SaPKo haastaa Kiekko-Vantaan Tikkurilassa

MESTIS / Ennakko
Kiekko-Vantaan päävalmentaja Simo Mälkiä on ollut tyytyväinen omiinsa.
Kuva © Timo Savela
Kiekko-Vantaa saa lauantaina vieraita Savonlinnasta, kun SaPKo saapuu Tikkurilaan haastamaan vantaalaiset.

Kiekko-Vantaa kohtaa lauantaina vieraita Savonlinnasta, kun SaPKo saapuu Tikkurilan Urheilupuistoon haastamaan vantaalaisia. Joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen lokakuussa päättyi Savonlinnassa Kiekko-Vantaan voitonjuhliin jatkoajalla numeroin 6-5.

Kiekko-Vantaalla on takanaan keskiviikon vierasottelu Mikkelissä Jukureita vastaan. Tiukahkon ottelun voiton vei Jukurit maalein 4-3. SaPKo sen sijaan pelasi perjantaina kotiottelun Kajaanin Hokkia vastaan ja kärsi tappion lukemin 3-1.

Sarjataulukossa joukkueet lukeutuvat niin sanotusti keskikaartiin: Kiekko-Vantaa on kuudentena ja SaPKo neljäntenä. Joukkueiden välistä piste-eroa on vain suoran voiton verran eli kolme pistettä.

Kiekko-Vantaa lujilla Mikkelissä

Kiekko-Vantaa taisteli Mikkelissä ansiokkaasti, mutta voitto luisui käsistä. Vantaalaiset olivat paremmin mukana pelissä, kun Jukurit piti yllä kovaa tempoa. Voittoon asti eivät lohipaidat yltäneet, eikä edes tasapeliin.

Lohipaidat hävisivät ottelussa lukuisia kaksinkamppailuja, minkä vuoksi Jukurit pääsi maukkaisiin maalintekopaikkoihin. Kiekko-Vantaan päävalmentaja Simo Mälkiä oli kuitenkin ilahtunut joukkueensa esitykseen.

− Ensinnäkin jätkille kiitos siitä, että olivat valmistautuneet hyvin. Ei jäänyt yrityksestä ja taistelusta kiinni, sillä saatiin raavittua kaikki tuonne kentälle, mitä ikinä saatiin, Mälkiä kommentoi.

SaPKolle kirvelevä kotitappio

SaPKo koki perjantaina kirvelevän kotitappion, kun Kajaanin Hokki kohenteli asemiaan Mestiksen kärjessä. Jukurit ja Hokki ovat tasapisteissä, mutta Jukurit on pelannut ottelun enemmän. SaPKon päävalmentaja Pasi Räsänen havaitsi otteluissa tyypillisiä piirteitä.

− Hyvin sama virsi kuin lähes aina tällä kaudella kärkijoukkueita vastaan. Joukkueen peli-ilmeestä ei jäänyt kiinni, mutta me emme tehneet paikoistamme maaleja, kaveri taas teki kolmannen erän ylivoimastaan, Räsänen kommentoi.

SaPKo karvasi todella kovaa ja käänsi peliä omista nopeasti heti kiekon saatuaan. Suurimmat ongelmat Räsäsen mukaan olivat hyökkäyspään maalineduspelaamisessa.

Käyttäjän mroivas kuva

Arvio ottelusta: Mikko Roivas

Illan ottelussa kohtaavat kaksi keskikaartin joukkuetta. Ensimmäisessä ottelussa lokakuussa vantaalaiset veivät voiton jatkoajalla. SaPKo ja myös aika ajoin Kiekko-Vantaa ovat kärsineet tehottomuudesta, ja ratkaisun asiaan tekevä on lähempänä voittoa. Lohipaidat ovat pelanneet kotiluolassa suhteellisen hyvin, ja voi olettaa, että samansuuntainen trendi säilyy ja kotijoukkue voittaa.

Seuraa Heitä

Toni Leinonen #25 |

Laitahyökkääjä

Lohipaitojen kapteeni on ollut erinomaisessa pelikunnossa.

Teemu Lämsä #45 |

Keskushyökkääjä

Hyökkääjä on osoittanut hyviä otteita illasta toiseen.

» Lähetä palautetta toimitukselle