Lähteekö kotipelien eläintarha selästä, RoKi?

MESTIS / Ennakko
Jyväskylässä Mikko Väänänen kunnostautui maalilla.
Kuva © Timo Savela
Hermes etenee keskiviikoksi Mestiksen pohjoisimpaan kolkkaan, missä vaanii jo pitkään kotivoittoa nälkäisesti hamunnut RoKi.

RoKi lähtee peliin vaikeiden vaiheiden jälkeen. Keski-Suomen vieraskiertue ei onnistunut toivotulla tavalla, sillä lauantaina siniset hävisivät JYP-Akatemiaa vastaan. Keuruultakaan ei kerääntynyt perjantaina pisteitä taskuun, kun KeuPa HT suoriutui Rovaniemen Kiekkoa vastaan 3-0-voitolla.

Kokkolan Hermes on pelannut myös viimepelinsä Keski-Suomen joukkueita vastaan. Perjantaina kokkolalaiset saivat käteen täyden pistepotin kotipelissänsä Akatemiaa vastaan, mutta kokivat aiemmassa pelissä kirvelevän 2-1-tappion KeuPaa vastaan.

Hermes ja RoKi aloittivat tämän kautensa toisiansa vastaan. Syyskuussa Kokkolassa pelattu ottelu päättyi Lapin joukkueen maukkaaseen jatkoaikavoittoon.

Pisteiden merkitys

Rovaniemen joukkueelle kotivoitto Hermestä vastaan kaventaisi matkaa Akatemiaan, kun RoKi on tällä hetkellä sarjataulukossa viimeisenä. Rovaniemeläiset ovat kuuden pisteen päässä Jyväskylän joukkueesta.

Kokkolan joukkue on vuorostaan sijalla kahdeksan. Heinolan Peliitat kutkuttelisivat iskuetäisyydellä, ja voitto Rovaniemellä ohittaisi Hermeksen Peliitoista sarjataulukossa, mikäli KeuPa voittaisi Peliitat. Paljon on Hermeksellä pelissä keskiviikkona, niin Napapiirillä kuin Heinolassa. Sen lisäksi kokkolalaisten tulee olla tarkkoina kintereillä tulevan Lempäälän Kisan suhteen.

RoKi lähtee hakemaan kotivoittoa, mikä viime kerralla Rovaniemellä karkasi lopulta utopistiseksi fantasiaksi Mikkelin Jukureita vastaan kolmannessa erässä. Hermeksellä on revanssin mahdollisuus syyskuisesta kamppailusta.

Seuraa Heitä

Ville Rajala #9 |

Laitahyökkääjä

Hermeksen Rajala teki maalin niin Akatemiaa, kuin KeuPaakin vastaan. Jatkaako pelaaja viimeistelyä Rovaniemellä?

Jussi Pelto-Arvo #43 |

Hyökkääjä

Kun RoKi siirtää pelin tempoa nopeammalle vaihteelle, astuu esiin Pelto-Arvon luistelu. Tuleeko Hermeksen puolustus pysymään Pelto-Arvon vauhdissa mukana?

» Lähetä palautetta toimitukselle