Napapiirin sankarit saapuvat Lempäälään

MESTIS / Ennakko
Päävalmentaja Juha Juujärven opit ovat purreet viime aikoina.
Kuva © Miikka Jääskeläinen - http://mjfoto.fi
Muutaman voiton putkessa suorittava LeKi saa vastaansa sarjajumbo RoKin Lempäälän lauantaisaunassa.

Kotijoukkue LeKillä menee tällä hetkellä miltei paremmin kuin koko kaudella. Joukkue on ottanut kaksi peräkkäistä murskavoittoa, kun se on kaatanut JYP-Akatemian ja Hokin. Lauantaina saukkopaidat mielivät jatkaa voittokulkuaan rovaniemeläisten kustanuksella. 

LeKi on selvästi siis toipunut ykkössentteri Henri Tuomisen lähdöstä mallikkaasti ja peli alkaa löytää uomiaan. Lisäksi puolustuspeli on viime otteluissa toiminut vakuuttavasti. Sami Laakson johtama ketju on nostanut tasoaan merkittävästi. Lisäksi ykköspuolustajat Pasi Puistola ja Jimi Santala ovat pysyneet luotettavina. 

Vierailija RoKilla on menossa erittäin vaikea jakso. Joukkue on roimassa tappioputkessa ja jumbosija alkaa näyttää vakiintuneelta kohtalolta Rovaniemen ylpeydelle. Joukkueen ykköspyssynä on häärinyt koko kauden hyökkääjä Henri Fomin, joka kaipaisi kipeästi laajempaa tulitukea kuin tällä hetkellä saa. Lisäksi maalivahtikaksikon Paavo Hölsä - Toni Eskelinen on pystyttävä voittamaan vastustajan veräjänvartija ilta toisensa jälkeen, jotta RoKi voisi kamppailla pisteistä.

LeKi esitteli viime ottelussaan uuden itävaltalaispuolustajan, kun Daniel Mitterdorfer hyppäsi Jyväskylässä kaukaloon. Mitterdorfer onnistui myös maalinteossa, joten alkutaival oli puolustavaksi puolustajaksi miellettävällä HC Innsbruckin kasvatilla makoisa. Nähtäväksi jää, miten herran kotidebyytti sujuu.

LeKi olosuhteiden valossa ennakkosuosikki

LeKillä on ollut taukoa peleistä keskiviikosta lähtien, kun taas RoKilla on menossa raskas vieraskiertue. Joukkue pelasi perjantaina tiukan pelin Turussa, josta mukaan tarttui yksi piste jatkoaikatappion myötä. Väsymys painaa varmasti rovaniemeläisten jaloissa. Se saattaakin olla LeKin iskun paikka. Jos kotijoukkue saa putken kulkemaan raikkaasti heti alusta lähtien ja pystyy pitämään kiekkokontrollin itsellään, on se vahva ehdokas kairaamaan sarjapisteet itselleen.

RoKi on kuitenkin sarjan keskitasoa vierassaldolla mitattuna, joten mikään heittopussiporukka ei Lempäälän kanavan tuntumaan saavu. Pohjoisen pojat osoittavat varmasti taistelutahtoa viimeiseen sekuntiin asti. Ylivoima-apua RoKi tuskin kovin paljon tulee saamaan, mikäli tilastoja on uskominen. LeKi on nimittäin koko Mestiksen vähiten kaksiminuuttisia ottanut joukkue. 

Mikäli LeKi saa pidettyä hyvän vireensä yllä ja puolustuksen kasassa, ei RoKilla pitäisi olla suuria mahdollisuuksia yllättää saukkopaitoja.

Seuraa Heitä

Juuso Rämö #33 |

Hyökkääjä

Ilveksen sopimuspelaaja Rämö on pelannut pitkin kautta varsin vaihtelevassa roolissa, kun pelipaikka on vaihdellut aina ykkösketjun keskushyökkääjästä nelosketjun laitahyökkääjäksi. Miten Rämö onnistuu lauantain ottelun roolissaan?

Mikko Väänänen #23 |

Laitahyökkääjä

Kärkiketjujen keskushyökkääjä on onnistunut tällä kaudella vaihtelevalla menestyksellä. Hän on kuitenkin yksi niistä pelaajista, joilta rovaniemeläiset odottavat suuria tekoja joukkueen nostamisessa ylöspäin.

» Lähetä palautetta toimitukselle