Jatkuuko KeuPan voitokas Heinola-putki?

MESTIS / Ennakko
Juuso Mörsky on tärkeä vastuunkantaja KeuPa-hyökkäyksessä.
Viime kauden kilpakumppanit Peliitat ja KeuPa HT ottavat yhteen keskiviikkona. Mestis-nousunsa jälkeen KeuPa ei ole hävinnyt Heinolassa kertaakaan.

KeuPa HT oli viime kaudella melkoinen kiusankappale Peliitoille. Kuudesta ottelusta Peliitat voitti vain kaksi, eikä KeuPa kaatunut kertaakaan Peliittojen kotikaukalossa. Pääosin tasaisia taisteluita käyneet joukkueet kilpailivat viimeisestä pudotuspelipaikasta aivan päätöskierroksille asti, kunnes KeuPa veti pidemmän korren vain pisteen erolla. Tällä kaudella joukkueet ovat kohdanneet kerran Keuruulla. Tuo ottelu päättyi Peliittojen jatkoaikavoittoon. 

Jatkuuko KeuPan nousujohteinen jakso?

Synkän alkusyksyn jälkeen KeuPa on piristynyt. Kolmen ottelun voittoputki katkesi lauantaina Savonlinnassa, mutta joukkueella ei ole syytä lannistua. Kausi on vasta nuori ja sijoitus sarjataulukossa ei ole täysin lohduton, mutta voittoja on otettava paljon lisää. KeuPa on tuskaillut etenkin hyökkäyspelaamisen ja maalinteon kanssa, kun puolustus ja maalivahtiosasto on hoitanut hommansa vähintäänkin kiitettävästi. Bussimatkat ovat ilmeisesti haastavia joukkueelle, sillä KeuPa on voittanut vasta yhden vierasottelun varsinaisella peliajalla. Pisteitä katsottaessa KeuPa lieneekin sarjan heikoin vierasjoukkue. 

Löytääkö Peliitat voittojen tielle?

Peliitoille viime viikko oli vaikea. Kiekko-Vantaa jätti Heinolaan vain yhden pisteen ja perjantaina Jukurit tylytti Peliittoja maalein 7-1. Etumatka pudotuspeliviivaan kapeni, mutta suurta hätää ei vielä ole. Tällä viikolla kurssin on kuitenkin käännyttävä parempaan suuntaan. 

− Keskiviikko on iso päivä meille. Heikompi viikko takana, keskiviikkona tuloksellisesti huono peli ja perjantaina myös pelillisesti. Nyt on paluu kotikentälle, joten puolustuspelin ja oman maalin suojelemisen täytyy olla parempaa kuin Mikkelissä. Se on meidän pelin perusta, joten meidän täytyy palata tasollemme siinä, kommentoi päävalmentaja Lauri Merikivi.

Jos KeuPa on heikko vierasjoukkue, niin Peliittojen kotitilastot eivät häikäise sen enempää. Peliitat on kuitenkin pelannut erittäin hyvin kotikaukalossaan, mutta maalin pelit ovat kääntyneet turhan usein vastustajille. Viime kaudella KeuPa nappasi useamman voiton Heinolasta pienen maalieron turvin. Nuo pelit ovat hyvin päävalmentaja Merikiven muistissa, mutta nöyristelemään ei Peliitat lähde.

− Tietenkin viime kausi on yhä hampaankolossa. KeuPa on hyvä joukkue, heillä on paljon hyviä pelaajia. Kyllä me lähdetään tosissaan kamppailemaan. Hyvä peli tiedossa.

Tutut pistemiehet valokeilassa

KeuPa HT tarvitsee kultakypärä Juuso Mörskyltä jälleen kerran perusvarman esityksen. Joukkueensa pistepörssiä tehoin 12+7 johtava Mörsky on ottanut joukkueen reppuselkään useasti muutamissa viimeisissä peleissä, mutta tulosta odotellaan muiltakin. Mörskyn huonolla illalla voi olla suuria vaikutuksia koko joukkueen suorittamiseen. KeuPa saa todennäköisesti terveen miehistön jalkeille. Antti Karjalainen aloittanee tolppien välissä. 

Peliitat on nojannut viime peleissä Kimi KoivistonMiska Siikosen ja Miika Roineen ketjuun. Vaikka kolmikon yhteispeli onkin toimivaa ja kaunista katseltavaa, niin Peliitat tarvitsee tehoja laajemmalta rintamalta. Aatu Viljasen laukaukset ovat alkaneet osua kohteeseen, Jesse Häkkinen nakuttaa pisteitä tasaiseen tahtiin ja Christian Silfverin pistesaldo 7+7 on vakuuttava puolustajalle. Näiltä herroilta vaaditaan tulitukea Siikosen johtamalle tehoketjulle. Peliitat jatkaa viime viikon kokoonpanolla. Aloittavasta maalivahdista ei ole varmaa tietoa, mutta Emil Larmi aloittanee tolppien välissä. 

Seuraa Heitä

Ilari Metsola #25 |

Puolustaja

Metsola on yksi sarjan aliarvostetuimpia puolustajia. Virheettömästi omalla alueella pelaava "Hunni" on kehittynyt paljon myös hyökkäyssuuntaan.

Taneli Maasalo #21 |

Keskushyökkääjä

Suurella KeuPa-sydämellä pelaava Maasalo tekee kaikkensa joukkueensa eteen. Näitä taistelijoita ei ole koskaan liikaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle