Maalinteon ääripäät vastakkain Jyväskylässä

MESTIS / Ennakko
Maalinteko on sujunut Jukureilta viime aikoina mallikkaasti.
Kuva © Antti Varonen
Jyväskylän lauantai-illassa yhteen lyövät sarjan hännille juuttunut JYP-Akatemia ja sarjakärki Jukurit. Tappioista huolimatta jyväskyläläisisäntä on tehnyt peleistä tiukkoja, joten täysi päivätyö odottanee myös Jukureita.

JYP-Akatemia kohtasi viikolla LeKin ja Jokipojat kärsien molemmissa tappiot. Molemmissa otteluissa joukkueen ongelmakohdaksi muodostui maalin tekeminen, sillä paikkoja joukkue sai luotua riittävästi.

− Nollalla maalilla on vaikea voittaa peliä. Roikuttiin 1–0:ssa kauan, ja meillä oli kyllä riittävästi paikkoja, muttemme pystyneet murtamaan Jokipoikien puolustusta, harmitteli jyväskyläläisluotsi Jukka Ahvenjärvi perjantain ottelun jälkeen.

Hurrikaanipaidoille maalin tekeminen on tuottanut läpi kauden tuskaa, sillä joukkue on viimeistellyt sarjassa vähiten maaleja - 56 täysosumaa. Apuja tähän osa-alueeseen odotetaan kuitenkin muun muassa Topi Nättiseltä, Mikko Virtaselta ja Joose Antoselta, jotka palasivat liigajoukkueen vahvuudesta takaisin Mestikseen.

Puolustuspäässä joukkueen peliä on leimannut ajoittainen uhkarohkeus ja siitä seuranneet yksilövirheet ovat johtaneet takaiskumaaleihin. Hyökkäyspään tehottomuus on puolestaan aiheuttanut tuskastumista ja kiekkoa on roiskittu maalia kohti vähän joka paikasta.

Joukkueen maalinsuulla vastuuta ovat jakaneet pääasiassa Dennis Saikkonen ja Markus Ruusu. Jokipoikia vastaan maalia vartioi Saikkonen, joten lauantaina pelivuorossa saattaa olla Ruusu. 

Pitkästä aikaa vieraissa

Vierasjoukkue Jukurit pelaa myös viikon kolmannen ottelunsa. Viikon aiemmissa kamppailuissa joukkue voitti kotikaukalossaan Kiekko-Vantaan sekä Hermeksen ja venytti voittoputkensa jo 12 otteluun.

Vastakohtana jyväskyläläisisännän tehottomuudelle on Jukurit tehnyt sarjassa eniten maaleja (106). Joukkueen jokaisesta kentästä löytyy ratkaisuvoimaa - viimeisimpänä perjantain Hermes-pelissä hanojaan neljällä täysosumalla aukonut Roope Ranta.

Puolustuspäässä Jukureille on ollut viime peleissä sattunut pieniä virheitä ja vastustaja on rokottanut niistä tehokkaasti. Kiekko-Vantaa-ottelun jälkeen päävalmentaja Antti Pennanen hieman harmittelikin halvalla annettuja takaiskumaaleja, joten se on osa-alue, johon täytyy kiinnittää huomiota.

Yksi Jukureiden tehokkuuden takeista on ollut kovalla prosentilla toiminut ylivoimapelaaminen. Jukurit on tehnyt sarjassa 33 ylivoimamaalia, mikä oikeuttaa kyseisen tilaston kärkisijaan. Perjantain Hermes-kamppailussakin joukkue iski kahdeksasta osumastaan neljä ylivoimalla.

Vahvassa vireessä olevan jukurijoukkueen horjuttaminen vaatii hurrikaanipaidoilta nappisuoritusta niin hyökkäys-kuin puolustuspäässäkin. Jukurit on varsinkin johtoasemaan päästyään osoittautunut monelle joukkueelle liian kovaksi palaksi, joten pitkään tasaisissa lukemissa pysyvä peli sopii varmasti isännille paremmin.

Seuraa Heitä

Topi Nättinen #59 |

Laitahyökkääjä

Mestiksen puolella tilille on kertynyt vain miinusmerkintöjä, joten isoon rooliin kaavaillulta hyökkääjältä kaivataan isoa tasonnostoa.

Roope Ranta #21 | TUTO

Laitahyökkääjä

Väkkärämäinen hyökkääjä kasvatti perjantain Hermes-ottelussa kauden maalimääränsä kolmesta seitsemään. Jatkuuko hyökkääjän maalivire Jyväskylässäkin?

» Lähetä palautetta toimitukselle