Onko Jukurit jälleen paikalliskamppailun herra?

MESTIS / Ennakko
Miro Mäkinen pääsi tuulettamaan joukkueiden edellisessä kohtaamisessa.
Kuva © Antti Varonen
Jukurit ja SaPKo ovat ottaneet monesti yhteen Kalevankankaan jäähallissa. Tiistai-iltana joukkueet kohtaavatkin kenties viimeistä kertaa Mikkelissä, ellei paikallisvastustajat kohtaa jälleen pudotuspeleissä.

Jukurit vahvassa vireessä

Kotijoukkue Jukureiden ottelut viime aikoina ovat menneet voitosta voittoon. Joukkueen vahvuus on ollut maalinteko ja maalineduspelaaminen, vaikka Jukurit voittikin edellisen ottelunsa melko niukasti maalein 1-0.

Lisäksi yksi voittamisen avaimista on ollut onnistumiset laajalla rintamalla: pelien ratkaisut eivät ole jääneet yhden ketjun varaan. Tämän vuoksi vastustajan on pysyttävä hereillä puolustuksessa, sillä jukurijoukkueen jokainen ketju pystyy tarvittaessa maalintekoon.

Maalinteko SaPKon ilonaiheena

SaPKon pelissä ilonaiheita on aiheuttanut melko hyvällä prosentilla onnistunut maalinteko, mitä on nähty niin ikään melko laajalla rintamalla. Savonlinnalaisjoukkue on lisäksi sitoutunut joukkueen pelitapaan ja noudattanut Pasi Räsäsen luomia suunnitelmia.

Jukureita vastaan SaPKon täytyy toteuttaa edellisestä Peliitat-ottelusta tuttuja kontrollilähtöjä, sillä Jukurit karvaa kovaa kotikaukalossaan. SaPKolla ei siis ole varaa kiekonmenetyksiin.

Tarraako Jukurit tiukemmin Etelä-Savon herruuteen?

Paikallisvastustajat ovat kohdanneet toisensa neljästi alkukauden aikana, joista Jukurit on poistunut voittajana kolmesti. Joukkueiden ensimmäisessä ottelussa SaPKo oli tehokas maalipaikoissaan, ja onnistui yllättämään mikkeliläiset.

Kolmessa jälkimmäisessä ottelussa Jukureiden ruuti on kuitenkin ollut kuivaa. Mikkeliläiset pääsivät otteluissa useasti parhaille maalintekopaikoille, joista ottelun ratkaisumaalit myös syntyivät.

Ei pidä kuitenkaan unohtaa, että useasti Jukureiden ja SaPKon välisissä otteluissa sattuu ja tapahtuu. SaPKon on jälleen maalinteon lisäksi myös puolustettava tiiviisti, sillä Mikkelistä ei ole viety pisteitä helposti tällä kaudella.

Seuraa Heitä

Sameli Ventelä #5 |

Puolustaja

Ventelä murtautui Mestis-tasolle erittäin vahvasti. Jatkaako puolustaja siitä, mihin syyskaudella jäi?

Joonas Valkonen #4 |

Puolustaja

Jukureiden kanssa loppukauden mittaisen sopimuksen tehnyt Valkonen on luutinut vahvasti Jukureiden puolustuksessa. Ulottuva puolustaja ei pelkää mennä tilanteisiin, vaan pelaa vankalla itseluottamuksella.

» Lähetä palautetta toimitukselle