SaPKo saapuu kaamoksen keskelle - jatkuuko RoKin kotikirous?

MESTIS / Ennakko
Tuottaako RoKin taistelu tällä kertaa tulosta?
Kuva © Timo Savela
Kymmenen ottelun tappioputkessa oleva sarjajumbo RoKi taistelee sarjapisteistä taas keskiviikkona, kun vieraaksi saapuu Savonlinnan Pallokerho. Haastetta putken katkaisemiseen riittää, sillä illan vastustaja on saalistanut pisteitä vierasotteluista hyvällä menestyksellä.

RoKi paransi pelillisiä esityksiään viikonloppuna hieman, mutta kamppailut TUTOa ja LeKiä vastaan päättyivät siitä huolimatta yhden maalin tappioihin. Vaikka voittoja reissulta ei kertynyt, niin otteet tuovat hieman valoa Lapin kaamokseen.

Edellisessä kotiottelussa Hermestä vastaan RoKi oli haluton ja tuttu taistelutahto loisti poissaolollaan. Viikonlopun vieraskiertueella pelaajien asenne oli parempaa luokkaa ja selkeitä notkahduksia ei päässyt käymään.

Monissa häviämissään otteluissa RoKi ei ole jäänyt vastustajastaan paljoa pelillisesti jälkeen, mutta sarjassa säilymisen kannalta tiukat ottelut tulisi pikkuhiljaa kääntää voitoiksi. Lappilaisten materiaalilla se on helpommin sanottu kuin tehty, sillä kokoonpano on melko nuori ja kokematon.

Hyökkäyspäähän joukkue kaipaa uusia vastuunkantajia, sillä suurta tulosvastuuta kantavan kultakypärän Henri Fominin pelaaminen on epävarmaa SaPKoa vastaan. Paremmalla viimeistelyllä RoKi olisi saanut napsittua tärkeitä pisteitä useissa otteluissa, mutta tilanteiden tuhriminen on yleensä johtanut verkon heilumiseen toisessa päässä.

Niukat tappiot osoittavat, että joukkueen puolustuksessa ei ole suurempia ongelmia. Maalivahti Paavo Hölsä ottaa illasta toiseen tärkeitä koppeja ja puolustajat kapteeni Henri Joki-Erkkilän johdolla taistelevat kiekosta viimeiseen asti.

Sarjanelosen kaataminen vaatii RoKilta huipputason onnistumista. Uhrautuva puolustus antaa siihen mahdollisuudet, mutta hyökkäyspäässä kiekko pitäisi saada survottua tavalla tai toisella vastustajan verkkoon - mieluiten vielä useampaan kertaan.

SaPKo vahva vieraissa

SaPKolla on riveissään paljon kiekollista taitoa ja sen myötä pelin kontrolloiminen luonnistuu pässipaidoilta hyvin. Toistaiseksi hyökkäykselliset aseet ovat toimineet tehokkaammin vieraskaukalossa, sillä Pallokerho kuuluu illan isäntien tapaan sarjan heikoimpiin kotijoukkueisiin.

Viimeisin ottelu Kiekko-Vantaata vastaan oli vaikea, mutta onnistunut alivoimapeli toimi joukkueen kulmakivenä ja ratkaisu venyi voittolaukauskilpailuun asti. SaPKon paras pistemies Janne Kumpulainen ratkaisi ottelun maalillaan ja kaksi pistettä matkasi voiton myötä Savonlinnaan.

Vieraiden maalilla Antti Leskinen on pitänyt joukkuettaan pystyssä kahdessa viimeisimmässä ottelussa, kun taas kakkosvahti Olli Kälkäjän otteet eivät ole olleet yhtä vakuuttavia. Vierasotteluiden torjuntaprosentti Leskisellä on sarjan toiseksi paras (92,62%), joten mies nähtäneen tolppien välissä keskiviikkonakin.

Tilastojen valossa ottelun ennakkosuosikista ei ole epäselvyyttä, sillä RoKi on Mestiksen ylivoimaisesti huonoin kotijoukkue ja SaPKo neljänneksi vahvin vierasjoukkue. Sisuuntunut kotijoukkue antaa savonlinnalaisille varmasti kovan vastuksen, mutta Antti Leskisen huippuvire ei helpota kotijoukkueen urakkaa verkkojen heiluttamisessa.

Seuraa Heitä

Juhani Tamminen #88 |

Keskushyökkääjä

Pääsi pisteille molemmissa viikonlopun vierasotteluissa. Suomi-sarjassa tehoilleelta hyökkääjältä odotetaan samanlaisia otteita jatkossakin.

Teemu Lepaus #75 |

Laitahyökkääjä

Lepaus on pelannut tasonsa mukaisen kauden, mutta oikeaa roolia hyökkääjälle ei tunnu löytyvän. Nouseeko enemmän esiin RoKia vastaan?

» Lähetä palautetta toimitukselle