Nuori Nico Viksten on saanut entistä enemmän vastuuta LeKin maalinsuulla ja on hoitanut tonttinsa viime otteluissa mainiosti.

Edellisissä peleissä erityisesti joukkueen puolustuspelissä on nähty huima parannus alkukauteen verrattuna. Viimeiseen neljään otteluun LeKi on päästänyt ainoastaan kuusi maalia, joten nähtäväksi jää, löytävätkö vantaalaiset keinot LeKin puolustuksen pilkkomiseksi.

Kiekko-Vantaan vieraspelaaminen keskinkertaista

Vierasjoukkue majailee tällä hetkellä sarjataulukossa sijalla viisi. Kotiotteluissa joukkueen putki on kuitenkin luistanut paremmin kuin vieraissa - lohipaidat ovat sarjan kolmanneksi paras kotijoukkue.

Mikäli Kiekko-Vantaa haluaa taistella kauden päätteeksi aivan kärkisijoista, on nuoren päävalmentajan Simo Mälkiän keksittävä lääkkeet, joilla vahva kotipelaaminen saataisiin siirrettyä myös vieraskentille.

Seuraa Heitä

Antti Kauppila #42 |

Puolustaja

Viime kaudella komeat 24 tehopistettä KeuPassa nakuttanut puolustaja ei ole noussut vielä sille tasolle, mitä häneltä Lempäälässä odotetaan. Ominaisuudet kiekolliseen rooliin ovat olemassa, mutta kaipaisi kipeästi onnistumisia.

Lasse Uusivirta #34 |

Puolustaja

Bluesin juniorikoulun läpikäyneellä hyökkäävällä puolustajalla on potentiaalia nousta liigatason puolustajaksi. Tälläkin kaudella joukkueen varakapteenille on kertynyt tehopisteitä jo ihan kelvollisesti, mutta viimeinen askel odottaa vielä ottamistaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle